No täytyykö niitä rintsikoita pitää yölläkin?

Vierailija

Onko tähän oikeaa vastausta?

Toiset sanovat, että liian tukevien rintsikoiden käyttäminen yöllä voi jopa edistaa rintasyövän syntyä, ja toiset sanovat että ilman liivejä rinnat alkavat riippua.

Itse en ole ikinä käyttänyt rintsikoita nukkuessani. Mikä on sun mielipiteesi, vai luuletko tietäväsi ihan faktavastauksen tähän kysymykseen?

Kommentit (10)

Haistappppa
Seuraa 
Liittynyt30.10.2011

No mitä mä ainakin oon kuullut, niin ei rintsikoita kannata muutenkaan pitää kokoajan. Ne muotoutuu pikku hiljaa rintaliivien muotosiks ja niistä saattaa tulla vähä epämääräsen kulmikkaat, tai siis jos rintsikat vielä painaa vähän ihoa, jos on käyttänyt tarpeeks pitkää. Täytyy antaa nillekki vähä vapautta. En nyt oikee osannu selittää, mut siis pointtina nyt se, et rintsikoita pitää pitää mut kannattaa olla yöllä pitämättä, tai välillä pari päivääkin !

Vierailija

En tiedä, onko sillä rintoihin mitään vaikutusta että pitääkö rintsikoita yöllä vai ei...
Itse en mukavuussyista pidä rintsikoita yöllä, koska ne saattavat painaa ilkeästi :)

Vierailija

Rintarauhasosastolla työskentely opettaa kaikenlaista rinnoista ja rinnan ympäryksistä. Syöpää se ei aiheuta eli puppua. Riippumaan ne rinnat alkaa kuitenkin, pidät liivejä tai et. Lähinnä se, että hankitko lapsia vaikuttaa ja minkä kokoset jne. Raskausarpia saa sitten jos muuten käyttää huonoja urheiluliivejä urheillessa (meni jo ohi asian mutta kerroin kuitenkin) Kulmikkaita rinnoista ette saa rintaliivejä käyttämällä, joten urbaani legenda sekin.
Ainut mihin yöllä rintaliivien käyttö vaikuttaa on rintojen ja ennen kaikkea rinnan alusen iho. Eli jos iho hautuu tiukoissa/tukevissa liiveissä 24h niin voitte kuvitella miten kaikki bakteerit pääsevät lisääntymään, varsinkin jos päivä on ollut vähän lämmin tai yöllä olette taipuvaisia hikoilemaan. Saatatte siis saada komean ihorikon, joka luultavimmin myös tulehtuu. Sittenpähän olette pari kuukautta ilman liivejä. Näin ei käy kaikille ja hyvin harvoin nuorille. Nuorille liivien pitkäaikainen ympärivuorokautinen käyttö voi saada aikaan pigmenttimuutoksia ja myös kovettumia kuminauha osioon. Liäksi kuin liivejä on tottunut käyttämään koko ikänsä, vanhana niistä on vaikea päästä eroon ja heikko papyrus-iho menee rikko helposti ja saatte silloin sen komean ihorikon, ihottumaa, hankaumuia, hautumia jne.

Eli tiivistetysti: Liivejä EI kannata käyttää yöllä mukavuussyiden lisäksi, myöskään ihon hyvinvoinnin kannalta :) Kiitos sille joka jaksaa koko tekstin lukea :)

glamnation
Seuraa 
Liittynyt9.10.2010

Kiva nyt melkeinpä "asiantuntijan" jälkeen tässä rueta neuvomaan :D mielestäni se riippuu rintojen koosta. Pienirintaiset voivat huoletta nukkua ilman liivejä pelkäämättä niitten riippumista (riippuu tietenkin minkä ikäinen on) ja isorintaisemmat saattavat tarvita tukea nukkuessakin :)

Vierailija

Siis jos on niin isot rinnat, että ne häiritsevät nukkummista, voi yöllä käyttää toppi tyyppistä ratkaisua. Rintaliivien kaaret ja tiukat kuminauhat kun pitävät liian tiivinä koko paketin. Riippumista tällä ette kuitenkaan saa ehkäistyä. Isorintaisille tulee iänmyötä jokatapauksessa, lähes poikkeuksetta rinnan alle hautaumia ja ihorikkoja. Oikeanlaiset rintaliivit voivat jopa auttaa tuulettumisessa. Tässä vaiheessa kuitenkin puhutaan oikeasti isoista rinnoista. Itselläni on 75E ja en tarvitse tukea yöllä. Tosin en ole myöskään synnyttänyt, joten rinnat ovat terhakkaat. Joudun kuitenkin parikertaa viikossa tarkistamaan rinnan aluset ja suihkun jälkeen kuivaamaan rinnan aluset hyvin.

Yks mihin tätä muodon ja riippumisen estoa voisi ehkä verrata on ennen vanhaa käytetyt korsetit. Ei tuolloinkaan rinnat olleet terhakkaana, silikonimaisesti pystyssä. Toki silloin ei toivottavasti nukuttu korsetti päällä, mutta puristus oli huomattavasti kovempi.

Vierailija

Kaarituelliset rintaliivit aiheuttavat kovettumia rintojen alle, kuulin terveydenhoitajalta, joka tekee työkseen rintojen tarkistusta ja papoja.

Vierailija

Ei rintsikoita kannata pitää yöllä. Itsestäni ainakin tuntuu kovin tukalta ja se on parempi, että rinnat voivat välillä olla ns. "vapaana"

heiluritissi

Ei kannata pitää isorintaisenkaan yöllä liivejä, ellei sitten mukavuussyitä ehdottomasti halua. Uskon siihen, että sen lisäksi, että rintakudos venyy ja veltostuu vanhemmiten, niin sillä on myös kudosta avaava vaikutus. Kun rintakudos ei ole tiheää massaa, sen palautuminen erilaisista puristuksista ja heilahduksista on parempaa. Rinnat on luotu liikkumaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat