Mistä voimia opiskeluun ja töihin?

Vierailija

Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja teen töitä viikonloppuisin, tuntuu, että voimat alkaa olla vähissä. Töitten ja koulun ohessa pitäisi löytää aikaa parisuhteellekkin.
Opiskelen kaiken lisäksi eri paikkakunnalla, kuin mieheni asuu, työt ovat kuitenkin samalla paikkakunnalla kuin mieheni. Eli käytännössä katsoen matkustan "tapamaan" miestäni viikonloppuisin ja olen kuitenkin viikonloput töissä jotenka aika on kortilla
Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa ja mistä sait voimia jaksamiseen? Vinkkejä!

Kommentit (5)

Vierailija

Moi!

Kannattaa syödä ja nukkua hyvin sekä löytää aikaa liikunnalle. Niin helpolta kuin se kuulostaa, niin se ei ole, kun on kokoajan kiire. Kannattaa myös ottaa itselle aikaa, keittää teetä ja lukea cosmoa (;

Jos joskus tuntuu ettei oikeasti vaan pysty, niin täytyy ottaa sairaslomaa.

Itse teen tällä hetkellä 10h työpäivää ja en olisi ikinä uskonut että jaksan näin hyvin!

Vierailija

heartshaped on oikeassa: Syö, nuku ja liiku. Ei aina ole tosin niin helppoa, kun ei jaksa mennä lenkille rankan päivän jälkeen ja hampurilainen houkuttelee enemmän kuin salaatti. Lisäksi nukkuminen on vaikeaa kun asiat pyörii päässä ja stressaa.

Suosittelen itse, että hankit harrastuksen josta pidät. Sen ei tarvitse olla liikunnallista, vaikka se tukisikin arjessa jaksamista. Pääasia on, että harrastus olisi sellainen, jossa voit nollata ajatukset, jossa et mieti töitä, etkä opiskelua. Ehkä paritanssia kumppanisi kanssa? Tai jotain muuta yhdessä, jolloin et joudu "uhraamaan" yhteistä aikaanne. Myös yksin harrastaminen on hyvä juttu, jolloin voi keskittyä vain itseensä.

Itse opiskelen päivisin ja iltaisin teen töitä. Töitä tulee tehtyä keskimäärin 20h/vk. Ei siis hirveästi, mutta riittävästi. Menenstyn koulussani loistavasti, vaikka lukihäiriöstä kärsinkin. Koulu on tärkeysjärjestyksessäni 1, sillä paikkakunnalla ei ole ystäviä ja perhekkin asuu melkein 300km päässä. Treenaan 3-5 kertaa viikossa. Lisäksi piirrän ja maalaan. Se tosin kuuluu myös opinnäytetyön tekooni, mutta se tukee myös rentoutumistani :) Lisäksi vietän jokapäivä ns hemmottelutuokion. Minulle se tarkoittaa: tv-sarjoja teenparissa käsintehdyistä, aidoista riisiposliini kupeista. Ei siis mitään kummoista, mutta ah, aina yhtä ihanaa. Se on päiväni kohokohta. Kupit ovat lähinnä vain niin hienot ja kevyet, että tulee ihan kuninkaalinen olo kun lökäritjalassa ja isoin t-paita päällä makoilen sohvallani niistä hörpsimässä :) Keksisitkö itsellesi jotain, millä voisit ainakin joskus hemmotella itseäsi? jalkakylpy? kylpy? sanominen? jne.

Vierailija

Kiitos vinkeistä.
Ajan löytäminen tosiaan on se suurin haaste tälläisessa elämäntilanteessa, mutta ainahan sitä voi jostain "pihistää". Itsellekkin on tuo koulu niin sanotusti etusijalla, parisuhteelta odotan että se kestää opiskelun ohella :D Aika törkeältähän tuo kuulostaa, mutta omista päämääristä on pidettävä kiinni.
Piirtäminen on kyllä mukava harrastus, itsellä jäänyt sivuun jo ammattikoulun alkuaikoina, eli ehkä sitä voisi herätellä henkiin.

Vierailija

Itseäni rentouttaa musiikki, kuuntelen sitä lähes aina. Rentoutuneena on helpompi opiskella ja tehdä töitä. Tulevaisuuden miettiminen on aina yksi vaihtoehto, nyt aattelet ehkä ettet jaksa mitään ja kuinka rankkaa on opiskella, tehdä töitä ja pitää parisuhdetta yllä, mutta sitten kun sun koulus vihdoin loppuu huomaat että se kaikki oli sen arvoista. Pääset kuitenkin töihin, josta nautit ja saat enemmän aikaa olla miehesi kanssa.
Yritä jaksaa ja mieti joku ajan vietto tapa esim jokin harrastus jolla voit hetkeksi nollata ajatukset. Enempää neuvoja mä en keksi mutsiin pari :)

Vierailija

Itselläni on samankaltainen tilanne. Opiskelen + käyn iltaisin töissä + mies asuu eri paikkakunnalla. Nyt toki tilanne muuttuu siltä osin, että jatkossa teen kahta työtä, lopputyötä ja edelleen mies asuu eri paikkakunnalla. Treenaan myös aktiivisesti, mutta ei se kyllä rentoutumisena mene, vaan yhtenä stressitekijänä.

On kuitenkin totta, että liikunta piristää ja auttaa jaksamaan, kun virkeystila nousee ja rankkaan kulutukseen tottuu. Oikeastaan varsinaista liikuntaa enemmän mieltä virkistää ja vapauttaa ulkoilu. Joten, jos liikuntaharrastuksien haaliminen ja säännöllinen urheilu ei onnistu, kannattaa opetella liikkumaan paikasta toiseen joko kävellen, juosten tai pyöräillen. Raikas ilma yhdistettynä kevyeen rasitukseen piristää vaikkapa tylsiä koulutunteja varten.

Olen niin tottunut tuohon, että aina on jotakin ja elämä ei ole rytmitettyä ja selkeää vaan sekavaa. Voi kait sanoa, että silloin kun menen kahvilaan kahville + herkulle lukemaan samalla lehtiä, mieli lepää eniten. En koe ehkä väsymystä senkään takia, että pyrin kokemaan kaiken mielekkäänä. Työt ovat antoisia ja sopivan haastavia, lopputyö erittäin kunnianhimoinen ja mies ymmärtäväinen. Itselläni on tunne, että kun menen työpaikoilleni, tulen toiseen kotiini.

Lähtökohta onkin, että kannattaa pitää omat tavoitteet kirkkaana mielessä. Eikä kannata ajatella opiskelu + työ + mies yhtälöä stressaavana ja hankalana ja kauheana, vaan hyvänä! Kun ajattelee positiivisesti, hakee ne hyvät jutut kaikista, on painetta helpompi sietää. Kun opiskelusta löytää sen imun ja töissä työtehtävät ovat mielekkäitä sekä mies osaa kivasti pussata, niin mieli lepää jo siinä. Kannattaa myös kehittää tietynlaista ylpeyttä omia tekemisiään kohtaan. Kun osaa iloita ja olla ylpeä opintosaavutuksista, työmenestyksestä ja omasta panostuksestaan yhteiskunnan hyväksi, niin sekin kannustaa jaksamaan ja jatkamaan.

Mitä parisuhteeseen tulee, niin ei kannata sitä vähäistä yhteistä aikaa haaskata arkisten asioiden läpikäynnillä. Kannattaa koettaa löytää sellainen kultainen keskitie, jonka turvin te molemmat koette saavanne toisistanne jotain irti ja jossa koette parisuhteenne toimivan. Muistan, kun joskus itsellänikin työt olivat samalla paikkakunnalla miehen kanssa, saattoi mies joka työpäivä minut töihin kävellen ja tuli joka kerta töiden loputtua vastaan. Tällöin sitä pakollisen menemisen ohessa ehti olla toisen seurassa ja kuherrella. Toimisiko tällainen teillä? Onnistuu tuo saattaminen myös autolla. Muistakaa hellitellä toisianne! Se ei vaadi aikaa, vaan vaivaa.

Muista nukkua, syödä hyvin ja ottaa päivän kerrallaan. Kun ajattelet vain tätä päivää, ei huomispäivän taakat paina niin pahasti :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat