Pikaista vastausta toivotaan!

Vierailija

Haluaisin pikaista vastausta miksi jälkiehkäisy pillereitä ei saa ottaa saman kierron aikana JA onko se kiellettyä vai vain suositus??

Kommentit (1)

Vierailija

Käsittääkseni tämänkaltaisen kysymyksen kuuluisi olla Terveys & Hyväolo- osiossa, mutta vastataanpa nyt tähän kuitenkin.

Jälkiehkäisypillereiden tarkoituksena EI OLE toimittaa oikean ehkäisyn tarkoitusta. Jälkiehkäisy on tarkoitettu vahinkoa varten. Yleensä siis oletus on, että jos vahinko käy ja joutuu turvautumaan jälkiehkäisyyn, niin tajuaa olla toistamatta samaa virhettä enää uudestaan.

Jälkiehkäisypillereitä ei suositella otettavaksi saman kierron aikana useampia sen vuoksi, että jo yksi pilleri kykenee sekoittamaan naisen kuukautiskierron totaalisesti (jokaisen naisen hormonitasapaino on erilainen ja jokaisen naisen keho reagoi ulkopuolisiin hormonaalisiin valmisteisiin erilailla). Jälkiehkäisypillerin sisältämä hormonimäärä on yli 20 kertainen normaaliin ehkäisypilleriin verrattuna, joten siitä voinee jo päätellä, että mitä jälkiehkäisypillerit voivat saada aikaan usein otettuna.

Riski erilaisille sivuoireille on myös erittäin korkea, jos jälkiehkäisypillereitä ottaa usein.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat