Ongelmia koulutuksesta

Vierailija

On ongelmia, koska haluaisin aikuisopiskeluun, kun olen kesällä 22v, mutta en tiiä tarvitaanko niihin jotain kokemusta tai miten se menee.. Muutamia aloja tietäisin minne hakee, mutta en sitä, että miten pääsisi opiskeleen ammattikoulussa aikuispuolelle. :/

Olisiko teillä neuvoja siihen? Vai pitääkö mennä nuorten puolelle, kun lopetin koulun peruskoulun jälkeen. :/

Kommentit (2)

Vierailija

Aikuiskoulutukseen pääseminen ei vaadi kokemusta, vain sopivuutta koulutukseen. Aikuiskoulutukseen hakeutumisen haasteena on se, että aikuiskoulutukseen otetaan ensisijaisesti niitä ihmisiä, joilla on takanaan jo vuosia työkokemusta, mutta nyt joko elämäntilanteen muuttumisen tai työttömyyden takia ovat hakeutumassa uudelleenkouluttautumaan. Tällöin sinun kaltaiset nuoret ja kokemattomat hakijat jäävät huonolla onnella hakulistan häntäpäähän.

Jos olet hakemassa aikuiskoulutukseen, kannattaa soittaa aikuiskoulutusta järjestävän oppilaitoksen opinto- ohjaajille tai kanslisteille. He osaavat kyllä ohjata eteen päin joko oikealle henkilölle tai oikeiden hakupapereiden luokse.

Ikäsi puolesta toki kykenisit vielä opiskelemaan nuorten puolellakin. Mutta kukaan ei pakota yli 18- vuotiasta hakeutumaan nuorten koulutukseen, jos tämä ei sinne halua.

Onnea hakuun! :)

Vierailija

Tuli sellainen mieleen, että eikö työkkärin kautta pääsisi opiskelemaan myös jos sopiva ala löytyy? Siellähän on myös aikuisia, jos ei nuorten ryhmässä halua olla, mutta mikäs siinä, tärkeintä siinä on saada ammatti :D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat