Miten lopettaa itsensä ja taitojensa epäily?

Vierailija

Opiskelen luovalla alalla jo kolmatta vuotta ja nyt viime aikoina olen alkanut epäilemään päätöstäni. Mitä jos en olekaan tarpeeksi hyvä? Mitä jos en tule koskaan samaan alan töitä? Jäänkö ikuisesti mäkkärin kassalle?

Alan vaihtaminen pelottaa, tässä olisi mennyt kolme vuotta hukkaan. Ja olisiko vaihtopäätös edes oikea?

Epäilyksiini on vaikuttanut eräs koulussa tehtävä ryhmätyö, jossa suunnitelmiani arvosteltiin pahasti. Tiedän, ettei kritiikistä pitäisi murehtia, mutta pahoitin silti mieleni. Tuntuu, ettei mikään mitä teen (ja jonka tuloksista itse pidän) ole tarpeeksi. Tällaisten asioiden ei pitäisi antaa häiritä, mutta.. Johtuu varmaan jonkinlaisista itsetunto-ongelmista osaltansa kanssa. Arvostelu satuttaa aina jossain määrin, sillä haluaisin miellyttää kaikkia.

Miten palauttaa se luotto omiin taitoihin? Tai luotto itseensä? Luotto siihen, että kyllä kaikki järjestyy ja pystyn tähän.

Kiitos vastauksista :)

Kommentit (1)

Vierailija

Jos olet alle 63-vuotias, niin sinulla on vielä vuosia aikaa tehdä töitä! Mikään opiskelu ja itsensä sivistäminen ei ole koskaan huono tai negatiivinen asia. Ihminen kerkeää tehdä töitä - ja onhan se mäkkärin kassallakin olo oikeaa työtä (mistä saisin sen ah-niin-ihanan juustoaterian jos kukaan ei suostuisi olemaan töissä pikaruokaloissa?).

Maailmassa on ja tulee aina olemaan ihmisiä jotka luulevat että heidän elämäntehtävänsä on dissata muita ja levittää katkeruutta ympäriinsä. Sinua tullaan arvostelemaan ja haukkumaan elämässäsi vielä moneen otteeseen mutta hei - se on vain toisen ihmisen mielipide. Jos oikeasti tiedät olevasi hyvä ja tiedät olevasi oikeilla jäljillä ja olet jahtaamassa unelmiasi niin älä anna minkään estää sitä.

Suomessa on todella hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet olit sitten alalla millä hyvänsä. Minusta sinun kannattaa käydä nykyinen koulusi loppuun ja jos sinua kiinnostaa jokin toinen ala niin hae sinne! Usko edes jollain tavalla kohtaloon ja siihen että kaikki aina järjestyy - koska eikös kaikki ole kuitenkin aina loppujen lopuksi järjestynyt.

Älä ajattele että koulu ja koulutus on koko elämäsi, koska eihän se ole.

Tsemppiä!
Älä masennu arvostelusta, vaan ota asenne että prkl minähän näytän niille mitä osaan!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat