Poikaystäväni haluaisi muuttaa Suomeen, onko avioliitto muka ainoa mahdollisuus?

Vierailija

Poikaystävälläni ei ole tulevaisuutta nykyisessä asuinmaassaan, joten hän haluaisi muuttaa Suomeen luokseni. Kuvittelin, että hän voisi hakea oleskelulupaa opiskelun tai työn perusteella, mutta se ei kuulemma onnistu. Ainoa mahdollisuus on avioliitto.

Hän on siis palestiinan kansalainen, mutta asui Irakissa kunnes sodan takia muutti erääseen eurooppalaiseen maahan (jossa myös tutustuimme). Hänellä ei siellä ole pysyvää oleskelulupaa, vain jonkinlainen väliaikainen oleskelulupa, jonka takia ei voi edes saada viisumia käydäkseen Suomessa vierailulla.

Onko teillä tietoa tästä? Olen ajatellut soittaa maahanmuuttoviraston neuvontaan, mutta ajattelin tulla kyselemään, onko jollain kokemuksia samanlaisesta tilanteesta.

Kiitos, jo etukäteen, jos joku voi auttaa pienestikin!

Kommentit (2)

Vierailija

Eikai vaan se poika oo sanonu sulle että asia on näin? ..Jos tää poika onnistuu saamaan suomesta työpaikan tai koulutuspaikan niin kyllä se samalla saa myö oleskeluluvan o.O ei sun vihille sitä tartte viedä..

Vierailija

Joo siis sanoi, koska hänen kaverinsa ja siskonsa joutuivat tekemään näin, jotta pääsivät samaan maahan kumppaninsa kanssa. Voikohan olla, että he eivät vain saaneet koulutuspaikkaa tai työpaikkaa ja näin ollen avioliitto oli ainut vaihtoehto...

Hän sanoo, että luvalla, joka hänellä siellä maassa on, hän ei pääse muihin euroopan maihin. Kuulemma koko perhe yrittänyt aijemminkin, mutta vastauksena tullut vain, ettei onnistu..

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat