sukupuolitautitestien kysely uudelta kumppanilta?

Seuraa 
Liittynyt3.8.2011

kehtaako sitä kysyä uudelta kumppanilta että onko hän käynyt sukupuolitauti testeissä? ja kehtaako pyytää menemään testeihin vaikka yhdessä?

Kommentit (10)

Vierailija

Ehdottomasti kannattaa kysellä! Ja tosiaan ehdottaa, että menisitte vaikka yhdessä...Itsellä kävi juuri niin etten tajunnut sellaista vaatia ja kun poikaystävä ei itsekään tiennyt että oli saanut klamydia tartunnan niin minuunhan se tarttui :/ Lääkäriin tiedettiin mennä ku sen entiseltä tuli asiasta tietoo...

Vierailija

kannattaa ehdottomasti kysyä varsinkin jos olette jättämässä kortsujen käytön! parempi mennä helppoihin testeihin kun myöhemmin katua... itsekin kävin kun vaihettiin nykyisen kanssa hormonaaliseen ehkäsyyn.

Vierailija

No tottakai kehtaa! Tommosista asioista pittää pitää huolta eikä olla viitsimättä.. Mielummin kysyy ja käy testeissä, kuin sitte ottaa sen taudin ja viruu sen kourissa... Ehottomasti jos on pientäki semmosta kutinaa et pitäis testeihi mennä tai vaan varmuuden vuoksi, ni sinne vaan!

Ja sukupuolitaudit on aina niin kiusallisia ja jotkut tosi hankalia hoitaa, ja jotkut kuten esim. klamydia aiheuttaa lapsettomuutta naisilla ainaki ja se voi olla pitkään ettei tuu mitään oireitakaan. Ja hiv/aids on sit semmone et siitä ei sit ikinä eroon päästäkkään ja siihen kuollaan.. Ni totta ihmeessä lääkäriin ku ootella et tarttuis joku tauti! Mielummin 100% varma kuin että harrastaa seksiä siinä pelossa et tuleekoha joku tartunta..

Vierailija

Mä ainakin ihan pokkana aloin heti alkuun kyselemään tyyliin "sain just puhtaat paperit, että jos on mitenkään mahollista että sä pilaisit ne, niin ole hyvä ja mene testeihin". Niin ja taisin sitten vielä lisätä siihen että "Kun sain ne tulokset niin en ole harrastanut suojaamatonta seksiä muiden kuin sun kanssa, eli jos nyt valehtelet, niin jäät siitä kyllä kiinni. Ja jos mä saan jonkun taudin niin tiedän et se on sitten kyllä sulta!" :D

Jos harrastaa seksiä ilman ehkäsyä niin miks asioista ei sais kysellä? Kukaan halua mitään hiviä saakeli... :D

Vierailija

todellakin kehtaa ja kannattaa kysyä. Tyhmyyttä se on jos suin päin toisesta tietämättä jättää kortsun käytön pois.

Oma poikaystäväni huvittuneesti naurahti kun yritin ite häneltä kysyä, että ootko pitäny asioistasi huolta...? :D

Vierailija

Sukupuolitautitesteihin hakeudutaan ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Eri terveysasemien välillä on kuitenkin suuria eroja, ja joissain pienemmillä paikkakunnilla saatetaan oireettomille potilaille tarjota vain esimerkiksi klamydiatestejä. Joillain suurilla paikkakunnilla (Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu) on erillinen sukupuolitautien poliklinikka, jonka kautta testit voidaan järjestää.
http://www.sukupuolitauti.info/testaus

Vierailija

Kondylooma on siitä ikävä, että se voi olla sulla, mut ei näy missään testeissä...
Riippuu mikä muoto viruksesta on. Itämisaikakin voi olla vuosia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat