Yaz pillerit ja veritulppa

Vierailija

Sain lääkäriltä reseptin yaz-pillereihin, sillä tarvitsen niitä ehkäisyyn ja kuukautiskipuihin. Kuitenkin olen lukenut netistä, että e-pillereihin liittyy suuri veritulppariski joka voi johtaa kuolemaan. Pelkään suunnattomasti tuota riskiä, joten en uskalla aloittaa pillereiden syöntiä. Mitä oikein teen? Oletteko te törmänneet tapauksiin ja tiedättekö mikä todennäköisyys on?

Kommentit (3)

Aelyn
Seuraa 
Liittynyt1.10.2010

Voi hyvänen aika... Etkö kysynyt lääkäriltä jos vaivaa? :) Riski on todella pieni, suurempi riski saada veritulppa on raskaana olevilla, tupakoitsijoilla tai ylipainoisilla. Eli jos olet kerran saanut pillerit, et varmaan kuulu mihinkään riskiryhmään ja voit syödä niitä huoletta.

Onhan se riski tosiaan olemassa, mutta se on hyvin pieni. Media vain tykkää revitellä niillä jutuilla. Käyt vain säännöllisesti lääkärin tarkastuksissa, eli n. kerran vuodessa.

(nimim. Yasminea 7 vuotta syönyt.)

Vierailija

Juu siis en polta ja läääri varmisti ettei lähisuvussa ole ollut veritulppaan taipumusta. Mutta silti nyt tuli pieni paniikki. Joku sanoi että voisi mennä parin kuukauden päästä tarkastukseen veriarvojen jne vuoksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat