Kevytväri

Vierailija

Rasittavatko kevytvärit kuinka paljon hiusta? Haluaisin tietää, että ovatko kevytvärit niinkin hoitavia että sitä voi joka värjäyskerralla laittaa koko päähän? Vai kannattaako sitä laittaa aina vain juurikasvuun? Värjäyksen jälkeen hiukset kuitenkin tuntuu niin paljon terveemmiltä. myös latvat..

Kommentit (6)

Vierailija

Kevytväri rasittaa hiusta periaatteessa yhtä paljon kuin kestovärikin. Kevytväri vain haalistuu hieman nopeammin kuin kestoväri.

Ruskea hiusväri ei vahingoita hiusta yhtä paljon kuin vaalea tai musta.

Jos haluat värin joka ei rasita hiuksia, niin valitse suoraväri. Se tarttuu hiuksen pintaan kuin hoitoaine ja lähtee yleensä pesussa pois (jos hiuslaatusi on huokoinen/olet vaalentanut niin silloin ei välttämättä lähde).

Kannattaa aina käyttää värjäyksen jälkeen hoitoainetta.

Vierailija

Kevytväreissä on miedompi hapete kuin kestoväreissä eli kevytväri rasittaa hiusta hiukan vähemmän. Näin on parturi-kampaamojen väreissä, mutta en tiedä onko kaupan väreissä mitään eroa kevyt- ja kestoväreillä. Kevytväri yleensä pysyy hiuksissa kauemmin (riippuen toki hiusten kunnosta). ( Puhun nyt parturi-kampaamojen väreistä. :D )

Ainahan hiusten kannalta kannattaa vain värjätä tyvi, mutta jos pituus ja latva alkavat haalistua niin voit laittaa värin koko päähän joka toisella tai kolmannella kerralla :)
Vaalea väri vahingoittaa hiusta eniten ja musta allergisoi eniten.

Suoraväreistä sen verran, että jos hius on hyväkuntoinen ei väri välttämättä tartu (hiussuomut ovat niin tiiviisti kiinni ettei väripigmentit pääse tarttumaan) ja jos se on huonokuntoinen (hiussuomut ovat ihan auki, eikä siellä ole välttämättä enää mitään mihin pigmentit voisivat tarttua) niin väri tarttuu ja on todella intensiivinen värjäyksen jälkeen, mutta muutaman pesun jälkeen se kulahtaa rumaksi, koska hiuksessa ei ole mitään tai hyvin vähän mihin suoraväripigmentit tarttuisivat. Pigmentit ovat tällöin vain jääneet hiuksen pintaan, eivätkä ne ole ekalla pesu kerralla huuhtoutuneet pois.

Värjääminen on yksi vaikeimmista asioista mitä tiedän. Siinä täytyy niin monta asiaa ottaa huomioon kerralla, että lopputulos on paras mahdollinen ja kestävä. :)

Vierailija

^Ammattilaiset ovat tästä kevytvärin peseytyvyydestä montaa mieltä, mutta yleinen käsitys on edelleen että kevytväri "lähtee" eli haalistuu pesussa pois (puhutaan päivistä -> pariin kuukauteen; tällöin juurikasvu on kuitenkin jo värjättävä; jos värjäät samalla värillä vain juurikasvun tulos on usein tummempi kuin latvat).

Usein huonokuntoiseen/vaalennettuun päähän laitettu tummempi kevytväri saattaa juuttua hiukseen, mutta haalistuu silti rumaksi.

Vierailija

Aivan totta että asiasta voidaan olla montaa mieltä. Mutta värisarjoissa voi olla suuriakin eroja. Jotkut pysyy paremmin kuin toiset.

Käsitellyissä hiuksissa kevytväri yleensä pysyy paremmin kuin kestoväri. Ei kyllä taida olla mitään väriä mikä ei haalistuisi. Jos väri ei lähde pesuissa haalistumaan niin aurinko haalistaa kuitenkin väriä aina.

Jos värjää tyven aina samalla värillä ja pituudesta ja latvasta on väri haalistunut niin kannattaa laittaa väri ensin tyveen ja vaikutusajan loppupuolella levittää loppu väri nopsaan myös pituuteen ja latvaan kirkastamaan sävyä. Näin pituus ja latva ei kärsi niin paljoa värjäyksestä ja väristä tulee tasainen.

miettivä

Olisin värjäämässä vaaleita hiuksiani kevyt värillä ruskeaksi, ihan kokeilu mielessä. Tahdon siis värin kuluvan pois. Lähteekö ruskea kevyt väri vaaleista hiuksista viimeistään noin kuukauden hiustenpesujen jälkeen?

Vierailija

Moikka, nostelen tässä vanhaa keskustelua.

Osaako kukaan auttaa, värjäsin ruskeaksi tosi blondit hiukseni kevytvärillä.

Kysymys:
Kuluuko ruskea kokonaan pois, ja suunnilleen milloin?
Alkoi kaduttamaan niin tämä värjäys 😡

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat