Poikaystävän ''syrjäytyminen'' seurustelumme vuoksi

Vierailija

Heips!
Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa n. vuoden, ja meillä menee oikein hyvin. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut, miten hän on alkanut jättäytyä pois jätkien illoista vedoten siihen ettei halua juoda ja örveltää, ja että kun ei vaan huvita. Olen sanonut hänelle että mulle on enemmän kun ok, jos hän lähtee baariin tai kavereillensa viettämään iltaa, ja että hänen täytyy seurustelustamme huolimatta viettää aikaa myös kavereidensa kanssa.
Itse vietän silloin tällöin tyttöjen iltoja baarissa, ja poikaystäväni jää sitten vain kotiin kyhjöttämään ja odottelemaan mua yöksi sinne. Tämä taas tuo itselleni tunteen, että teen jotenkin ''väärin'' kun jätän hänet yksin. Emme siis asu yhdessä, mutta vietän paljon aikaa hänen luonaan. Myöskin hänen kavereiltaan saan silloin tällöin valituksia, kun poikaystäväni ei tee enää mitään heidän kanssaan, enkä voi kuin kohauttaa harteita ja sanoa että olen kyllä yrittänyt.
Eli niin hyvin kuin meillä muuten meneekin, tämä asia vaivaa minua suunnattomasti. Olen aina ollut sitä mieltä, että seurustelussa pitää olla tilaa ja halua ystäville. Tuntuu vain että puhuessani asiasta poikaystäväni vain vetoaa siihen kun ei huvita. Ja eihän toista väkisin mihinkään saa lähtemään. Onko kellään samoja kokemuksia tai vinkkejä miten saisin hänet taas ''ihmisten ilmoille''?

Kommentit (3)

Vierailija

Niin tai ehkä ko. asia ei edes liity seurusteluunne, vaan jätkällä on sellainen vaihe ettei vaan kiinnosta mennä minnekään. Masentaa tms?
eikai ketään voi pakottaa ihmisten ilmoille, oot sanonut et se on sulle ok jos menee niin etpä oikeen enempää voi tehdä. kyllä se vielä lähtee ulos ennen pitkää.
sit tuli mieleen vähän ikävämpi asia et entä jos jollain reissulla on tapahtunut jotain pettämistä tms, ja se ei enää uskalla lähtee, et pelkää et se toistuis?
siis tää nyt on vaan ihan spekulointia, mutta tälläinen vaan tuli mieleen.

Vierailija

Itsellä oli joskus tuollainen mies. Tein niin että soitin hänen kavereilleen ja sanoin että ne saa tulla hakemaan hänet vaikka kotoa jos niin on pakko. Minä siis sovin että mies menee ulos kavereitten kanssa ja kyllä tuo joskus auttokin.

Tai sitten hän on niinkun sanoit masentunut. Masentuneet syrjiytyy muista ihmisistä, mutta siihenhän pitää olla tosiakin oireita....

Vierailija

Itse olen seurustellut nykyiseni kanssa vajaat 2 vuotta, ja tänä aikana on kyllä molemmilla kaveripiirit kaventuneet ja vapaa-aika vietetään pääosin keskenämme. Itselläni ei aiemminkaan ole ollut kauheaa laumaa kavereita joita olisi tarve nähdä usein, sekä nyt että ennenkin oli yhden käden sormilla laskettavissa ne tosiystävät joiden kanssa vietin aikaa. Poikkiksella sen sijaan oli isotkin kaveriporukat ja kävivät aina yhdessä joka paikassa, esim. jalkapalloa pelaamassa ja muutenkin tekivät kaikkea harvase päivä.

Alkuhuumahan usein tekee sen että kaverit jää taka-alalle hetkellisesti. Meillä on oikeastaan ollut alusta asti niin että kavereita kyllä nähdään ja soitellaan ja muutenkin ollaan tekemisissä, mutta enimmäkseen vietetään aikaa kaksin kotona tai kaupungilla tai missä nyt ikinä keksitäänkin olla. Tämäkin kesä meni niin että oltiin kaksin rannalla ja shoppailemassa ym. ja taisin itse nähdä luottokavereitani viitisen kertaa koko kesän aikana.

Poikkikseni joskus syyttää minua siitä että kaverit valittaa hänelle kun ei ikinä käy missään ja on mun kanssa. Mä yritän aina sanoa että voidaan joku toinen pv mennä vaikka nyt leffaan jos kaveri soittaa ja kysyy voisivatko nähdä. En todellakaan pahoita mieltäni tai mitenkään mökötä jos poikkis haluaisikin viettää joitakin vapaapäiviä jätkien kanssa, kai sitä nyt omaakin elämää saa olla ja seurustelusuhde ei mun mielestä voi olla ainut sosiaalinen suhde.

Sekin on muuttunut että enää ei lomailla ja olla yötä missään kavereiden kanssa. Poikkikseni on muslimi ja aina on ongelmia jos olen myöhään kaupungilla kavereiden kanssa, saatika että koko yön olisin jossakin missä poikkis ei ole. Tämä on sopinut meille molemmille, ei kumpikaan olla niin meneviä että olisi hinku päästä pidemmille reissuille toisten kanssa. Poikkiksen kaverit kyllä on osoittaneet mieltä samoin kun minunkin, ja osa kavereista onkin jäänyt pois kun eivät nielleet sitä että seurustelusuhde "estää" jotkin asiat.

Eli kyllä mun mielestä voi kannustaa näkemään kavereita, ei mielestäni ole "normaalia" että kaikki ystävät jää taakse jos niitä aiemmin on ollut. Ei kukaan voi yhden ihmisen varaan laskea sosiaalisuuttaan, silloin on jotakin pielessä jos yht'äkkiä kaikki ihmiset ympäriltä työnnetään pois ja ollaan vaan omissa oloissa tai kumppanin kainalossa. Keskustelu kannattaa aina, voisit kysellä mistä kiikastaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat