yhteen muutaaminen suunnitelmissa

Vierailija

olemme jo jonkin aikaa poikaystäväni kanssa harkinneet yhteen muuttoa ja olemme päättäneet muuttaa yhteen. nyt tarvitsisin vinkkejä että mitä kautta olisi hyvä lähteä etsimään vuokra-asuntoa ja onko jotain asioita mitä kannattaa erityisesti huomioida.

Kommentit (3)

Vierailija

ihan ensimmäiseks kannattaa huomioida, että onko teillä varaa siihen. Jos muutatte suoraan vanhempien luota, pitää tajuta, että omillaan asumiseen menee paljon enemmän rahaa. Jo muuttoon ja sisustukseen pitää varata riittävä budjetti.

Sit kannattaa miettiä myös tulevaisuutta. Onko kohta edessä muutto toiseen kaupunkiin esim. opiskelujen perässä. Jos niin on, ni kannattaa varmaan miettiä rupeeko hätäilemään muuttamisen kanssa vai odottaako siihen asti et opiskeluasiat selviää..

jos ootte jo valmiiks opiskelijoita, ni kannattaa ensin kattoo opiskelija-asuntoyhdistysten tarjonta. vuokrat on ainaki yleensä opiskelijaystävällisempii ku yksityisellä. Seuraavaks sit selaamaan lehtiä ja ettimään netistä.

Ja itellä ainakin on parhaat kämpät löytyny tuttujen kautta. Laitat sanan kiertämään et etitte kämppää, ni voi käydä niin et jonkun tutun tutulla on kämppä vapaana. vuokra voi olla paremmin sovittavissa ku välittäjän kautta ja käytännön asiatki hoituu helpommin ku ollaan tuttuja.

toivottavasti näistä oli jotain apua. :) tsemppiä asunnon hakuun ja lopulta muuttoon! kummatkin aiheuttaa stressiä ihan riittävästi..

Vierailija

Edellä tulikin jo tärkeitä asioita.

Rahaa tosiaan täytyy olla - varsinkin jos olet/olette opiskelijoita, ette saa kesällä rahaa jos ette aiemmin ole ottaneet opintolainaa.

Asuntoja voi katsella esim.
http://www.vuokraovi.com/
http://www.oikotie.fi/
http://www.jokakoti.fi/jk/
http://www.nettiasunto.com/

Kannattaa katella paljon asuntoja, käydä näytöissä ja miettiä mitä asunnolta haluaa. Muutto on tosi raskasta joten kannattaa kerralla hankkia semmoinen asunto missä viihtyy!

Tsemppiä!

Vierailija

kiitos vinkeistä näistä on varmasti hyötyä. :)
raha asiat on hallussa olen tehnyt erilaisia laskelmia paljon sitä suunnilleen tulisi menemään ja töitäkin on tiedossa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat