miau, kissaihmiset ja kissan omistajat!

Vierailija

minulla on ollut noin kaksi kuukautta kissa, jonka hain löytöeläinkodista. kissa on arka mutta on alkanut luottamaan minuun ja uskaltaa tulla jo syliini vaikka on ollutkin luonani vasta pari kuukautta. kissa on hieman yli vuoden ikäinen (profiilikuvassani) onko normaalia että kissa kehrää jatkuvasti? kun se löhöilee, syö, kun sitä rapsutetaan, kun se on sylissä, mitä vain tapahtuukin se kehrää, jos musiikki soi kovalla niin Misu kehrää yhtä kovaan ääneen kuin musiikki soi. onko kissan oikeasti niin hyvä olla että se kehrää koko ajan vai voiko kehräys tarkoittaa muutakin kuin sitä että kissan on hyvä olla? en tiedä kissan menneisyydestä mitään mutta arka se on. kehräys on rentouttavaa mutta ihmetyttää silti miksi Misu kehrää koko ajan? Misu on myös todella puhelias, sen kanssa voi puhua ja kysellä niin tämä vastaa naukuen :)

Kommentit (6)

Vierailija

noh mulla on itelläni kissa, ja kyllä sekin saattaa kehrätä oudoissa tilanteissa, ei siitä kannata huolestua, ainakaan sil ei o huono olla, voithan tietty soittaa eläinlääkäriin ja kysyy asiaa jos mietityttää, kysyminenhän sieltä ei maksa mitään. söpö on katti:)

Vierailija

Jostakin olen kuullut että kissan kehräys ei välttämättä aina tarkoita hyvää oloa. Esim. synnyttävä kissaemo kehrää tuskissaan, viestittääkseen muille että on haavoittuvassa tilassa ja suojelee näin ollen itseään. Kun oma kissani heräili tokkuraisena kastraation jälkeen nukutuksesta, se koitti epätoivoisesti kehrätä vaikka oli vielä ihan puoliunessa. Varmasti kotti sekin viestittää että nyt on paha paikka, antakaa olla rauhassa :D

Että onhan se mahdollista että kissallasi on epävarma olo ja kehrää sen takia, mutta tuskin, jos se nyt kerta jo tulee syliin ja antaa rapsuttaa. Jotku kissat vaan kehrää enempi ku toiset. Ja mikäs sen mukavampi ääni kuin kissan kehräys <3 Kisut on parhaita!

Piitu__
Seuraa 
Liittynyt28.11.2010

Mulla oli Norjalainen metsäkissa tyär pari vuotta taka perin, jouduthiin antaan pois kun muutettiin maalta kaupunkiin mutta sekin tosiaan kehräsi aivan omituisissa tilanteissa. Silloinkin kun härnäsin sitä. Nelli myös maukui kokoajan ja ihmeteltiin äidin kanssa että miten se oikeasti koko ajan maukuu. Sitten se vietiin eläinlääkärille leikattavaksi niin eläinlääkäri poisti Nelliltä kohdun ja kerto ja näytti (hyi) että Nellillä oli kohdussa kysta. (vissiin joku kasvain) Kohdun ja kystan poiston jälkeen Nelli ei maukunu enään yhtään niin paljon kun aikasemmin. Kehrääminenki väheni.

Ja niinku joku aikasemmin sano että kissa voi kehrätä myös tuskissaan. Niin teki meänki kissa kun synnytti. Nelli ei maukunu vaan niinkö mourusi ja kehräsi.

Ehkä kissa yrittää maukumisella ja kehräämisellä viestittää että sillä on joku hätänä? Toisaalta voi taas olla että se on vain huomionkipeä ja siksi kehrää ja maukuu :)

Vierailija

givga, kiitos vastauksesta! (: luulempa että kehräys kuitenkin merkitsee hyvää oloa, paikassa josta hain misun (eurajoen löytöeläinkodista) sanottiin että Misu on huomionkipeä ja kehrääväinen (:

Vierailija

Joissakin tilanteissa kissa saattaa myös kehrätä rauhoittaakseen itseään, esim jos sitä pelottaa. Tässä tapauksessa se saattaa hyvinkin olla niin, että sitä vielä vähän jännittää uusi koti :)

Mutta tosiaan itselläni on kaksi kissaa joista toinen kehrää todella paljon, jos vähänkin kosken siihen niin heti alkaa hirmuinen hurina :D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat