koiran käytös

Vierailija

Meillä on koiramme kanssa ongelma. Koiramme on 11 vuotta ja se ei ole koskaan tullu toikein hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Varsinkin lenkillä on ihan kamalaa kun toinen koira tulee vastaan. Joskus koiramme on iloinen nähdessään toisen koiran, mutta joskus taas nostaa aivan hirveän metelin haukkumalla ja murisemalla.

Koiramme on tyttökoira, mutta vastaantulevan koiran sukupuolella ei ole mitään väliä. Joskus koiramme haukkuu pojat joskus tytöt. Ei ole myöskään väliä onko koira meidän koiraa pienenpi vai isompi. Emme ymmärrä mistä se johtuu, että joillekkin se huutaa kauheasti ja toisille ei.

Olemme yrittäneet kokeilla monia erilaisia juttuja, jotta koiramme pysyisi hiljaa mm. oloemme pitäneet hihnan kireällä ja löysällä, puhuneet etukäteen että koira tulee ja se on mukava koira yms. Mikään ei kuitenkaan auta. Jos koiramme päättää haukkua, se päättää. Joudun usein pysähtymään kokonaan ja ottamaan koiraa kuonosta kiinni, jottei se nosta meteliä. Olisi niin ihanaa jos koiran kanssa voisi vain kävellä rauhassa ilman mellakointia. Koiramme ei kuitenkaan koskaan pure vaikka haukkuukin.Koira ei myöskään pidä lapsista ja on muutnekin mustasukkainen. Koiramme saa toruja joka kerta kun se käyttäytyy huonosti, mutta sekään ei auta. Myöskään herkut ja kehut hyvän käytöksen jälkeen eivät muuta seuraavan kerran rähinää pois. Kun koiramme on murissut lapsille olen kokeillut myös suihkauttaa sumutepullosta vettä koiran kuonolla, mutta tämäkään ei auta.

Olisiko teillä siis hyviä neuvoja miten saisin koirani käytöksen kuntoon!?

Kommentit (2)

OulunTyttö
Seuraa 
Liittynyt24.2.2011

Kokeile sitä ku toinen koira tullee vastaa, ni heti käännyt toiseen suuntaan. Murinaa ja siihen pitää reagoida heti. Sitku se on taas hiljaa ja kuuntelee ni käännyt siihen suuntaa mihin olitte menossa. Ja periksi ei saa antaa heti. Pittää olla kärsivällinen että se tuottas tulosta.

Vierailija

Meillä koira oli erittäin innokas kaikkia vastaantulevia kohtaa. Heti kun huomasin jotain mikä voisi kiinnostaa hauvvaamme kiinnitin koiran huomion itseeni herkun avulla. Aluksi annoin herkun pienestäkin huomion kiinnittämisestä minuun ja loppujen lopuksi aina kun koira ei kiinnittänyt huomiota vastaan tuleviin. Toimi meillä. Vinkin taisin poimia jostain koiran koulutusohjelmasta.

Koiranne on jo aika vanha ja on tottunut haukkumiseen, joten vie kauan aikaa saada koira muuttamaan tapojaan.

Tämä foorumi ei myöskään ole ehkä paras paikka kysellä vinkkejä tähän. Esim tämmöisen artikkelin löysin nopeasti hakusanalla koiran koulutus.
http://www.kumikana.org/koulutus/rayhaaminen.htm
http://www.kumikana.org/koulutus/

Koirafoorumeilta löydät varmasti paljon vinkkejä ja neuvoja.

Kärsivällityyttä ja voimia koulutukseen. Toivottavasti hauvva luopuu ikävästä tavastaan. :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat