Lihansyöjäkasvit

Seuraa 
Liittynyt15.10.2010

Onko kenelläkään kokemusta lihansyöjäkasvien kasvatuksesta, ihan tuolta siemenestä asti?

-Mitä pitää tietää ennenkun laittaa ne siemenet itämään?
-Kauanko kestää ennenkun ne alkaa kasvamaan?/onko hidasta?
-Kuulin että niitä pitäisi pitää jossain terraariossa tai läpinäkyvässä muovipussissa alkuaikana, onko totta?

kertokaa kaikki pitä tiiätte, etten tapa heti mun lihiksiä :D

Kommentit (1)

Vierailija

Ripottelet ne siemenet johonkin matalaan purkkiin, jossa kasvualustana käytät samaa kuin aikuisillakin kasveilla. Matala purkki helpottaa pienten taimien veden saantia, koska niiden juuret ovat vielä kuukausienkin päästä itämisestä pienikokoiset. Itse käytän purkkeina jauhelihapakkauksia joihin poraan pohjaan reikiä. Jos et ole varma seoksesta, tee 1:1 turve ja hiekka, se käy lähes kaikille kihokeille. Kastele seos ennen siemenien ripottelua. Ripoteltuasi siemenet, suihkuttelet sen vielä kerran kevyesti. Sitten pingotat kelmun purkin päälle ja teippaat sen kiinni. Muutama reikä kelmuun, ja jos haluat kymäkäsitellä ne, niin sitten vain purkki jääkaappiin. Jos et aio kymäkäsitellä, runsaampi kastelu ennen kelmuvaihetta on hyödyksi. Jääkaapissa purkki ei tarvitse aluslautasta, mutta idätettäessä kyllä. Idätyksen aikana aluslautasella on hyvä pitää vettä koko ajan.

Hyvä vinkki siementen tasaiseen levitykseen on laittaa siemenet suola/sokeri/mauste -sirottimeen. Ensin siemenet sekoitetaan pieneen määrään hiekkaa, ja hiekka laitetaan sirottimeen. Sitten vain sirottelemaan. Muista tyhjentää koko sirotin hyvin, ettei sinne jää siemeniä. Purkissa myös näkyy mihin olet jo sirotellut hiekkaa & siemeniä.

Idätyksessä runsas valo ja lämpö on tärkeää. Kun ensimmäiset taimet ilmestyvät, poista kelmu purkin päältä.

http://lihansyojakasvi.phpbb.fi/viewtopic.php?f=4&t=142

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat