Kotihoitovinkkejä hiivasienitulehdukseen

Vierailija

Haluaisin kuulla vinkkejä miten voi ehkäistä ja hoitaa hiivasienitulehdusta kotona, ilman lääkkeitä sekä kuinka paljon apteekista maksavat lääkkeet ja kannattaako mennä gynelle

Kommentit (4)

Vierailija

Itse juon Gefilus-piimää lasin päivässä. En tykkää piimästä, mutta se on tehokas keino hiivaa vastaan, ja suhteellisen edullista.

Vierailija

Ilmeisesti se auttaa, jos käyttää tamponia, joka on uitettu luonnonjogurtissa? En oo kyllä ite kokeillu. Ennaltaehkäisyssa suosittelen, että pitää hyvää huolta limakalvojen kosteutuksesta.

Vierailija

Jos sulla ei ennen oo ollu hiivatulehdusta ni kannattaa mennä lääkäriin. Ei välttämättä tarvi olla gyne, ihan omalääkäri riittää. Jos on ennen ollu ja oot ihan varma että se on hiiva, ne apteekin itsehoitolääkkeet maksaa jotain ~15€. Lääkärin reseptillä saat paljon halvemmalla.. Mitkään jugurttia tamponiin-kotihoidot on aika epäilyttäviä eikä todennäköisesti toimi, tai jos toimii niin kyseessä on todennäkösesti ollu joku muu kuin hiiva.

Ennaltaehkäsyssä on hyvä pitää just limakalvot hyvässä kunnossa eli mielellään jotain puuvilla-alkkareita jalkaan, ei ainakaan mitään hankaavia tekokuitustringejä. Ja ei saa pestä liikaa (hygienia kummiskin) ja se kosteus on hyvä muistaa myös ja voihan jotain maitohappobakteeria/piimää ym käyttää jos tahtoo, voi niistä jotain hyötyä olla (jos ei muuhun ni maha tykkää). Ja antibioottikuureja ym kannattaa välttää, ja jos seksiä harrastaa ni siinä hyvä hygienia kans.

Vierailija

Piimä ja viili on hyviä ennaltaehkäisyssä. Syöt ja juot niitä päivittäin niin pysyy hiivat loitolla. Makean syöntiä kannattaa myös hillitä sillä sokeri ruokkii hiivaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat