Ehkäisyn aloitus

Vierailija

Hei! En omista naispuolisia kavereita, joten kyselen nyt täältä :)

Haluaisin aloittaa ehkäisyn, ja tarvitsisin ihan normaalin ajan gynekologille,että saisin ehkäisyä.
Haluaisin myös hieman neuvontaa heiltä ehkäisyrenkaasta tai -laastareista, sillä en koe pillereitä omakseni
Asun Helsingissä

Osaisitteko vinkata jonkun nuoren budjetille sopivan gynen tarkoitukseeni? Koetin etsiä kunnallisia, en löytänyt muita kuin yksityisiä.
Olen myös kuullut että Hakaniemen ehkäisyneuvolasta saisi aloituspaketteja?

Näin sivumennen kysyen; Onko teillä itsellänne kokemusta ehkäisyrenkaasta tai -laastareista :)

Kommentit (3)

Vierailija

Helsingin hyneistä en tiedä, mutta mulla oli muutaman kuukauden se ehkäisyrengas, merkki oli nuva ring. Mulle ei sopinut yhtään, itkin jos joku tappo hämähäkin, sain ihmeellisiä raivareita ja aloin nauramaan ihan tyhjästä. Liika hormoneja mulle, mutta oli tosi helppo käyttää eikä sitä tuntenu ollenkaan ja poikaystävä sano et ei tuntunu seksinkään aikana. Kannattaa kokeilla :)

Vierailija

Ehkäisyn aloittamiseen ei tarvita naistentautien erikoislääkäriä. Yleislääkärit hoitavat ehkäisyasioita terveysasemilla. Monella paikkakunnalla laittavat myös kierukat ja kapselit. Myös terveydenhoitajat aloittavat hormonaalisen ehkäisyn (tietyt muodot, mm yhdistelmäpillerit) joksikin aikaa, minkä jälkeen on lääkärikäynti.

Kallion terveysasemalla on ehkäisyneuvola, jonka palveluita voit käyttää simppeleimmissäkin ehkäisyasioissa, jos olet alle 25-vuotias helsinkiläinen.
http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Terveyspalvelut/Ehk_isyneuvola

Yksityisessä lääkärikeskuksessa gynellä kaymisestä saa maksaa aika paljon.

Väestöliitolla on erityisesti myös nuorille suunnattu vastaanotto, mm ehkäiosyneuvontaa. Käynti maksaa, mutta varmaankin vähemmän kuin yksityisellä lääkäriasemalla.
http://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/palvelut_ja_vastaanotot/vastaan... Linkkien Gynekologia ja Seksuaaali- ja ehkäisyneuvonta takaa löytyy kummastakin jotakin.

Jos olet yliopisto-opiskelija, voit varata ajan YTHS : ltä. Siellä on yleislääkäreitä ja gynejä näitä juttujakin varten.

Kannattaa tosiaan miettiä etukäteen, toivooko jotakin tiettyä menetelmää tai onko jokin ei-toivottu ja miksi näin. Noiden linkkien takaa löytyy yhdistelmäehkäisystäkin (jota toivoit) juttua. Laastari tai rengas vaikuttavat samalla tavalla kuin yhdistelmäpillerit, mutta aine annostellaan tasaisesti suoraan ihon tai limakalvon läpi verenkiertoon. Vasta-aiheet, erityishyödyt jne ovat siksi lähes samat.

http://www.plannedparenthood.org/health-topics/birth-control-4211.htm
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk001...
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/

(Anteeksi suokaa, jos oli kovinkin rikollista vastata suoraan tähän yleisen ehkäisyketjun sijaan.)

Vierailija

itsellä on ollut about puolivuotta ehkäisyrengas. Olen kokenut että sopii just mulle, kun en kuitenkaan sitä pilleriä muistais joka aamu ottaa :D
Kätevä pieni renkula, kun sitä ei tunne ollenkaan niin normaalissa elämässä kuin yhdynnässäkään.
Suosittelen !

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat