Pakotettu isäksi

Vierailija

Kirjoitan tämän miespuolisen kaverini puolesta, koska hän on aika vaikeassa tilanteessa jota nyt muuten vaan pyörittelen mielessäni ja haluan avautua siitä ja kuulla muidenkin kannanottoja.

Kaverini on 23-vuotias työssäkäyvä mies joka on seurustellut noin puoli vuotta 19-vuotiaan tytön kanssa joka on nyt sitten raskaana ja päättänyt pitää lapsen.
Ehkäisynä on kuulema ollut e-pillerit. Nainen väittää että on muistanut ottaa pillerin aina ajallaan ja paukahtanut paksuksi niistä huolimatta. Kaverini (ja minä myös) kuitenkin epäilemme että nainen on tahallaan jättänyt pillereitä ottamatta. Itse epäilen tätä enimmäkseen koska se kuitenkin huomasi raskautensa sen verran aikaisessa vaiheessa että ainakin minun korviini kuulostaa että oli osannut sitä odottaa. Lisäksi tytön vauvakuume nyt ei varsinaisesti mikään salaisuus ole ollut.

He ovat kuulema puhuneet lapsista monesti ja kaverini on aina sanonut jyrkästi että ei lapsia halua ainakaan vielä moneen vuoteen. Nyt kun muija on raskaana ja on ilmeisesti lopettamassa kouluaan kesken, on kaverini todella inhottavassa tilanteessa. Tyttö on ilmeisesti jo päättänyt että koska kaverillani on vakituinen työ niin hänen velvollisuutensa on elättää tyttöystävänsä ja lapsi. Kaverini taasen on juuri alkanut lyhentämään opintolainaansa ja hänellä ei hirveästi ole intressejä uusiin menoeriin.

Kaverini on ottanut jopa eron puheeksi, mutta tyttö on todennut vain että hänestä tulee isä joka tapauksessa. Jos eroavat niin tyttö aikoo vaatia isyystestiä ja elatusmaksuja. Lisäksi myös piruillut siitä että jos kaverini jättää hänet ja lapsen niin koko kylä saa kuulla siitä ja häneltä menee maine.

Minua taas ihan uteliaisuudesta kiinnostaa että voiko tällaisessa sivistysvaltiossa todella olla mahdollista pakottaa mies isäksi vaikkei hän missään nimessä sitä halua. Pahaa tekee katsoa kun toinen on todella ahdistunut ja kiroaa koko naissukupuolta ja sitä miten ei luota enää yhteenkään naiseen ainakaan mitä ehkäisyyn tulee. Kaverini puolitosissaan on miettinyt ihan kokonaan maisemista häipymistä koska ei halua että kadulla osoitellaan että tuo tuolla on se joka hylkäsi naisensa ja lapsensa. Ei myöskään missään nimessä aio isäksi alkaa, tuntee itsensä todella petetyksi.

Oma mielipiteeni lähinnä on vain että vittu mikä muija.

Kommentit (8)

Anuski
Seuraa 
Liittynyt12.10.2010

On kyllä ilkeä tilanne. Todella törkeetä tollanen käytös naiselta. Tiedän muitakin tapauksia jossa ehkäisy on lopetettu kumppanille kertomatta, se on yks törkeimmistä teoista mitä voit parisuhteessa tehdä, mun mielestä.

En tiedä ollenkaan onko tilanteesta mahdollista "livistää", en oo perehtyny tuohon lakipuoleen. Mutta kyllä mielestäni miehelläkin jotain sananvaltaa pitäisi olla. Ei hän voi päättää naisen puolesta mitä vartalolleen tekee, mutta valinnanvapaus isyydelle pitäis jonkinlainen olla.

Voihan se olla että muutaman vuoden päästä isyys kiinnostaa eri tavalla, siinä vaiheessa voisi kaduttaa ettei ole lapsen kanssa ollut missään tekemisissä (jos lapsi syntyy). Mutta niin. Ilmeisesti kaveris asuu pienellä paikkakunnalla, koska on mahdollista mustamaalata noin totaalisesti?

Nyt kun tutkailin keskustelupalstoja samasta aihepiiristä, nii naisen on mahdollista pakottaa mies isyystestiin. Oikeudenmääräyksellä. Asiassa ei varmaankaan paina epäily ehkäisyn poisjättämisestä kertomatta, koska se on vain epäily ja nainen todennäkösesti kieltäis kaiken.. Sikäli pahalle näyttää kaveris kannalta..

Vierailija

Kaverikin oli asiaa googlaillu ja ilmeisesti hällä ei ole tuossa enää muita kuin häviämisvaihtoehtoja kun isyystesteihinkin voi tulla poliisit hakemaan jos ei vapaaehtoisesti mene. Kuulema meinaa itku tulla isolla miehellä kun on tuolla tavalla naisen sätkynukeksi joutunut eikä itse voi mitään. Miehen sanoja lainaten:

"Sitä vois melkein luulla että tällasessa parisuhteessa jo vois toiseen edes tämänverran luottaa kun siitäkin ollaan puhuttu etukäteen että miten toimitaan jos vahinko käy (= abortista olivat olleet yksimielisiä ennenku juttu oli ajankohtainen). Kilin vitut. Ja nyt ihmiset ympärillä vaan jeesustelee että oma vikani kun seksiin olen sortunut."

Hävettää olla nainen, kun naisella on oikeus päättää omasta kehostaan ja siitä haluaako lapsia vai ei, kaikki valta on naisella ja miehen mielipidettä ei tarvi kysyä. Pistää vihaksi myös tämä kun kaverille oli jotkut sanoneet että oma vikansa. Syyllistämistä tässä nyt viimeisenä tarvitaan.

Vierailija

Jos mies ei halua lapsia, ainoa varma keino on selibaatti. Kumilla pääsee melko lähelle, mutta onhan näitä tapauksia...

Isyydestä ei voi myöskään kieltäytyä mitenkään, jos lapsen äiti tietää miehen henkilöllisyyden ja ajaa isyyden vahvistamista oikeusteitse. Ainoa poikkeus on keinohedelmöitys, jossa lapsella on ainoastaan oikeus tietää biologisen isän henkilöllisyys.

Kyllähän tähän maailmaan mahtuu vahinkolapsia (ja tarkoituksella hankittuja) sekä haluttomia isiä pilvin pimein. Minkäs sille teet.

Vierailija

Kyllä kieltämättä tuosta sellainen tunne tulee, että ehkäisy on taidettu aivan tarkoituksella laiminlyödä. Eihän ne e- pilleritkään tietenkään aivan sataprosenttisen varmoja ole, niin kun ei mikään muukaan ehkäisymenetelmistä, mutta on se raskaus silti aika mitätön todennäköisyys, jos nainen pillereitä ohjeen mukaan syö. Miehen kannalta todella kurja tilanne. En kyllä ymmärrä tuollaisia naisiakaan, ketkä ehkäisystä valehtelemalla saavat toisen isäksi. Se on todella huono lähtökohta lapsenkin kannalta. Syntyvä lapsi on kuitenkin tilanteeseen täysin syytön, hyvä silti muistaa! Tuo äitikin vaikuttaa juttujensa perusteella aika lapselliselta, että mahtaako hänestä edes olla oikein vielä äidiksi? Kyllä tuo mies ainakin lain mukaan elatusmaksuja joutuu maksamaan, kun äiti ilmeisesti vaatii isyyden tunnustamista. Muuhun ei lain mukaan voi velvoittaa, kuten esim. tapaamaan lasta. Tietysti aikanaan lapsi saa myös perintöoikeuden. Tiedän omasta kokemuksesta, koska meillä kanssa aikoinaan käytiin nämä samat asiat läpi. Muuten kyllä ei ollut tuo sama tilanne meillä! "Vahinko" on jo silti päässyt käymään, ja sille ei enää tässä vaiheessa voi mitään. Mihinkään suhteeseen ei tietenkään lapsen äidin kanssa tarvitse väkisin ryhtyä. Mies voi elää omaa elämää vaikka sitten jossain muualla, mutta tietyt velvoitteet silti häntä seuraavat jatkossa.

Vierailija

Homman sävy riippuu paljon myös siitä, että unohtiko tyttö todella ottaa e-pillerit. Jos unohti, niin se on todella todella törkeää käytöstä. Toki itsekkin tiedän tapauksen, jossa on e-pillereistä huolimatta tultu raskaaksi, vaikka mahdollisuus on häviävän pieni. Joka tapauksessa, mielestäni mahdollinen abortti on silti ensisijaisesti naisen päätös. Elatusmaksut on taas lain velvoite. Sen sijaan lapsella kiristäminen ja mustamaalauksella uhkaaminen palaa taas siihen todella törkeään käytökseen. Sääliksi käy kaveriasi, mutta aina ei kaikki elämässä mene niin kuin on suunniteltu ja asian kanssa on vain elettävä. Seuraukset joita ei voi paeta on tosiaan tuo elatusvelvollisuus ja perimisoikeus, mutta onneksi ne eivät ole kuitenkaan maailman pahimipia asioita ja eivät estä mitenkään täysipainoista elämää.

Vierailija

Siskon miehellä oli ihan sama tilanne ja kaava oli tismalleen sama.
Ainoo mitä järkevä mies voi tossa kohtaa tehä on heittää muija kurviin (kaiken maailman uhkailut sun muut kannattaa jättää huomiotta!) ja olla mahdollisimman hyvä isä tulevalle lapselle.

TÄMÄ EI OLE TULEVAN LAPSEN VIKA EIKÄ SITÄ VOI LAPSELLE "KOSTAA"
jokainen joka seksiä harrastaa tietää että riski tulla raskaaksi on olemassa ehkäisystä huolimatta.

Vierailija

Kyllä minä ainakin nyt tässä tapauksessa kehoitan tuota miestä vaan lopettamaan mahdollisimman pian tuon suhteen tämän "pikkuneidin" kanssa. Tuo tyttö nimittäin yrittää rakentaa oman elämänsä täysin tämän miehen varaan, käyttäen sen saavuttamiseksi lähes mitä tahansa keinoja. Asioista kiristämällä koettaa toisen saada omaksi itselleen. Ei tosiaan liene sattumaa, että kova vauvakuume on juuri tyttöä vaivannut ja juuri samalla hetkellä pillerit pettävätkin! Kyllä tuo mies tässä tilanteessa on se sätkynukke monessakin mielessä. Eipä tosin tuo tulevan lapsenkaan tilanne näytä kovin ruusuiselta. Äitinä 19- vuotias lapsekkaan oloinen tyttö, jolla koulutkin kesken, entäpä perheen toimeentulo? Työssäkäyvää isäähän tuossa tilanteessa kipeästi tarvitaankin, mutta helpommalla varmasti pääsee, kun elää jatkossa jossain muualla ihan jo tuon mustamaalaamisenkin kannalta. Ei nimittäin suhteesta tule mitään, jos toiseen ei voi tuon enempää luottaa. Ja epäilen tämmöisen jälkeen, että tuskinpa enää koskaan täysin voisi. Pahimmassa tapauksessa nämä samat asiat saattaisivat vielä toistuakin!

Yohanna1
Seuraa 
Liittynyt30.11.2010

Onhan toi ikävä tilanne. Mutta valitettavaa on, että nainen itse päättää loppujen lopuksi omasta kropastaan, eli tekeekö abortin vai ei. Minun mielestäni miesten tulisi käyttää kondomia jos eivät missään nimessä tahtoisi lasta. Mutta ymmärrän että mies on halunnut luottaa tytön e-pillereitten käyttöön.. sillä aika harvoinhan oikein käytetty pilleri ehkäisy pettää, vaikka sekään ei ole mahdotonta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat