Onko hiivasienitulehdus...?

Vierailija

Minulla on ollut muutamia viikkoja kokkareista, paksua ja liimamaista vuotoa. Kutinaa ei kuitenkaan ole ilmennyt kuin harvoin, lähinnä joskus vessassa käynnin jälkeen. Voiko tämä siis olla hiivasienitulehdus? Mikä lääke kannattaa apteekista hakea?
Kiitos :)

Kommentit (4)

Vierailija

Luultavasti voi. Toisaalta voi varmaan yhtä hyvin olla epäspesifinen emätintulehdus (elimistön omat bakteerit ovat epätasapainossa, eli joku bakteeri alkaa lisääntyä liikaa ja aiheuttaa tulehdusoireet), johon myös kuuluu muutoksia valkovuodossa. Onko vuoto myös pahan/voimakkaan hajuista? Se nimittäin ilmeisesti on tyypillistä lähinnä tuolle epäspesifille, eikä hiivalle.

Kannattaisikohan varmuudeksi kuitenkin käydä lääkärissä, että tulee asia kerralla selväksi? Sitten vastaisuudessakin osaisit suorilta sanoa, mikä vaivaa, jos tulee samoja oireita uudelleen.

Epäspesifiseen emätintulehdukseen tarvitaan aina lääkärin kirjoittama resepti, mutta myöntäävät puhelimitsekin niitä, jos on ollut aiemmin tulehdus.

Vierailija

Ei ole pahan/voimakkaan hajusita, ei haise oikeastaan millekään.
Lääkäriin en oikein haluaisi mennä, jos hankkisin apteekista hiivatulehduslääkettä? Canesten?

Vierailija

Voithan kokeilla. :) Tuskinpa niistä kuureista nyt hirvittävää haittaakaan on, jos kokeilee, jos vaikka auttaisi. Apteekin henkilökunta osaa varmasti myös auttaa, jos kerrot, että "oireet on nämä, mitä kannattaisi ostaa". Sitten jos ei sillä lähde, niin lääkäriin vaan. Kannattaa muuten muistaa sekin, että klamydia myös aiheuttaa tollaisia oireita, eli jos on vähäinenkään klamydian mahdollisuus, niin kannattaisi käydä tutkituttamassa varmuuden vuoksi myös se (se on siis ihan vaan virtsanäytteestä katsottava asia). Eipähän ainakaan jää vaivaamaan. :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat