Miten eroon aknen jättämästä punakirjavasta ihosta ja arvista?

Vierailija

Heippa!

Minulla oli akne pahimmillaan joskus 17-18 vuotiaana ja söin siihen reilu puoli vuotta Roacuttan-lääkkeitä.
Ihotautilääkärin mukaan ihoni oli tarpeeksi parantunut tuon kuurin jälkeen ja se lopetettiin.
Nyt kuitenkin ihoni on edelleen epätasaisen värinen poskilta (laikukas; punakirjava) ja niissä on myös jonkinasteisia aknearpia.
Olen kärsinyt näistä jo useamman vuoden.
Miten pystyisin kotikonstein tuota ihoa parantamaan, vai vaatiiko se kosmetologilla käyntiä ja hoitoja?
Käytössäni on apteekista saatavia aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita, mutten ole huomannut niillä olevan kovin suurta vaikutusta ihooni.

Kommentit (6)

Vierailija

Kaipaan myös apua samaan ongelmaan !
Söin joskus 14-vuotiaana jotain antibiootteja ja sain myös voidetta joista ei paljoa ollut apua. Nyt kun on lisää tullut ikää niin akne lähtenyt, mutta ihoon (poskissa suurimmaksi osaksi)on jäänyt punaisuutta. Akne-arpia ei liiemmin ole, mutta punaisuus häiritsee.
Käytän päivittäin Garnierin kasvojenpuhdistus ainetta, ja normaalia kosteusvoidetta.

Vierailija

Hei!

Aknearpien ja aknen jättämän punoituksen hoitoon kotikonstein suosittelen valitsemaan ihon pintaa kuorivia tuotteita. Apteekeista saatava Vichy Normaderm Tri-Activ – hoitovoide auttaa uudistamaan ihoa ja tasoittamaan ihon epätasaista väriä kuorimalla ihon pintaa. Tuote on inspiroitu dermatologisista kemiallisista kuorinnoista ja se sisältää hellävaraisesti mutta tehokkaasti ihon pintaa kuorivia ainesosia mm. salisyylihappoa, lipohydroksihappoa (LHA) ja glykolihappoa. Vichy Normaderm – sarjan puhdistustuotteet puhdistavat ihoa tehokkaasti ja samalla rauhoittavat punoitusta ja ärsytystä iholla. Normadermin syväpuhdistava kuorintageeli poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, kirkastaa ihon väriä ja puhdistaa huokoset syvältä. Kuorinnan voi tehdä 2-3 kertaa viikossa tai tarvittaessa useamminkin. Ole kärsivällinen ja anna tuotteille aikaa tehota. Tulosten näkyminen kestää vähintään 6-8 viikkoa ja jopa 6 kuukautta.

Jos arvet ovat isompia tai syvempiä, voidaan tarvita ihotautilääkärin tekemää kemiallista kuorintaa, kirurgista hoitoa, laserhoitoa tai syvähoitoa. Jotkut ihotautilääkärit ovat erikoistuneet aknearpien hoitoon. Ihotautilääkärille ajanvarausta tehdessä kannattaa varmistaa onko aknearpien hoito kyseiselle lääkärille tuttua.

T: Tita

Vierailija

Omat aknearpeni ovat hävinneet hyvin käyttämällä baba de caracol-voidetta, jota nyt näköjään voi voittaa cosmon kilpailussakin. Punaisuus on kadonnut myös jonkin verran. Katselin juuri puolentoista vuoden takaisia kuvia kasvoistani ja iloitsen kovasti tämänhetkisestä tilanteesta. Suosittelen yleensäkin luonnon kosmetiikkaa ja hoitotuotteita, kun vähän perehtyy tavallisen kosmetiikan ja luonnon antimien eroihin, ei enää halua koskea kaupan tai apteekinkaan purkkeihin!

Vierailija

Aknen jättämät jäljet pysyvät valitettavasti ihossa kyllä melkein aina koko elämän ajan. Kuopat voivat hiljalleen vähentyä, mutta en usko, että ne koskaan kokonaan häviävät. Toki riippuu tietysti myös siitä, kuinka syvät kuopat on ja paljonko niitä on.
Punakkuutta voi ainakin vähentää erilaisilla lääkerasvoilla. Uskoisin, että lääkäri tietäisi, mikä parhaiten Punakkuutta vähentäisi. Kosmetologi osaa myös auttaa asiaan myös :)
Nythän on talvi ja erityisesti pakkanen kuivattaa ihoa sekä terve ihokin voi tällöin punoittaa. Kun kesä tulee, niin tilanne varmasti helpottuu, koska aurinko lämmittää ja pehmentää ihoa.
Jos käytät iholle erilaisia peittäväviä voiteita esim. Meikkivoidetta, niin muista puhdistaa iho todella hyvin,kun otat sen pois. Kannattaa myös miettiä laittaako iholle joka päivä meikkivoidetta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat