Kun ulkonäöstä tulee pakkomielle

Vierailija

On toki selvää että naiset yleensä tykkäävät laittaa itseänsä ja pukeutua nätisti jne jne. Mutta mitä sitten tulisi tehdä kun ulkonäöstä tulee niin kova pakkomielle, että pitää perua tapaamisia ja olla pois töistä/opiskelupaikasta ? Jo illalla syntyy kova stressi siitä onnistuuko aamulla meikkaaminen ja entä tuleeko hyvä hiuspäivä. Jos jokin sitten sattuu olemaan pielessä, se pilaa koko päivän. Julkisilla paikoilla on pakko varoa katsomasta mihinkään heijastavaan pintaan jottei tulisi kamala olo siitä, miltä näyttää.

Itsetuntoni on todella alhaalla, enkä ole yhtään tyytyväinen siihen miltä näytän. Yritän koko ajan parantaa ulkonäköäni kaikin mahdollisin keinoin, ja suurin osa rahoistanikin oikeastaan menee ulkonäköön. Onko täällä muita joilla on sama ongelma?

Katsoin joskus televisiosta ohjelman (olisikohan ollut dr phil tai vastaava) jossa eräällä naisella oli niin paha ongelma ulkonäkönsä kanssa, ettei tämä ollut poistunut kotoaan kahteen vuoteen. Hän oli myös yrittänyt itsemurhaa ulkonäkönsä vuoksi. Kyse ei ollut kuitenkaan ns."rumasta" tai ylipainoisesta naisesta, vaan itseasiassa ihan nätistä. Tämän naisen lapsuudesta löytyi hyväksikäyttöä yms, jota minulla ei ole joten en usko että menneisyydessäkään olisi pahemmin mitään tapahtumia mitkä aiheuttaisivat tämän.

Tarkoituksenani oli purkaa johonkin ajatuksia ja mahdollisesti löytää muita joilla on sama ongelma. Haluaisin oppia olemaan tyytyväinen itseeni ennenkuin menen niin pitkälle että turvautuisin kauneusleikkauksiin jne, koska nekin ovat harkinnassa. En kaipaa minkäänlaista kuittailua asiasta vaan ihan asiallista keskustelua. :)

Kommentit (2)

Vierailija

Kohtalotoveri! Mulla on vähän saman tyylinen ongelma kun sulla.
Ulkonäöstä on tullu niin paha pakkomielle että tosiaan skippaan koulupäiviä ja tapaamisia jos en onnistu laittamaan hiuksiani hyvin yms. tää rajottaa elämää jo aika pahasti :(
Olen kyllä pääsemässä tästä yli, mutta voi mennä kauan ennen kun onnistun lopettamaan tän turhan stressaamisen kokonaan.

Vierailija

Anteeksi hieman myöhässä tuleva vastaus:D mutta tosiaan, välissä on sellaisia hyviä päiviä ja tuntuu että on oppinut hyväksymään itsensä sellaisena kuin on, toisaalta taas tuntuu niin mielettömän pahalta kun katsoo peiliin. Olisi hienoa jos pääsisin ylitse siitä että vertaan itseäni aina muihin. Alkaa tämä epävarmuus jo vaikuttaa parisuhteenikin hyvinvointiin :/

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat