Ehkäisy kuukaudeksi

Vierailija

Mitä mieltä olette e-pillereiden käytön aloittamisesta, kun ehkäisylle on tarvetta enää noin kuukauden ajan? Kondomin käyttö ei oikein innosta.

Kommentit (4)

Vierailija

Kuukaudenko jälkeen et tarvitse siis minkäänlaista ehkäisyä enää?

Ei tosiaan ehkä toimivin vaihtoehto sinulle ja tuskinpa lääkäri edes määräisi vain kuukaudeksi. Pillerit täytyy myös aloittaa kuukautisten jälkeen, joten tämän ajoittaminen voi olla vaikeaa, ellei sinulla juuri sopivasti oo menkat. Pillereiden vaikutus ei myöskään ala heti eli suositellaan yhdyntää ilman kondomia vasta viikon jälkeen.

Eli eiköhän se kondomi ole ihan paras vaihtoehto näin lyhyelle ajalle..

Vierailija

Kyllä minulle on ainakin sanottu lääkärissä että ehkäsypilleri tai -rengas toimii ekasta päivästä lähtien... Toki niissä tosiaan se että alottaminen tapahtuu ekana vuotopäivänä ja itsellä ainakin vuotoa ollut parhaimmillaan alottamisen jälkeen kk verran. Harrasta siinä sitten seksiä! :)

Vierailija

No ei ole todellakaan järkeä aloittaa hormonaalista ehkäisyä vain kuukaudeksi, saat vain hormonitoimintasi sekaisin (jos edes ehdit aloittaa) ja parhaassa tapauksessa tosiaan vuodat sen koko kuukauden ajan.

Ellet sitten halua jatkaa pillereiden syöntiä sen kuukauden jälkeen muiden syiden (esim. kivut tai jos itseä haittaa epäsäännöllinen kierto tms) takia niin sithän sitä voi harkita, mutta jos ideana olisi syödä pillereitä kuukausi ja sitten lopettaa niin unohda koko juttu. Vaihtoehdoiksi jäävät riskipelaaminen ilman ehkäisyä/keskeytetyllä yhdynnällä (mitä en myöskään suosittele, tietenkään), tyytyä kondomiin tai olla ilman sitä yhdyntää.

Vierailija

"Ehkäisytehon alkaminen riippuu valmisteesta. Toisilla valmisteilla se alkaa ensimmäisestä tabletista ja toisten kanssa voi mennä parin viikon verran ensimmäisestä pilleristä."

http://www.terkkari.fi/?page=8614381&id=6493138

piti ihan netistä tarkistaa kun muistaakseni itselläni ainakin pillereiden ehkäisyteho oli "täysi" n.2-3vkon kuluttua aloittamisesta

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat