E-pillereiden aloittaminen!

Vierailija

Ensinnäkin, sori, huomasin kyllä sen pitkän e-pillerikeskustelun mutta ehkä olen vain niin tyhmä, koska en oikeasti löytänyt mistä sinne kirjoitetaan uusi viesti :D

Mutta asiaan. Kävin tänään neuvolasta hankkimassa ensimmäiset e-pillerini. Sain kokeilupakkaukseksi Gestinyl 20 merkkiset. Nyt sitten tässä heräsi kysymyksiä, jotka et tietenkään voinut siellä mieleen juolahtaa.

Ensin, varmistan yhden asian. Aloitan siis pillereiden syömisen sitten kun seuraavan kerran tulee kuukautiset, siis siinä ekana päivänä? Ja siis syön liuskan loppuun ja sitten 7 pvä tauko ja sit seuraava liuska jne. ?

Toiseksi, alkaako ehkäisyteho heti ensimmäisestä pilleristä? Siis kun sitten otan menkkojen alettua sen pillerin, niin voinko vaikka samana päivänä olla yhdynnässä ilman kondomia ja pelkoa että tulisin raskaaksi?

Ja kun sitten on se 7pvän tauko, niin onko silloin mahdollista tulla raskaaksi eli pitääkö kumia käyttää? Vai säilyykö ehkäisyteho niin että voi rauhassa sen tauon aikana olla yhdynnässä ilman kumia?

Kiitos ihan kamalasti jos kehtaisitte vastata!! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Joo pillerit aloitetaan vuodon ekana päivänä ja syöt liuskan loppuun.
Sitten pidät 7vrk tauon eli jos liuska loppuu lauantaina, aloitat uuden liuskan seuraavan viikon sunnuntaina. Eli lasket liuskan loputtua sen seuraavasta päivästä ne seitsemän päivää.
Ymmärsitkös mitä meinasin? =)

en ole varma tuosta ehkäisytehosta heti, joten suosittelen viikon kumin käyttöä vielä ainakin viikon pillereiden aloittamisesta.

ehkäisyteho säilyy myös sen 7vrk tauon aikana, et ei hätiä anna mennä vaan :)

Mut ihan kokemuksen rintaäänellä, muista ottaa joka pilsu ja alottaa oikeana päivänä tauon jälkeen. Ehkäsyteho meinaan heikkenee ja raskauden riski on suurempi aina yhden pilsun unohtamista kohti.

Ja kannattaa soittaa vaikka ihan paikalliseen terveyskeskukseen jos tulee jotain, sieltä saa heti vastauksen ja ne osaa vähän monimutkaisempiinkin kysymyksiin vastailla.
Tottakai tää on ihan hyvä paikka, mutta me ei välttämättä kaikki tiedetä kaikesta kaikkea :) joskus pilsujen kanssa tulee ongelmia kun ne ei välttämättä sovi kaikille. esim mulle :)

Mut onnea pilsujen kanssa, älä hommaa kuitenkaan sukupuolitauteja :) !!!!!!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat