Lemmikin hakemisesta

Vierailija

Elikkä olen hakemassa kissanpentua itselleni ja joudun bussilla tulemaan kotiin noin kaksi tuntia. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä, että missä pikkuinen olisi hyvä tuoda kotiin turvallisesti ja mukavasti? =) Olisin kiitollinen vinkeistä!

Kommentit (7)

Vierailija

Emt, joku pahvilaatikko? Jos vaan suinkin saat, niin ota sinne pohjalle mukaan joku riepu sieltä kasvattajalta.. se kun haisee pennusta tutulta ja turvalliselta niin voi olla hieman rauhallisempi matkan ajan, ettei itke koko aikaa :)

Ja onnee - kissan pennut on hellyyttäviä <3

Vierailija

Kissan kantokoppa ehdottomasti paras. Sinne alle joku pehmeä pyyhe tai vastaava. Tulee mukava matka varmaan, naukuu koko matkan. Ainakin autossa kissat yleensä naukuu. Et varaudu mulkoileviin katseisiin ;)

Vierailija

Jos olet kissaa itsellsei hankkimassa, pitäisi olla tuossa vaiheessa hankittuna jo myös kunnon tarvikkeet. Kuljetukseen (etkä vain pennun kotiin hakemiseen vaan myös tuleviin eläinlääkärillä käynteihin yms) tarvitset kunnollisen kuljetusboksin/kantolaukun. Ainut oikea tapa kuljettaa kissaa turvallisesti, eikä tarvitse murehtia että se karkaa. Voi olla aika hankalaa kuljettaa isoa kissaa missään pahvilaatikossa.

Toivottavasti olet hankkinut myös kaiken muun tarpeellisen tulevaa pentua varten. Ruoka- ja vesikupit, leluja, hiiriä, kiipeilypuuta, valjaita jos aiot viedä pennun ulkoilemaan, harjan.. Lista on yllättävän pitkä, mitä kaikkea joutuu hommaamaan. Ja toivottavasti muusta kissan hoitoon liittyvästä sulla löytyy enemmän tietoa jo valmiiksi, ettet ihan heppoisin eväin ole kissaa hankkimassa. Tai jos ei vielä löydy, niin äkkiä oikeille kissafoorumeille lukemaan vinkkejä, ja hankkimaan kirjakaupasta hyvä kissakirja avuksi.

Vierailija

Kissalle tarkoitettu koppa/häkki on paras. Jos pentu vaikuttaa kovin pelokkaalta niin häkin voi peittää jollain viltillä vaikka.

Monet kissat pelkää matkustamista ja ainakin meidän kissalla pääsee monesti hätäkakka! Joten suosittelen ottamaan mukaan vaihtoalustan häkkiin. Ite laitan aina pohjalle sanomalehtipaperia ja jonku vanhan pyyhken tms. Ja kanattaa ottaa esim paperia jolla sit voit häkin siistiä jos vahinko tosiaan käy. Meillä kävi tällainen vahinko kun haettiin meidän eka pentu. Matkustajat suuttu kun koko bussi haisi joten jouduttiin jäämään pois bussista ja kävellä loppumatka. Onneks oltiin jo melkein perillä... Hyvä ois jos kissaa ei esim ruokittais pariin tuntiin ennen matkaa, koska pennunu vatsa menee helposti sekaisin.

Ei muuta kuin hyvää matkaa, toivottavasti ei tule ongelmia :)

Vierailija

Ei välttämättä hirveän järkevää kulkea bussilla. Kissanpennut yleensä melko häjissään, kun emon luota lähtevät, pitää metelä ja mahdollisesti kusee/paskoo siinä matkan aikana. Mutta jos ei muuta mahdollisuutta ole, nii se kuljetuskoppa on tosiaan aika kätevä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat