Uskottomuus

Vierailija

Läheinen ihmissuhde edellyttää molemminpuolista luottamusta. Sitä on aina kuvastanut täydellinen uskollisuus parisuhteessa. On kuitenkin kova vaatimus, että kun kerran on aloittanut yhteiselämän yhden kanssa, ei koskaan saisi ihastua, rakastua, retkahtaa tai hairahtaa kehenkään toiseen.
kiihkeää rakastamista on tutkittu ja on todistettu että rakastuneena olemisen olotila kestää noin kaksi vuotta. Miksi se sitten muuttuu riippuu ihmisistä heidän luonteestaan ja siitä mitä tuon parin vuoden aikana on ehtinyt tapahtumaan.
Jos joskus on rakastunut johonkuhun, se ei välttämättä suojaa ihmistä siltä, että hän rakastuu tai ainakin iahstuu toiseen, uuteen ihmiseen. pieniä ihastumia sattuu ihmisille silloin tällöin. Joissakin tilanteissa estot ovat löysemmät; esimerkikisi pikkujoulujuhlissa vallitsee arjesta ja tavallisuudesta irrottautumisen tunnelmaa jolloin voi alkaa suhde toisen kanssa. Kuten myös baareissa tai muissa paikoissa missä ei ole tätä koti arkea. ihminen joka on tottunut harrastamaan seksiä, ryhtyy herkemmin seksikumppaniksi kuin vasta-alkaja. Jos perussuhde on kunnossa vieraissakäynti kestää aikansa, joskus vain yhden yön joskus muutaman kuukauden ja sitten se loppuu.

Kommentit (2)

Vierailija

Ja mikähän oli tämän avautumisen tarkoitus? Tuolla Suhteet ja Seksi- palstalla puolestaan avauduit mustasukkaisuudesta, ja täällä tulet puolustelemaan pettämistä? Tai sellaisen kuvan itse sain tuota viestiä lukiessa, että on ihan hyväksyttävää mennä pettämään parisuhteessa ollessa.

Mutta, jos nyt otan tuohon varsinaiseen aiheeseen kantaa, niin ei. En millään muotoa näe hyväksyttävänä, tai missään määrin ymmärrettävänä, että jos on toiseen ihmiseen oikeasti sitoutunut, rakastaa täydestä sydämmestään ja on yhdessä luvattu eteenpäin mennä, että mentäsiinkin käymään vieraissa. Ei mitkään maailman baarit, pikkujoulut tai juhannukset tai kymmenenkään promillen humala anna sille oikeutusta. Eikä se, jos suhteessa sattuu menemään välillä huonomminkin. Ei sitten mikään.

"Jos perussuhde on kunnossa vieraissakäynti kestää aikansa, joskus vain yhden yön joskus muutaman kuukauden ja sitten se loppuu."

VÄÄRIN. Jos parisuhde on KUNNOSSA ei vieraisiin ole pienintä tarvetta lähteä. Eikä vaikka ei olisikaan. Pettämiselle ei sitä hyväksyttävää syytä ole koskaan. Jos menee ja pettää, täytyy se myös pystyä myöntämään ja kantamaan vastuunsa.

Vierailija

Jännästi sanottu, että rakastuneena olemisen olotila kestää kaksi vuotta tutkimusten mukaan. ^__^ Itse en menisi ihastusta ja alkuhuumaa kuvaamaan millään lailla "rakkaus"-sanalla. Rakkaus syntyy hitaasti ja uskoisin rakkauden tunteen syntymisen olevan useimmiten pitkä prosessi. Rakkaus kyllä kestää hyvässä lykyssä hautaan asti. Alkuhuuma sen sijaan ei...

Totta on, että vaikka olisi kuinka rakastunut se ei estä tai "suojele" ketään uusilta ihastumisilta. Suurin osahan varmasti hiukan edes ihastuu pitempien ihmissuhteiden aikana muihinkin kuin omaan kumppaniin. Ihastuksissa ei sinänsä ole mitään pahaa, Olennaista kuitenkin on pysyykö ihastus oman pään sisällä vai siirtyykö ajatuksista tekoihin.

Ja parisuhde ei minunkaan mielestäni todellakaan ole kunnossa jos on tarvetta pettää

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat