Kihlattuni ruokailutottumukset

Vierailija

Minua vähän mietityttää kihlattuni periaatteet ruokailun suhteen, sillä hän ei syö kalaa, kanaa tai lihaa, mutta on kuitenkin tehnyt poikkeuksen jauhelihan suhteen, sitä voi kyllä syödä mutta ei mitään kinkkua, paistia tms. Sinänsä se tuntuu aika ristiriitaiselta.. Kun olen vielä kysellyt tai huomauttanut asiasta, niin hän vastaa että älä taas jaksa, en halua enää selittää jne.

Muuten hän pitää eläimiä samassa arvossa kuin ihmisiäkin, niilläkin on kuulemma oikeus elää ja sama pätee myös esim. matoihin ja etanoihin. Hän ei hyväksy edes kalastamista.

Kommentit (5)

Vierailija

Miehes sanoo ettei halua ENÄÄ selittää. Eli se on jo selittänyt joskus asian sulle, mitä hän silloin sanoi? Jospa häntä inhottaa ajatus kalan tai kanan tai lihan syömisestä, kun tietää että ne on olleet eläviä (esim?) ja jauheliha ei kyllä yhtään muistuta elävää olentoa, niin siksi voi sitä syödä? Ei tuo kauhean periaatteelista voi olla jos tekee itselleen poikkeuksia.

Tosin... tuli mieleen että yksi kasvissyöjä tuttuni ei syö lihaa, kalaa, ja kanaa, mutta on tehnyt poikkeuksen tonnikalasta. Että kai tämä on yleistä? ehkä. :D

Vierailija

Hän on vain sanonut tyyliin, että jauheliha on niin yleinen että on tehnyt vain siinä poikkeuksen.. Kalan mausta hän ei myöskään tykkää kun on sitä joskus maistanut, mutta siinäkin on periaate ettei enää meinaa maistaa. Ihmisenhän kuitenkin pitäisi syödä monipuolisesti, eikö siitä muka ole mitään haittaa elimistölle jos jättää kalan, lihan ja kanan pois ruokavaliostaan?

Vierailija

monet kasvisyöjät jättää kanan, kalan ja lihan pois ruokavaliosta. silloin pitää vaan pitää huoli että sää muualta tarvittavat ravintoaineet. kaverini on ollut kasvisyöjä syntymästään asti. ensin vanhempien vakaamusten takia ja myöhemmin omien. hyvin hän tuntuu pärjäävän. nykyään kun melkein kaikkia ravinteita saa purkista. eihän ne ole sama asia kun lihasta ja muusta tuleva mutta kyllä niiden avulla selviää.

Vierailija

Kala sisältää pehmeää rasvaa ja hyvälaatuista proteiinia. D-vitamiinin saanti on merkittävä etu ja kalan rasvahapoilla (omega-3,EPA,DHA) on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Mm. sydän- ja verisuonitautien riski vähenee kalaa syödessä.
Elimistölle tärkeää B12 vitamiinia saa lihasta, kalasta, kananmunasta ja maitotuotteista.
Kalan, lihan ja kanan voi kyllä jättää turvallisesti pois KUNHAN varmistaa tärkeiden ravintoaineiden saannin muulla tavoin!! Riskinä on erilaiset puutostilat jos ei tiedä yhtään mitä tekee

Vierailija

"Ihmisenhän kuitenkin pitäisi syödä monipuolisesti, eikö siitä muka ole mitään haittaa elimistölle jos jättää kalan, lihan ja kanan pois ruokavaliostaan?"

Ei ole mitään haittaa kunhan ne korvaa jollakin... Syökö han tofua, soijatuotteita, linssejä, papuja? Monipuolisesti, terveellisesti ja täysipainoisesti voi syödä ilman lihaa (ja jopa ilman maitotuotteita ja kananmunaakin...)

"nykyään kun melkein kaikkia ravinteita saa purkista."

Ja joo, ei tartte purkkivitskua sen enempää kuin sekasyöjäkään kunhan tietää miten kuuluu syödä. paitsi täysvege sen b12-vitskun mut muuten, tuonkin saa jos käyttää esim maitotuotteita.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat