Pieneläinhoitajan koulutus

Vierailija

Elikkä aiheeni koskee pieneläinhoitaja koulutusta, opiskeleeko joku parhaillaan, olisi mukavaa kuulla vähän opinnoista ja kouluista, itse asun uusimaan seudulla. Kiitoksia :)

Kommentit (6)

Vierailija

Tarkoitatko ihan peruseläintenhoitajaa vai klinikkahoitajaa (entinen nimitys pieneläinhoitaja)?

Ammattiopistossa on eläintenhoitajan koulutusohjelma, joka kuuluu maatalouden perustutkintoon ja siitä valmistuu eläintenhoitajaksi. Erikoistua voi joko tuotanto- tai lemmikkieläimiin tai opiskella molempia suurin piirtein yhtä paljon. Eri kouluissa vaihtelee opetus aika paljonkin ja nuo painotukset ovat erilaisia. Toisissa keskitytään vain perushoitoon ja joissain kouluissa opetellaan esim. verinäytteen ottoa.

Klinikkahoitaja on eläintenhoitajan ammattitutkinto, joka tehdään näyttökokeena/-kokeina. Oppisopimuksella taidetaan vain valmentaa siihen. Tai ko. työtä jo tehneet tai perustutkinnon suorittaneet voivat siihen käsittääkseni osallistua ilman erillistä oppisopimuskoulutusta.

Vierailija

Siis meinaan ihan peruseläinhoitajaa. Kun olen yrittänyt noita kouluja etsiä, mutta täällä uudellamaalla ei niitä tunnu olevan, ainakaan Helsingin lähellä.. :/

Vierailija

Soitin tuonne Amieduun, mutta sinne pääsee vasta kun on 18-vuotias. Joten sitä odotellessa sitten! Ärsyttävintä tässä onkin se että 18-vuotis päivään ei ole kun 10kk. Mutta eipä sille mitään voi! :D Kiitos viesteistä ! :)

Vierailija

Eipä kestä :) itseasiassa se koulutusjohtaja on perhetuttuni :) sen takia uskalsin suositella paikkaa :) noh äkkiä se 10kk:ta menee :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat