resepti

Vierailija

Moikka! Viitsisikö joku kertoa mistä saisin viime numeron (maaliskuun) lehdestä valkosuklaa-juustokakun reseptin? Luin seetä kaverini lehdestä ja ajattelin että täällä olisi myös. Voisiko joku kertoa minulle sen?

Kommentit (3)

Vierailija

Heippa!

Jos tarkoitat tätä Valkosuklainen Baileys-juustokakku niin tässä resepti! :)

1pkt (175g) suklaakeksejä
50g voita
150g valkosuklaata rouhittuna
600g maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphiaa
2prk (á 150g) créme fraichea
2dl erikoishienoa kidesokeria
1 vaniljatanko
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 cl baileys kermalikööriä tai muuta kermalikööriä

-Uuni 180astetta, vuoraa irtoreunavuoka leivinpaperilla
-murskaa keksit, lisaa sulatettu voi ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja paista 10min ja anna jäähtyä.
-sulata puolet valkosuklaasta vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä.
-vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi, lisää créme fraiche, sokeri ja vaniljatangon sisältä kaavitut siemenet ja vatkaa tasaiseksi.
-lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, sitten loput suklaasta ja viimeiseksi likööri. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
-Aseta uunin pohjalle vesiastia jotta uuni höyrystyy. Paista kakkua keskitasolla 50-60 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää, mutta värisee hiukan liikuteltaessa. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa, jotta juustotäyte ei halkeile
-Anna kakun jäähtyä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaalastuilla.

Toivottavasti virheitä ei tullut kirjoittaessa, tarkistin kyllä moneen kertaan. :D laittele ihmeessä sitten kommenttia millainen oli kun olet kokeillut.
Mukavaa leipomishetkiä! :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat