Kovettumat ja känsät jalkapohjissa

Vierailija

Kärsiikö teistä muista kukaan näistä ikävistä kovettumista tai/ja känsistä? Itselläni on kovat kantapäät ja päkijät.. Mikä niihin avuksi? Jalkavoidetta olen käyttänyt ja yrittänyt rapata niitä vähän pois. Eihän niitä saisi kun ihan vähän raspata.

Kommentit (8)

Vierailija

suosittelen menemään kosmetologille. he osaavat hoitaa ko. "vaivat". mutta kotonakin voit kokeilla ensin liottaa jalkoja vedessä jonka seassa on jotai kovettumia pehmentävää ainetta tai hyvin rasvaoitoista voidetta. kylevytyksen jälkeen voit raspata kantapäitä ja päkijöitä, mutta hellällä kädellä. pistä joka yö paksua voidetta jalkoihin ja puuvillasukat jalkaan niin jalkoje tulisi pehmetä muutamassa päivässä. jos ei niin käänny ammattilaisen puoleen.

Vierailija

Kovettumat ja känsät on ikävä vaiva se täytyy sanoa. Känsät ja kovettumat johtuu molemmat ihon kohdistuneeseen paineeseen, ensin tulee kovettuma joka muuttuu känsäksi jos paineen aiheuttajaa ei poista. Ja harvemminhan sitä paineen aiheuttajaa pystyy kunnolla poistamaan. Kannattaa muistaa jalkoja hoitaessa että liikaa ei saa kovettumia hangata, koska muuten iho alkaa puolustautumaan ja sen seurauksena tulee pahemmat kovettumat. Hohkakivi on tarpeeksi hellävarainen. Känsät kannattaa jättää sinne ammattilaisille, koska niistä pitää kaivaa se känsän juuri pois joka aiheuttaa usein pistävää kipua.
Ja paljon jalkavoidetta ja sekin kannattaa hieroa hyvin sinne jalkoihin niin imeytyy paremmin. :)

Vierailija

Mä käytän hohkakiveä pari kertaa viikossa. Ja joka päivä pyrin ensin levittämään paksu kerros jalkavoidetta jalkoihin ja sitten kääriä ne kelmuun ja laittaa sukat jalkaan. Hengailen sitten silleen tunnin verran. Toivottavasti tepsii. En ole vielä niin säännöllisesti harrastanut, että pysyviä tuloksia olis.

Vierailija

Tosiaan kannattaa rasvata niitä joka ilta ja laittaa puuvillasukat, niinkuin jo on neuvottu.
Millaisia kenkiä käytät? Kenkäsi voivat olla puristavat tai muuten huonon malliset jaloillesi.
Raspata kannattaa ainoastaan kerran viikossa, muuten iho alkaa kovettua entisestään.
Kovettumien paikasta voi päätellä jalkaterien luiden rakennetta ja virheasentojen kehittymistä sekä kenkien sopivuutta.

Sun kyllä varmaa kannattaa kyl käydä kosmetologilla, joka poistaa kovettuman kokonaan. Tärkeää on myös löytää syy, miksi kovettumaa syntyy.

Vierailija

Kun rasvaatte jalat illalla, niin suosittelen laittamaan pakastepussit jalkoihin ja sitten sukat, aamulla on ihanan pehmeät jalat! :D

Vierailija
jennife

Kun rasvaatte jalat illalla, niin suosittelen laittamaan pakastepussit jalkoihin ja sitten sukat, aamulla on ihanan pehmeät jalat! :D

Joo! Toi on toimiva keino, mutta jalkahoitaja on sanonut minulle, että pusseja ei saisi missään nimessä laittaa jalkaan yöksi. Pari tuntia voi olla, mutta ei liian pitkään. Jalkojen täytyy ontaa hengittää eikä sulkea niitä mihinkään hiostavaan pussiin.

Vierailija

Kannattaa laittaa yöksi jotain TOSI rasvaista rasvaa, esim. apteekista saatavaa Lipolania, ja sitten puuvillasukat jalkaan. Näin rasva pysyy jaloissa eikä hankaannu heti lakanoihin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat