5 syytä juhlia sinkkujen päivää! Hemmottelua ja biletystä

Singles’ Day on kiinalainen juhlapäivä, jolloin juhlitaan parisuhteettomuutta. Sinkut hemmottelevat itseään, ja juhlivat yhdessä muiden parisuhteesta vapaiden kavereidensa kanssa. Perinne sopisi hyvin tänne Suomeenkin!

Kiinassa juhlitaan lauantaina 11.11. perinteeksi muodostunutta sinkkujen päivää jo yhdettätoista kertaa. Tapa juontaa juurensa 1990-luvulle, kun yliopisto-opiskelijat halusivat luoda sinkuille oman juhlapäivän romantiikkaa ja rakkautta juhlistavan ystävänpäivän vastapainoksi. 

Päivä on aina 11. marraskuuta, koska päivämäärä kuvastaa paljaita oksia. Se on kiinalainen kielikuva sinkuille, joiden päivänä juhlitaan yksin olemista ja ostetaan verkkokauppojen valtavista alennusmyynneistä lahjoja itselle. Juhlapäivään kuuluu olennaisesti itsensä hemmottelu ja muiden sinkkuystävien kanssa juhliminen.  

Singles’ Daysta on Aasiassa muodostunut koko kansan shoppailujuhla, ja se rikkoo vuosi toisensa perään maailman myyntiennätyksiä. Verkkokaupoilla on silloin valtavia alennusmyyntejä, joista myös muut kuin sinkut etsivät hyviä tarjouksia.

Viime vuonna Kiinan suurimman verkkokauppayhtiön Alibaba Groupin myynti kipusi sinkkujen päivänä hurjaan 17,8 miljardiin dollariin, mikä on enemmän kuin Yhdysvaltojen kiitospäivän, Black Fridayn ja Cyber Mondayn myynnit yhteensä. 

Suomalaisille juhlapäivä ei ole vielä kovin tuttu, mutta sinkkunaisten ja -miesten oma hemmottelupäivä ei ole ollenkaan hullumpi idea. Lue viisi syytä juhlistaa tätä parisuhdestatusta. Nauti siitä niin kauan kuin se kestää!

1. Sinkut ovat vapaita toteuttamaan itseään

Parisuhteessa elävät pystyvät siihen myös, mutta sinkkujen on paljon helpompi tehdä suuria elämänmuutoksia. Haluatko muuttaa uuteen kaupunkiin tai jopa ulkomaille? Toteuta villeimmätkin unelmasi ja lähde seikkailemaan. Sinkut voivat tehdä spontaaneja päätöksiä kysymättä kenenkään mielipidettä. 

2.    Sinkuilla on parempi sosiaalinen elämä kuin pariskunnilla

Psykologian professori Bella DePaulon mukaan sinkuilla on rikkaampi sosiaalinen elämä kuin parisuhteessa elävillä, sillä he eivät keskity vain ydinperheeseen. Sinkut pitävät usein enemmän yhteyttä ystäviinsä, vanhempiinsa ja sisaruksiinsa.

3.    Sinkut ovat fyysisesti paremmassa kunnossa

DePaulo tutki kolmen vuoden ajan 50–79-vuotiaiden amerikkalaisten naisten terveyttä. Hän tutki eroavaisuuksia niiden välillä, jotka menivät naimisiin, pysyivät naimisissa tai avioliiton kaltaisessa parisuhteessa, erosivat tai pysyivät sinkkuina.

Tutkimuksen tuloksena oli, että sinkkuna pysyvien ja sinkkuelämään siirtyvien naisten kunto koheni, verenpaine ja painoindeksi laski ja ruokavalio oli terveellisempi.

4.    Sinkut voivat keskittyä uraansa

Lapsettomat sinkut ovat vapaita käyttämään niin paljon aikaa uraansa kuin haluavat ilman, että joutuvat tuntemaan siitä syyllisyyttä. Uran rakentamiseen on paljon enemmän aikaa ennen perheen perustamista.

5.    Sinkut saavat päättää kaikesta itse

Sinkkujen ei tarvitse tehdä kompromisseja, vaan he saavat tehdä, mitä ikinä haluavat. Sinkuilla on vapaus tulla ja mennä niin kuin haluavat, pitää kotinsa niin siistinä tai sotkuisena kuin haluavat, ja laittaa juuri sitä ruokaa, mitä haluavat.

Sinkuilla on myös vapaus päättää raha-asioistaan itsenäisemmin. Heidän ei tarvitse selitellä, mihin rahansa käyttävät.