tekoripset

Tiedätkö, kuinka tekoripsiä käytetään oikein? 5 vinkkiä, joilla onnistut

Kokosimme yhteen parhaat ripsivinkkimme, jotta tekoripsesi löytäisivät paikkansa hieman kivuttomammin.

Juhlat tulossa? Kaipaako arkimeikkisi pientä lisäpotkua? Hyvät tekoripset ovat ehdottomasti paras vaihtoehto, kun budjetti ei taivu kalliisiin ripsienpidennyksiin. Totuus on, ettei mikään vie huomiota keskinkertaisesta meikistä niin hyvin kuin pari tekoripsiä. Myös finnit tai huono hiuspäivä jäävät sivuosaan, kun näyttävät ripset varastavat show’n.

Tekoripset ovat siis verrattain edulliset ja niillä saa buustattua meikin uusiin ulottuvuuksiin. Huono puoli? Tekoripsien asettaminen on tuskallista – ainakin, jos ei ole kokenut ripsien liimaaja. Tässä Cosmon parhaat ripsivinkit, jotta tekoripsesi löytäisivät paikkansa hieman kivuttomammin.

Vaihe 1: Valitse oikeanlaiset tekoripset

Ensimmäinen reissu ripsihyllylle voi olla todella pelottava kokemus. Ripsiä on paljon erilaisia ja valinnanvaikeus varmasti iskee. Aloitetaan perusasioista. Tekoripset voi jakaa kahteen kategoriaan: yksittäisiin tupsuihin ja perinteisiin irtoripsiin.

Perinteiset tekoripset ovat yksittäisiin ripsitupsuihin verrattuna helpommat asentaa ja niillä saa nopeasti tuuhean lopputuloksen, sillä ripsinauhassa yksittäiset ripsitupsut ovat niissä kiinni toisissaan ja saat koko silmän leveydeltä ripsiä yhdellä kertaa. Irtoripsiä on monenlaisia (Mitä saisi olla: luonnolliset? Tuuheat? Dramaattiset? Erittäin kaarevat?), joten valintaa tehdessä ota huomioon bileiden luonne ja tyyli, jota tavoittelet.

Yksittäisillä ripsitupsuilla saa perinteisiä irtoripsiä luonnollisemman lopputuloksen, mutta koska ripsitupsut pitää liimata yksitellen kiinni, eivät ne sovi aivan vasta-alkajille. Valitse ripsitupsut, jos tekoripsien kanssa puuhastelu on sinulle tuttua!

Vaihe 2: Irtoripsien muotoilu

Ihmisten silmät ovat erikokoisia, joten marketista ostettuja ripsiä saattaa joutua hieman lyhentämään ja trimmaamaan omiin silmiin sopiviksi. Tätä vaihetta ei missään nimessä kannata skipata, sillä liian pitkät ripset voivat tuntua todella inhottavilta silmissä. Mallaile tekoripsiä ennen liimaamista ja leikkaa puhtailla saksilla niistä pieni kaistale pois. Kun olet todennut ripset hyviksi, toista sama toimenpide toiselle ripsiparille.

Jos valitsit yksittäiset ripsitupsut perinteisten irtoripsien sijaan, olet ripsimestari ja tiedät, miten homma toimii. Nyt sinun tarvitsee vain päättää, miten haluat asetella tupsut ripsiisi. Kaupoista löytyy eripituisia ja -paksuisia ripsitupsuja, joten varmin ja luonnollisin taktiikka on kiinnittää paria erilaista tupsutyyppiä vuorotellen ripsilinjaa pitkin niin, että pisimmät yksilöt tulevat silmän ulkoreunaan.

Vaihe 3: Ripsien liimaaminen

Ripsiliimoja on erivärisiä, joten mistä tietää minkä valita? No näin: valitse musta ripsiliima, jos käytät meikissäsi ripsaria, rajauskynää tai luomiväriä. Jos meikkisi taas on luonnollinen ja haluat lopputuloksen näyttävän siltä kuin sinulla ei olisi paljoa meikkiä, valitse läpinäkyväksi kuivuva ripsiliima.

Perinteisiä tekoripsiä liimatessa levitä ohut kerros liimaa koko ripsinauhan pituudelta niin, että molempiin päihin tulee hieman enemmän liimaa. Anna liiman kuivua 30 sekuntia tai kunnes liima on puolikuiva (ei liian märkä, ei liian kuiva). Ripsiä ei siis saa ryöntää silmään heti liiman levityksen jälkeen, vaan liiman täytyy antaa hetki kuivahtaa.

Ripsitupsuja liimatessa kannattaa liimaa levittää kämmenselälle, odottaa 30 sekuntia ja pinsettejä apuna käyttäen dipata yksittäinen tupsu liimaan.

Vaihe 4: Asettelu

Fakta on, että tekoripset menevät ensimmäisellä kerralla täydellisesti paikalleen ehkä yhdellä ihmisellä miljardista – suomeksi siis kaikki mokaavat! Ja se on ihan okei. Varaa ripsien asettelemiseen kunnolla aikaa, ainakin 20 minuuttia. Kyllä se siitä!

Sekä perinteisten ripsinauhojen että yksittäisten ripsitupsujen asettelussa auttavat pinsetit. Paina ripsinauhan keskiosa ensin silmän keskeltä kiinni omiin ripsiisi ja hellästi pidä tekoripsiä paikallaan. Painele ripsiä varovasti sisä ja ulkonurkista, kunnes tunnet, että ripset ovat hyvin paikallaan.

Vaihe 5: Valmista!

Ripset ovat silmissä. Onneksi olkoon! Sinä onnistuit! Valitsitpa sitten perinteiset tekoripset tai ripsitupsut, viimeistele silmämeikkisi vielä ripsarilla. Ripsiväri auttaa tekoripsiä sekoittumaan omiin ripsiisi. Huikeaa työtä!

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Kastele ripset ennen ripsivärin levittämistä – siis mitä?

Cosmon testissä: älyttömät kauneusniksit

Yhdeksän kauneusvinkkiä, jotka tekevät aamuistasi helpompia

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat Fotolia