tuuheat kulmakarvat

Tuuheat kulmakarvat helposti – 7 vinkkiä, joita kannattaa kokeilla

Kyllä, se on mahdollista – kunhan tiedät, mitä teet.

Omat kulmasi ovat ohuehkon puoleiset, niinkö? Syytätpä olemattomista kulmakarvoistasi sitten itseäsi (kukapa ei joskus syyllistyisi hieman innostumaan pinsettien kanssa?) tai geenejäsi (kiitti mutsi ja faija!), sinulla on nyt kaksi vaihtoehtoa:

1) Hyväksyt itsesi ja kulmakarvasi sellaisina kuin olette ja elätte elämänne ohutkulmaisina loppuun asti

TAI

2) Kokeile parhaita kulmakyniä, -geelejä, -seerumeja ja muinaisia taikarituaaleja (taas on Lapista turistikaupasta ostetulle noitarummulle käyttöä!), joilla buustaat kulmiesi luonnollista kasvua ja feikkaat itsellesi paksummat kulmat.

Jos jälkimmäinen vaihtoehto vaikuttaa houkuttelevammalta, niin tervetuloa kulmienkasvatustalkoisiin! Kulmakarvasi eivät ehkä tule koskaan olemaan maailman paksuimmat, mutta valjastakaamme moderni kosmetiikka hyödyksemme ja ottakaamme kaikki hyöty irti niistä karvoista, joita naamassamme jo kasvaa. Tässä vinkit, joilla silmiesi yläpuolella elelevistä karvaröykkiöistä saa hieman paksummat – tai ainakin paksumman näköiset!

Kulmaseerumi
Kulmaseerumi sisältää muun muassa riisi- ja soijaproteiinia, jotka ravitsevat kulmakarvoja ja stimuloivat niiden kasvua. KICKS, 95,05 €

1. Kulmaseerumi

Kyllä, tiedetään. Voi olla vaikea perustella itselle, miksi pitäisi käyttää lähes satanen kulmaseerumiin, mutta usko pois: seerumit oikeasti toimivat. Kulmakarvojen (ja ripsien!) kasvua buustaavat seerumit sisältävät ainesosia, jotka vahvistavat karvoja ja stimuloivat niiden kasvua. Sipaise seerumia kulmiisi ennen nukkumaanmenoa, nuku kuin tukki ja toista toimenpide joka ilta. Huomaat eron jo neljässä viikossa.

Hoitotuotteen Lipocils-kasviyhdiste vahvistaa kulmakarvoja ja tummentaa luonnollista pigmenttiä. Stockmann, 42,90 €

2. Hoitoaine kulmakarvoille

Mieti nyt: hiuksesi tuntuvat ja näyttävät terveemmiltä, kun käytät niihin hoitoainetta, eikö totta? Sama pätee kulmakarvoihin. Kulmat on hiuksia helpompi unohtaa, mutta panostus kannattaa. Levitä hoitoainetta kulmiisi aamuin illoin. Geelipohjaiset hoitoaineet sopivat hyvin myös kulmien muotoiluun!

3. Piilota pinsetit

Tämä voi kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta LOPETA NYPPIMINEN! Kyllä, aikuisten oikeasti. Voi kuulostaa haastavalta, mutta lopussa kiitos seisoo. Piilota pinsetit ja suurentava peilisi, jotta himo nyppiä ei iske. Anna kulmiesi rehottaa muutama viikko ja huomaat, miten kulmasi paksuuntuvat itsestään, kun niiden luonnlliseen kasvusykliä ei kokoajan härkitä.

Epämiellyttävien värjäyskokemusten välttämiseksi aloita kulmakokeilu tuotteella, joka kestää vain muutaman päivän. KICKS, 16,50 €

4. Värjää kulmat

Ota kaikki mahdollinen irti pienistä kulmakarvoista ja niiden ympärillä olevista höttökarvoista värjäämällä ne tummemmiksi. Värjääminen tekee karvoista tummemmat (eli suomeksi sanottuna kulmien yleisilmeestä tulee voimakkaampi) ja samalla iho karvojen alla hieman värjääntyy, mikä tietysti täyttää kulmia entisestään. Kulmien värjääminen kauneushoitolassa on tietysti varmin ja pitkäaikaisin ratkaisu, mutta toimenpide onnistuu myös kotona.

Palladion Brow Obsessed -kuitumoussessa olevat kuidut täyttävät kulmia ja tekevät niistä tuuheamman näköiset. OletKaunis.fi, 4 €

5. Kuitumousse

Toisille karvat eivät vain kasva, joten täytyy pelata niillä korteilla, jotka olet saanut syntymässäsi. Tee jo olemassaolevista kulmakarvoistasi tuuheammat keskittymällä yksittäisiin karvoihin. Kuitumousse rakentaa yksittäisiä karvoja ja saa kokonaisuuden näyttämään tuuheammalta, vaikka uusia karvoja ei olisikaan. Harjaa tuotetta ensin vastakarvaan ja sitten luonnolliseen kasvusuuntaan – näin saat tuotetta tasaisesti joka puolelle karvaa!

Helsingin Herttoniemessä valmistetut Osmia-saippuat tehdään käsityönä luonnon omista raaka-aineista.  Osmia.fi, 7,50 €

6. Saippuakikka

Vanha kunnon saippuakikka auttaa muotoilemaan villitkin kulmakarvat haluamaasi muotoon. Ai mikä saippuakikka? Tarvitset (mieluiten värittömän) palasaippuan ja pyöreän kulmaharjan. Kostuta kulmaharjaa hieman vedellä tai meikinkiinnityssuihkeella, rapsuta saippuaa harjaan ja muotoile kulmat kuten haluat. Anna saippuan kuivua muutama minuutti ja valmista tuli! Kulmakarvasi ovat paikoillaan ja nyt voit meikata ne kuten haluat.

7. Microblading

Mictoblading ei ole ehkä se kaikista helpoin (tai halvin, sillä yksi sessio maksaa noin 300-350 euroa) kulmakikka, mutta pitkäkestoisin se kyllä on! Jos olet kyllästynyt kulmien päivittäiseen meikkaamiseen tai karvasi eivät yksinkertaisesti kasva, kannattaa harkita tätä toimenpidettä. Microblading on kuin kulmien tatuoiminen, mutta ei yhtä lopullinen. Pigmentoinnissa väriä laittaan ihon pintakerrokseen, jolloin se kestää kulmissa noin vuoden.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Näiden 8 julkkisten kulmakarvat ovat maailman googlatuimmat

Tiesitkö näitä? 6 faktaa ihokarvoista

19 kauneusjuttua, joita jokaisen kannattaa kokeilla ainakin kerran

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat MVPhotos