Testissä kauneuskikat, joita jokaisen kannattaa ainakin kerran kokeilla

Tee-se-itse-kauneusniksit jaksavat kummastuttaa: toimiiko vanulappunaamio tai teestä tehty kasvovesi? Testasimme.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suolaa hiuksiin


Hiuksille tarkoitetut kalliit suola- ja tekstuurisuihkeet voi kuulemma jättää kauppojen ja kampaamojen hyllyille, sillä oman suolasuihkeen voi tehdä vissystä ja suolasta.

Täytän tyhjän suihkepullon vissyllä ja lisään ruokalusikallisen merisuolaa. Ravistelun jälkeen suihkeen pitäisi olla valmista. Suihkuttelen vettä runsaasti kaikkialle hiuksiin ja kappas! Sehän toimii: näytän juuri surffaamasta tulleelta. Lisäisin valmistusohjeeseen kuitenkin muistutuksen siitä, että vissy saattaa kuohuta. Suihkepullon korkkia kannattaa availla silloin tällöin, jotta sinne ei muodostuisi painetta, varsinkin aluksi. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Kasvoteevesi


Netissä kerrotaan, että vihreästä teestä voi tehdä kasvoveden.

Sen pitäisi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Liotan vihreää granaattiomenateetä veteen ja pullotan sen vanhaan kasvovesipulloon, jossa on suihkesuutin. Teevesi tuoksuu kerrassaan ihastuttavalta, ja läträän sillä huomaamattani enemmän kuin laki sallii. Se on ehkä hyväkin, sillä kerran tehty tee tuskin säilyy hirveän pitkään. En huomaa, että vesi saisi kasvoissani aikaan suuria muutoksia, mutta enpä ole huomannut sellaista koskaan muistakaan vesistä. Ensi kerralla lisään joukkoon kymmenisen tippaa esimerkiksi tea tree -öljyä tai muuta eteeristä öljyä.

#smokeyeye

Olen surkea luomivärin käyttäjä. Kierrän sen kaukaa, koska pelkään sotkevani naamani täysin. Ainoat kerrat, kun olen käyttänyt luomiväriä, olen maksanut ammattilaiselle meikkaamisesta.
Smokey eyen voi kuulemma tehdä ilman luomiväriäkin, jos käyttää rajauskynää ja hyvää hashtagia (ehhehe).

Piirrän luomen ulkonurkkaan kallellaan olevan risuaidan ja häivytän sen luomivärisiveltimellä. Meikki näyttää tosi hyvältä, mutta uskon kyllä, että olisin saanut sen aikaan ilman risuaitaakin. Ihoni tuntuu kuitenkin tykkäävän kynästä enemmän kuin luomiväristä, ja meikki pysyy varsin hyvänä monta tuntia.

Kulmahuulirasva


Olen testannut kulmageelinä hiuslakkaa, saippuaa ja kuivasampoota. Nyt luen netistä, että homman voi hoitaa myös tavallisella huulirasvalla!

Ja sehän toimii: kulmat pysyvät paikallaan, eivätkä ne muutu koviksi tai kokkareisiksi. Ja parasta on se, että huulirasvaa on helppo lisätä päivän aikana, vaikka sokkona, koska se ei sotke.

”Olen testannut kulmageelinä hiuslakkaa, saippuaa ja kuivasampoota. Nyt luen netistä, että homman voi hoitaa myös tavallisella huulirasvalla!”

Vanulappunaamio

Korealaiset sheet maskit eli kangasnaamiot ovat ihania. Ei tarvitse läträtä sotkevan naamioaineen kanssa tai pelätä, että tahna menee purkissa pilalle. Mutta kertakäyttönaamioiden ostaminen voi tulla kalliiksi – ja lisäksi se roskaa.
Oman “kangasnaamion” voi onneksi tehdä vanulapuista ja kasvojen hoitotuotteista.

Käytän kasvovettä, koska minulla ei satu olemaan ylimääräisiä vitamiiniuutteita, peptidejä tai happoja kylppärin kaapissa. Seerumillakin vanun voisi kuulemma voidella, mutta päätän säästää kalliit aineet siihen, mihin ne on tarkoitettu. Vanulaput revitään aluksi ohuemmiksi liuskoiksi, sitten ne kyllästetään hoitovedellä ja liimataan nassuun. Sitten vain rentoudutaan viisi minuuttia. Näyttää tyhmältä, mutta niinhän ne kertakäyttönaamiotkin näyttävät. Tuntu on lähes samanlainen – tosin roskaamiselta ei vanulappunaamiossakaan vältytä: lappuja menee kerralla ainakin viisi. Kaverini keksii, että samaa voisi kokeilla kasvojen puhdistuspyyhkeillä. Ehkä kokeilen niitä seuraavaksi.

Kolme kynsikikkaa


Hiuslakka tai sormien upottaminen kylmään veteen on kikka, jolla mukamas saa kynsilakan kuivumaan nopeammin.

Lakkaan kynteni säännöllisesti 2–3 kertaa viikossa, joten kaikki niksit ovat tarpeen. Valitettavasti näistä kikoista ei kuitenkaan ole kovin suurta hyötyä: kumpikin auttaa vain pintakuivatteluun. Lakka sotkeentuu heti, jos kynsillä oikeasti koskee johonkin.

”Kaverini vinkkaa minulle, että ranskalaisen manikyyrin tekeminen helpottuu, jos käyttää paksua kuminauhaa rajojen vetämiseksi. Odotukseni ovat korkealla.”

Kaverini vinkkaa minulle, että ranskalaisen manikyyrin tekeminen helpottuu, jos käyttää paksua kuminauhaa rajojen vetämiseksi. Rakastan ranskalaista manikyyriä, mutta sitä on raivostuttavan vaikeaa saada näyttämään hyvältä. Odotukseni ovat siis korkealla. Kiedon kuminauhan sormeeni ja lakkaan mustien kynsieni kärjet vaaleanpunaisella. Tai siis yritän. Kikka toimii vasempaan käteen (olen oikeakätinen), oikeaan ei. Saan samanlaisen tuloksen aikaan myös ilman kuminauhaa – mutta vain vasempaan.

Lusikkarajaukset


Kissarajauksien tekoapuna voi käyttää sivellintä, luottokorttia tai paperinpalaa – oikeastaan mitä hyvänsä, mitä vasten kynän voi tukea.

Lusikkatempussa lusikkaa käytetään kuitenkin kahdella tavalla: siiven alareunan saa suoraksi lusikan yhdellä sivulla ja yläreunan kaarevaksi lusikan pyöreämmällä sivulla. Tai niin ne väittävät. Kun yritän, onnistun luomaan yhdellä vetäisyllä superpaksun rajauksen, joka on kyllä kaunis, mutta kelpaa korkeintaan esiintymislavalle, ei tavalliseksi arkirajaukseksi. Ei jatkoon.

Kuvat Tiia Rantanen ja Imaxtree

Lue myös:

Cosmon testissä: älyttömät kauneusniksit

Yhdeksän kauneusvinkkiä, jotka tekevät aamuistasi helpompia

Kauneusvinkki: Kasvojooga

Teksti Tiia Rantanen