Tässä ovat ensi vuoden parhaat meikkilookit

Kevätmallistoja esittelevillä muotiviikoilla katse kannattaa kiinnittää myös ensi vuotta hallitseviin meikkitrendeihin.

Säväytä

Yksi suuremmista meikkitrendeistä on yksivärinen, kirkas ja vahva silmämeikki yhdistettynä muuten luonnolliseen lookkiin. Rodarten ja Byblos:n kevätmallistoissa silmämeikki oli graafinen ja näyttävä. Simppelistä luomivärilookista nähtiin muun muassa pinkki, oranssi, keltainen (ensi kesän trendiväri!) ja turkoosi versio.

Valentinon ensi kevään it-meikkiin kuului vihreillä strasseilla ympäröidyt silmät.

Näyttävä versio monochrome-silmämeikistä on helpoin tehdä glitterillä. Jos et ole uskalias värien käyttäjä, metallinen kiilto Kim Shuin tapaan toimii myös hyvin ja on elegantti.

Iho, iho, iho

Luonnollisen (näköisen) meikkaamisen suosio jatkuu, ja moni suunnittelija halusi näytösmeikkiensä päätähdeksi ihon. Avainsanat ovat kuulaus ja hehkuvuus. Noon by Noorin mallit olivat hyvä esimerkki megatrendistä: kun muu meikki pidetään minimissä, katsojan huomio kiinnittyy ihon lumoavuuteen.

Meikittömän näköisillä kasvoilla voi olla kymmentäkin eri tuotetta pohjustusvoiteista setting-suihkeeseen, mutta myös kevyt, hehkua tuova meikkivoide ja vaatimaton määrä poskipunaakin riittävät. Silmämeikiksi riittää tippa huulikiiltoa luomille.

Vinkki: kokeile highlighteria poskipunan alla luodaksesi luonnollista hohdokkuutta.

Noon by Noor

Punastu kunnolla

On aika innostua poskipunasta, sillä sitä käytetään nyt monipuolisemmin kuin koskaan. Gennyn näytöksessä hailakanpinkki poskipuna levittyi silmäluomille ja ylös otsan reunoille asti.

Arean malleilla punan päälle oli levitetty kerros highlighteria holograafisen lookin saavuttamiseksi. Japanissa samankaltainen meikkityyli on ollut suosiossa jo useamman vuoden. ”Me no shita chiiku” (under eye blush) -nimisessä trendissä ei tarvitse huolehtia ainakaan tummista silmänalusista.

Anna Sui yhdisti pinkkiä, keltaista ja oranssia väriä näytösmeikissään auringonlasku -väriskaalan luomiseen.

Riko raja

Eyeliner on työkalu, jolla voi muuttaa meikkilookkiaan helposti ja nopeasti – mutta helposti ja nopeasti voi myös jämähtää tekemään samanlaisen winged linerin joka kerta. Eksperimentoi!

Dries Van Noten taas luotti koko luomen peittävään, paksuun ja pyöristettyyn rajaukseen.

Dior taas vei rajauksen uuteen ulottuvuuteen luomalla eri suuntaisia paksuja viivoja silmän ulkonurkasta kasvojen sivuille.

Näytöksissä nähdyt meikit ovat luonnollisesti usein liioitellun näyttäviä, ja arkikäyttöön niitä voi olla haastava kopioida, mutta ei tarvitsekaan. Valitse jokin meikkilook, josta pidät, ja luo kasvoillesi jotain samantyyppistä omalla tyylilläsi!

Kuvat: imaxtree / Instagram @maisonvalentino @dior @gennyofficial @isabelyrosado

LUE MYÖS:

Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää tämän hetken kauneust­ren­deistä!

Cosmon testissä: luomi­vä­ri­si­vel­timet

Sujuuko glow-meikin tekeminen? Näillä vinkeillä ja luotto­tuot­teilla onnistut varmasti

Teksti Tommi Nikkola