Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää tämän hetken kauneustrendeistä!

Kaikki mitä sinun tulee tietää kauden ykköstrendeistä.

Puhdas kosmetiikka

Puhtaassa kosmetiikassa ajatuksena on ainesosien alkuperän sijaan niiden turvallisuus. Nyt siis keskitytään siihen, että tuotteet ovat mahdollisimman riisuttuja, tulivatpa ne luonnosta tai kemiantehtaalta. Sertifikaattien sijaan tarkoitus on vältellä parabeeneja, silikoneja, sulfaatteja ja synteettisiä tuoksuja.

Essencet eli hoitovedet

Varaudu lisäämään tänä keväänä kasvojenhoitorutiineihisi yksi oleellinen lisävaihe: essencet eli hoitovedet levitetään kasvoille heti pesun jälkeen hoitamaan ja valmistamaan iho seerumille ja muille tuotteille. Hoitovesissä on hyvin korkea pitoisuus ihoa kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa tai glyseriiniä.

Fenty

Rihanna, kaiken coolin kuningatar, on saanut meikkifanit polvilleen Fenty Beauty -meikkibrändillään, ja syystä! Meikkisarjaa on kehuttu erityisesti laajasta meikkivoidesävyvalikoimasta sekä korostusväreistä. Fentyn tuotteita saa tilattua Suomeen brändin omilta sivuilta www.fentybeauty.com.

Hohtomeikki

Glitterit saavat kimaltaa huulilla, mutta poskille haussa on täydellinen hohto ilman kimallusta. Valitse siis korostusväriksi utuisen helmiäinen voide, joka näyttää niin luonnolliselta, että ajattelet pian itsekin hehkun tulevan sisältäpäin.

Dries van Notenin glitterhuulet

Hello, hehkuvat huulet! Dries van Notenin näytöksessä hohtava hymy vietiin uudelle asteelle, kun huultenrajauksiin käytettiin kynän sijaan kimalteita. Kuka tarvitsee huulikiiltoa, kun glitter on keksitty?

J-Beauty

Koreaa on kiittäminen viime vuosien kauneustrendeistä aina CC-voiteista kasvonaamioihin, mutta tänä vuonna katseet kääntyvät Japaniin. J-Beautylla on tausta-apuna arvostettuja ja kauan suosiossa olleita brändejä, kuten Shiseido, SK II ja Shu Uemura. Japanissa luotetaankin nopeasti vaihtuvien trendien ja teknologian sijaan ikiaikaisiin traditioihin: tuotteita tarvitaan vähemmän, mutta jokaisesta niistä saadaan enemmän tehoja irti oikeanlaisilla tekniikoilla ja hieronnalla. 

Näyttävät kulmakarvat

Kardashian-tyyliset, millilleen kohdalleen piirretyt kulmat tekevät tilaa luonnollisille kulmakarvoille. Toki edelleen kulmat ovat näyttävät, mutta nyt tarkoituksena on saada kulmiin tekstuuria ja tuuheutta kulmakarvojen omia kasvurajoja myötäillen. Tietä ovat tasoittaneet muun muassa näyttelijät Margot Robbie sekä Zoë Kravitz.

Laventeli

Violetti on vuoden ehdoton voimaväri, ja tuoksumaailmassa se näkyy hempeänä laventelina. Laventeli on tunnettu rauhoittavista ominaisuuksistaan, joten aamu alkaa takuulla lempeästi, kun niskaan suihkauttaa kevyen laventelikerroksen.

Naamiot

Käsi ylös, kuka ei hamstraa tilaisuuden tullen ostoskoria täyteen ihania kuitunaamioita? Nyt samanlainen naamio löytyy myös hiuksille. Sukkamainen naamio on ihanan helppo käyttää: se on kuin hiippalakki, joka on helppo asetella paikoilleen ja huuhdella pois.

Rajaukset 

Silmänrajaukset ovat yksi kevään keskeisimmistä meikkitrendeistä. Muotinäytöksissä nähtiin useita lookeja, joissa rajaukset olivat meikin ainoa näkyvä osa. Huippumeikkaajien siunauksella on siis täysin okei panostaa silmämeikkiin vain yhden rajauksen verran.

Vegaanisuus

Nykyään on helppoa olla vegaani niin ruokapöydän kuin meikkipöydänkin ääressä. Vegaaniset meikit eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä niitä olla testattu eläimillä. Lumenen viime syksynä lanseeraama Nordic Girl! by Lumene on erityisesti nuorille aikuisille suunnattu meikkisarja, jonka kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia.

Sähkönsininen

On aika vaihtaa perinteinen musta ja ruskea luomiväri siniseen. Intensiivinen sähkönsininen toimii hyvin joko pelkässä rajauksessa tai näyttävästi koko luomella. 

Timanttisilmä

Kasvoille liimattavat tekotimantit eivät ole enää vain kesän festarikauden erikoisuus. Nosta peruslauantain bilemeikki seuraavalle tasolle ja rajaa silmäsi pikkutimantein. Liimataustaisia tekotimantteja löytyy runsaasti ketjuliikkeistä, mutta kannattaa käydä tarkastamassa myös askarteluliikkeiden valikoimat. Timantit kiinnittyvät helposti kasvoille ripsiliiman ja pinsettien avulla. 

Wet look

Wet look -tukka on yksi ajankohtaisimmista kampaustrendeistä. Täydellinen taakse kammattu märkä letti näyttää siltä kuin olisit juuri astunut ulos suihkusta. Wet look -kampauksen pystyy toteuttamaan helposti edullisella markettigeelillä: levitä geeliä runsaasti pyyhekuiviin hiuksiin ja seksikäs runway-tukka on valmis.

Ääriviivat

Kevään helpoimmat trendikynnet syntyvät Zang Toin tapaan, kun lakkaat kynnet kauttaaltaan lempivärilläsi ja rajaat mustalla kynsitussilla.

Öljyt

Luonnosta saatavia öljyjä on käytetty kauneudenhoidossa tuhansia vuosia. Öljyjä voi käyttää ihonpuhdistukseen ja ravitsemiseen, ja ne hoitavat tekokkaasti myös hiuksia ja kynsiä. Kokeile meikkitaiteilijoiden salaista niksiä ja sekoita muutama tippa kasvoöljyä meikkivoiteeseesi saadaksesi kuulaan lopputuloksen. Kokeile myös vaihtaa kuultotuote öljyyn.

Kuvat: Imaxtree ja valmistajat