Meri Milash
Stylisti-hiusmuotoilija Meri Milash, 36, stailaa Suomen kärkiartisteja. Hän asuu Helsingin keskustassa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Meri Milash: ”Omasta naamasta on hyvä tykätä ilman meikkiäkin”

Stylisti ja hiusmuotoilija Meri Milash nukkuu aina silkkisellä tyynyliinalla ja kantaa laukussaan kymmentä huulipunaa.

 

hajuvedet
Meri rakastaa tuoksuja. Ne ovat hänelle yhtä tärkeitä kuin asusteet.

Ei meikkipakkoa

”Myönnän, että olen niitä tyyppejä, jotka saattavat mennä nukkumaan meikit naamassa. En meikkaa arkisin paljon. Olen alalla, jossa ympärillä on tosi paljon meikkaajia. Jos on tulossa tärkeät juhlat, luotan ammattilaiseen, vaikka osaan tarvittaessa tehdä itsestäni edustavan.

Vinkkini on, että anna ihon luonnollisen hehkun tulla läpi, älä käytä liikaa peittäviä tuotteita. Liiallinen pakkelointi ei anna ihon hengittää. Omasta naamasta on hyvä tykätä ilman meikkiäkin.

”Saatan lähteä tapaamisiin ilman meikkiä, mutta laukussani on aina vähintään kymmenen huulipunaa.”

Monesti riittää, että vain pesen ja rasvaan kasvot. Saatan lähteä jopa tärkeisiin tapaamisiin ilman meikkiä, mutta laukussani on aina vähintään kymmenen huulipunaa. Rakastan huulipunaa, sillä saa feikattua paljon.

Täytän nyt 36 vuotta, enkä ymmärrä ihmisten pakkomiellettä näyttää nuoremmalta. Minusta on ihanaa nähdä ihmisissä elämän jälkiä. Minulla ei ole myöskään mitään syytä peittää harmaita hiuksiani.”

Meri Milash
Hiustuotteita Merillä on kokonainen kaapillinen. Muotoilutuotteet ovat tärkeimpiä, sillä kiharat hiukseni vaativat paljon hoitoa.

Silkkityynyliina aina mukaan

”Tukkani on käynyt läpi kaikki värit. Tämän hetkinen luonnollisen tumma värini tuntuu eksoottiselta, koska hiuksissani on ollut kaikki värit keltaisesta pinkkiin ja oranssista siniseen.

Minulla on ollut tämän vuoksi jopa pieni identiteettikriisi. Päätin silti, että pidän tämän värin niin kauan kuin mikään muu väri ei kutkuta minua.

En ole koskaan tykännyt hiuksistani suorana. Eräs kaverini sanoi kerran, että suoran tukan kanssa näytän keski-ikäiseltä. Kihara on minun juttuni ja osaan tehdä sen hyvin. Olen käyttänyt tuntikausia perehtyessäni kiharaan hiukseen ja siihen, miten sitä kannattaa hoitaa. Hiuksiini kuluu aikaa ja rahaa.

Käytän hiuksilleni ainoastaan mikrokuitupyyhettä. Frotee kuivattaa liikaa ja pistää hiukset solmuun.

Pesen ja harjaan hiukseni vain kerran viikossa, muuten vain freesaan tukan kosteuttavilla tuotteilla. Noudatan muutenkin tarkkoja rutiineja. Nukun esimerkiksi pelkästään silkkityynyliinalla, koska puuvillainen hankaa ja katkoo hiuksia. Lisäksi puuvilla imee kaiken kosteuden sekä ihosta että hiuksesta. Otan oman silkkityynyliinani mukaan myös matkoille.

Käytän hiuksilleni ainoastaan mikrokuitupyyhettä. Frotee kuivattaa liikaa ja pistää hiukset solmuun. Laitan myös joka kerta hiuksiini korjaavan naamion ja tehostan sen vaikutusta lämpöhatun alla. Minulla on kaksikin hiushöyrytintä. Yritän myös antaa hiusten kuivata rauhassa. Pesupäivä on operaatio, joka vaatii usein viiniä ja tv-sarjoja.

Molemmilla lapsillani on kiharat hiukset, mutta etenkin 12-vuotiaalla pojallani on täydelliset korkkiruuvikiharat. Hän noudattaa kuuliaisesti antamiani hoito-ohjeita. Panostan hiustuotteissa laatuun, koska vääränlainen sampoo saa kiharat rastoittumaan. Tällä hetkellä käytän Amikaa ja Redkenin Megasoft-sarjaa. Tunnen oloni kauniiksi, kun tukkani on hyvin.”

meikkivoiteet
Merin mukaan kaupoista löytyy nykyään sävyjä tummille naisille, vaikka pitkään sopivia oli vain MACilla. Viimeisen parin vuoden aikana Lumene, Lancôme ja Beauty Blender ovat alkaneet tarjota kymmeniä eri sävyjä.

Vain helpot rutiinit kelpaavat

”Ihoni on kuiva ja käytän siksi vain hyväksi havaitsemiani tuotteita. Ihoni pysyy yleensä aika hyvässä kunnossa, enkä saa usein esimerkiksi näppyjä. Se on geenien ansiota. Olen melko laiska, mikä tarkoittaa sitä, että teen ihonhoitorutiinit, mikäli ne ovat tarpeeksi helppoja. Putsaan kasvot Lumenen puhdistusvaahdolla, ja se toimii hyvin Foreo-ihonhoitolaitteen kanssa.

Nykyään käytän myös kasvovettä, sen käyttötarkoitus selvisi minulle vasta pari vuotta sitten. Lopuksi laitan superkosteuttavaa rasvaa. Kesäisin se voi tuntua liian raskaalta, jolloin saatan vaihtaa rasvan kookosöljyyn, koska siinä on luonnollinen suojakerroin. Laitan sitä koko vartaloon. Rakastan Natura Siberican luonnonmukaisia tuotteita, etenkin vartalovoidetta. Se on kuivalle iholleni ihan täydellinen.”

Foreo
Merin uusin villitys on Foreo. Siihen käytettävät tuotteet skannataan puhelimen sovelluksella. Puhelin ohjelmoi laitteen esimerkiksi värisemään, lämmittämään tai viilenemään.

Hyvä olo on kaunista

”Hyvinvointini kulmakivi on laiskottelu. Kun saan laiskotella tarpeeksi, jaksan enemmän ja se näkyy myös ulospäin. Työni on niin hektistä, että on tärkeää viettää hetkiä, jolloin saan olla suorittamatta.

Kaunis ihminen on sinut itsensä kanssa, ja hyvä olo näkyy myös ulospäin. En ole koskaan pelännyt erilaisuutta, minusta se on vain rikkaus. Minullakin on epävarmuuksia, mutta en voi muuttua keneksikään muuksi.

Saan yleensä vain hyvää palautetta ulkonäöstäni – jos joku uskaltaa avata suunsa, sanottava on yleensä positiivista. Ärsyttävintä on, jos tuntemattomat ihmiset koskettelevat hiuksiani.”

Seuraa Meriä @merimilash.

Lue myös:

Vilma Bergenheim: ”Järkytyin, kun näin itseni peilistä Selviytyjien kuvausten jälkeen”

Meikkitaiteilija Ida Ekman: ”Kaunis meikki lähtee ulkoisesta ja sisäisestä hyvinvoinnista”

Luonnonkosmetiikkaguru Katja Kokko: ”Jos en halua syödä myrkkyjä, miksi haluaisin levittää niitä ihollenikaan?”

Teksti Annika Vuorensola
Kuvat Heli Blåfield