sara vanninen

Sara Vanninen: ”Ulkonäköäni ruoditaan keskustelupalstoilla”

Bloggaaja Sara Vanninen haluaa välittää kuvissaan tunnelmia ja tarinoita täydellisen poseerauksen sijaan. Ulkonäköpaineet ovat silti hänellekin tuttuja.

Lifestyle-bloggaaja ja sisällöntuottaja Sara Vanninen, 29, asuu Helsingissä avopuolisonsa kanssa. Sara valokuvaa, joogaa, juoksee, surffaa, lumilautailee ja treenaa TFW-salilla. Hän haaveilee omasta sisältömarkkinointitoimistosta. Seuraa Saraa saratickle.fi ja @saratickle

Hiukset ovat Saran tavaramerkki. ”Tykkään semiskarpista mallista ja vaaleasta väristä. Kun hiukset ovat skarpit, valkoinen T-paita ja farkut riittävät asuksi.”

Otsatukka Fiskarseilla

”Kampaajani yrittää aina turhaan saada vaihtelua tyyliini. Olen tosi tarkka hiuksistani, koska identiteettini liittyy vahvasti niihin. Jos hiustyylini muuttuu, menen sokkiin. Viime keväänä tukkaani värjättiin hieman tummemmaksi, mutta jo seuraavana päivänä vaalensin sen takaisin.

Minulla on ollut sama tukka vuodesta 1991 asti. Otsatukka on minun juttuni enkä osaa enää luopua siitä. Tasoitan otsista itse fiskarseilla ja käyn luottokampaajallani joka toinen kuukausi viilentämässä sävyä ja tasoittamassa latvat. Viimeiset puoli vuotta olen mennyt balayage-värjäyksellä: juuressa tummempaa ja latvaa kohti vaalenee.

Olen ihastunut Instagramissa australialaisen bloggaajan Karissa Sparken lyhyeen tukkaan. Ehkä jokin päivä vetäisen itsekin lyhyemmän polkan.”

”Rakastan Lumenen Instant Glow -tuotteita, jotka ovat kuulaita ja kevyitä.”

10 minuutin meikki

”Tykkään luonnollisesta lookista enkä ole hyvä meikkaaja. Panostan mieluummin ihon kuntoon ja hyvään meikkipohjaan kuin itse meikkiin.

Yritän noudattaa korealaisia ihonhoito-oppeja omalla twistillä. Kuivaan ihooni uppoaa paljon tuotteita aamuin illoin: kasvojen pesu, kuorinta pari kertaa viikossa, kasvovesi tai kosteuttava beauty lotion, seerumia tai vitamiinitippoja, kasvoöljyä, kahta eri silmänympärysvoidetta ja lopuksi päivä- tai yövoidetta. Tämä setti oli mukana myös asuntoautoreissulla Norjan Lofooteilla viime kesänä. Reissussa en meikannut, enkä muutenkaan jaksa käyttää arkimeikkiin kymmentä minuuttia pidempään.

Haluan, että voin lähteä ulos ilman meikkiä ja näyttää silti freesiltä. Pelkään, että näytän väsyneeltä vaikka en olisikaan. Kärsin kuivasta silmänympärysihosta, ja silmänalusten mikroneulaus auttaa tähän.

Olen huono huulipunankäyttäjä. Puna leviää aina hiuksiini.

Hemmottelen itseäni käymällä hieronnassa joka toinen kuukausi ja kasvohoidossa kerran kuussa. Myös kotona on välillä luksusta avata viiden euron sheet mask, sytyttää kynttilöitä ja rentoutua omassa kasvohoidossa.”

Sara aloittaa jokaisen aamun smoothiella. ”Kun ravitsevat raaka-aineet blendaa nesteeksi, ne imeytyvät elimistöön paremmin. Sisäinen hyvä olo näkyy myös ulospäin.”

Tukka napsahti poikki

”Nuorempana testailin eri tukkavärejä: mustaa, oranssia, punaista… Pahin vaihe oli 15-vuotiaana, kun tukkani oli jäätävä punamustaoranssi ja puoliksi permanentattu. Silloin look ei tosin häirinnyt minua.

Pari vuotta sitten koin hiuskatastrofin Malediiveillä, kun pidin kireää puolinutturaa koko lomaviikon. Suolainen merivesi, paahtava aurinko ja kireä nuttura saivat hiukseni katkeamaan!

Nykyisin syön HairLustin Hair Gummies -vitamiineja ja käytän saman merkin hiusnaamiota kerran viikossa. Lomilla suojaan hiukset aurinkotuotteilla, päähineellä ja suosin nutturan sijaan lettiä.
Suoristusrautaa en tarvitse, ja yritän pestä hiukset mahdollisimman harvoin, noin joka toinen päivä. Hopeasampoolla pidän sävyn mahdollisimman kylmänä.”

Arkimeikki syntyy 5–10 minuutissa tällä setillä.

Aina arvostelun kohteena

”Olen blogannut kymmenen vuotta ja siinä ajassa kuvat ovat muuttuneet paljon. Ennen niissä näkyi normaaleja ihmisiä, nykyisin kuvat on muokattu täydellisiksi. On helppoa ajautua pitämään käsiteltyjä kuvia todellisina. Välillä menen itsekin siihen halpaan, vaikka tiedän, miten kuvia käsitellään. En itse muokkaa omia kuviani muuten kuin korkeintaan poistamalla häiritsevän finnin. Minua ärsyttää, että vertailen itseäni välillä muihin, mutta ehkä se kuuluu ihmisyyteen.

Työni kautta olen arvostelun kohteena ja ulkonäköäni ruoditaan keskustelupalstoilla. Käyn säännöllisesti tsekkaamassa, mitä minusta kirjoitetaan. Joinain päivinä arvostelu kolahtaa pahemmin kuin toisina. Vuosien aikana olen oppinut päästämään kommentteja ulos toisesta korvasta.

Unelmoin koko päivän spa-setistä: kaikki mahdolliset hoidot aamusta iltaan!

Työni tuo mukanaan ulkonäköpaineita ja haluan näyttää freesiltä kuvissa. Meikkaaminen ja kasvohoidot kuuluvat asiaan, ja esimerkiksi geelilakkaukset tuovat myös itsevarmuutta ja estävät minua pureskelemasta kynsiäni. Kuvissani tärkein juttu ei silti ole ’katsokaa minua’, vaan ’katsokaa tätä hetkeä ja maisemaa’. Tavoittelen kuviini maanläheisyyttä ja mystisyyttä. Liike, tunne ja tarina ovat paljon kiinnostavampia kuin poseeraus.”

 

Teksti Kirsi-Marja Kauppala
Kuvat Amanda Aho