Sabina Särkkä: ”Jos tukkani on hyvin, kaikki on hyvin”

Cosmopolitanin bloggaaja Sabina Särkkä pitää niin hyvää huolta ihostaan, ettei halua peittää sitä meikillä. Hiuksiinsa hän suhtautuu neuroottisesti: jos tukka on hyvin, kaikki on hyvin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohja on tärkein

”Keskityn meikissä mieluummin korostamaan hyviä puolia kuin peittämään huonoja. Suosin luonnollista meikkiä ja kuultavaa, heleää ihoa. Pohja on meikatessa kaikkein tärkein, sille minulla on kolme kriteeriä: sen tulee olla huoliteltu, kuulas ja sen pitää pysyä koko päivän.

Välttelen puuterimaisia tuotteita ja vihaan, jos pohja on liian vaalea tai jos meikki peittää ihon oman hehkun. Pidän ihostani todella hyvää huolta, joten haluan, että se myös näkyy.

Arjessa sekoitan meikkivoidetta kosteusvoiteen sekaan, työstän kulmakarvat kulmageelillä ja -värillä, lisään lämmintä korallinhohdetta poskille ja liikkuvalle luomelle ja lisään ripsaria. Olen vaihtanut mustan ripsarin ruskeaan, sillä se luo pehmeämmän lookin.

”Minulla ei ole koskaan ollut iho-ongelmia, olen aina ollut baby face. Teininä toivoin, että minulla olisi finnejä niin kuin muillakin.”

Suosin meikissäni maanläheisiä sävyjä, kuten korallia, persikkaa, ruskeaa, kultaista ja pronssia. Käytin yhdessä vaiheessa paljon eyelinereita ja kajaleita, mutta näytin aina ylimeikatulta. Nykyään minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko luonnollinen meikki tai tumma smokey eye. Mitään välimuotoja ei ole.

Kuljen suurimman osan ajasta ilman meikkiä. Tykkään silti näyttää freesiltä ja huolitellulta. Mökillä tai purjehtimassakin levitän kasvoille kosteusvoiteen ja harjata kulmakarvat.

Olen tarkka siitä, etteivät meikit ärsytä tai tuki ihoani. Haluan, että tuote on hyvä ja pysyvä, hinnalla ei ole väliä. En ole kokeilunhaluinen meikkaaja, vaan jos löydän suosikkini, pitäydyn siinä. Tällä hetkellä metsästän täydellistä nudensävyistä huultenrajauskynää.

Minulla on kauniimpi olo vähemmässä meikissä kuin ylimeikattuna. Haluaisin oppia tekemään erilaisia smokey eye -meikkejä, mutta aina kun olen testaillut niitä, olen huomannut, että oloni on itsevarmempi omassa klassikkomeikissäni. En kuitenkaan halua jämähtää tähän meikkityyliin loppuelämäkseni, vaan pysyä ajassa kiinni.”

Sabina suosii Dermatologicaa ihonhoidossa. Näillä tuotteilla hoituu sekä tuplapuhdistus että kuorinta. Multivitamin Power Recovery -maski on Sabinan tuhkimonaamio. ”Käytän sitä ennen ja jälkeen juhlien.”

Kaksoispuhdistuksen nimeen

”Olen koulutukseltani kosmetologi ja työskennellyt eri ihonhoitomerkkien parissa. Dermatologicalla olen ollut jo pitkään, olen merkin ihonhoitoterapeutti. Tykkään heidän tuotteistaan ammatillisesti, mutta myös siviilissä. Ne sopivat iholleni täydellisesti.

Olen kiinnostunut kosmetiikan raaka-aineista ja siitä, miten ne toimivat iholla. Olen ratkaissut monia asiakkaideni iho-ongelmia, ja se on ollut palkitsevaa. Kaverinikin kysyvät minulta jatkuvasti vinkkejä.

En tee ihonhoidossa superjuttuja, mutta minulla on omat rutiinini, joista pidän kiinni. Teen joka päivä kaksoispuhdistuksen: pesen kasvot ensin öljypohjaisella tuotteella, sitten voidemaisella. Lopuksi pyyhin kasvot vielä kasvovedellä. On tärkeää valita juuri oikeat puhdistustuotteet, sellaiset, jotka eivät kuivata tai ärsytä ihoa ja jotka pesevät meikin tehokkaasti. Myös kosteutus, kuorinta ja ihon suojaaminen auringolta ovat tärkeitä. Näen kasvoistani heti, jos en ole juonut tai nukkunut tarpeeksi tai jos olen syönyt rasvaista ja suolaista ruokaa.

”Tykkään näytä freesiltä ja huolitellulta. Mökillä tai purjehtimassakin levitän kasvoille kosteusvoiteen ja harjaan kulmakarvat.”

Kasvot ovat tärkeä työvälineeni, joten on hyvä, että osaan hoitaa ihoani hyvin. Suosin laadukkaita tuotteita ja kierrän kaukaa parfymoidut tuotteet ja keinotekoiset tuoksut. Minulla ei ole koskaan ollut iho-ongelmia, olen aina ollut baby face. Teininä toivoin, että minulla olisi finnejä niin kuin muillakin.

Ihon kosteutuksessa olen natsi, sillä inhoan kuivaa ihoa. Rasvaan kroppaani ja kasvojani todella paljon, kotona ollessani monta kertaa päivässä. Vartalolla luotan Niveaan. Mitä tuhdimpi rasva tai öljy, sitä parempi.

L’Oréal Professionelin volyymisuihke lisää rakennetta ja Kerastasen puhdistava hoitoaine pesee hellästi päivittäisessäkin käytössä. Sabina on vaihtanut ponnarit donitseihin ja luottaa hiustenmuotoilussa GHD:n muotoilurautaan.

Hyvä hiuspäivä joka päivä

”Hiuksiani kommentoidaan paljon ja niistä kysellään jatkuvasti. Se on lempiasia ulkonäössäni. Jos tukkani on hyvin, kaikki on hyvin. En ole ikinä värjännyt hiuksiani, ja ne ovat aina olleet pitkät. Ala-asteella minulle kuittailtiin eniten hiuksistani ja isoista silmistäni. Siksi on hauskaa, että juuri niistä tuli lopulta minun juttuni, asiat, jotka minussa huomataan.

Paksu tukkani on taipuvainen karheuteen. Se tarvitsee paljon kosteutusta, joten käytän hiusmaskeja, kosteuttavia sampoita ja hoitoaineita sekä hiusöljyä latvoissa. Olen tarkka siitä, miten laitan hiukseni. Suojaan ne lämpösuojasuihkeella, suihkin tyvikohottajaa tuoman volyymia ja sitten teen klipsipuikolla isoja, löysiä kiharoita. En kiharra koskaan latvoja, jotta look olisi rennompi.

”Jos minulla on epävarma olo, annan tukan olla auki, ikään kuin peittonani, jonka suojaan voin piiloutua.”

Jos olen lähdössä reissuun tai kavereiden kanssa road tripille, suihkin hiuksiini sokerisuihketta ja teen kaksi ranskanlettiä. Kun saavumme kohteeseen, avaan tukan. Kampaukset eivät sovi minulle, joten arjessa tykkään vain heitellä tukkaa puolelta toiselle ja vaihdella rennosti jakauksen paikkaa. Ponnariinkin menee hermo, sillä tukkani on niin painava, että päänahkaan alkaa sattua. Jos minulla on epävarma olo, annan tukan olla auki, ikään kuin peittonani, jonka suojaan voin piiloutua.

Tiedän, etten ole klassisen näköinen nainen enkä todellakaan tunne oloani aina itsevarmaksi. Paras fiilis itsestä syntyy kuitenkin luonnollisessa lookissa: kulmat harjattuina, tukka vähän pörrössä, ylläni rennot ja kivat vaatteet.”

Kuvat LIISA VALONEN

Teksti LINDA FORSS