Rennot kesäkampaukset

Rennot kesäkampaukset – kokeile näitä helppoja ideoita!

Kesän parhaat kampaukset, värit ja leikkaukset ovat niin helppoja, että ne tekevät ja hoitavat melkein itse itsensä. Näyttävät asusteet ja täsmätuotteet takaavat, että lomalla jokainen päivä on hyvä tukkapäivä.

Muuminuttura

Vähäeleinen nuttura on paljon muutakin kuin huonon hiuspäivän hätäratkaisu. Nuttura saa nyt tarkoituksellisesti olla hieman sinne päin: latvat voivat jäädä roikkumaan rennosti nutturan ulkopuolelle tai vähintäänkin kasvojen laidoilla saa heilua haituvia. Catwalk-nuttura syntyy muutamassa minuutissa. Vedä hiukset tiukalle ponnarille pään päälle ja kieputa hiukset tiukaksi pötköksi. Kieritä pötkylä itsensä ympäri niin, että nuttura nousee Pikku Myy -henkisesti kohti korkeuksia.

 

Kiinnitä nuttura muutamalla suihkauksella tehokasta Maria Nilan Extreme Spray -hiuskiinnettä. 28 e.

Oodi kiharoille

Luonnonkiharoita ylistävä curly girl -hiustenhoitometodi on kauden hehkutetuin ilmiö. Kesällä kikkaratukka on erityisen ajankohtainen: koska aurinko ja uiminen kuivattavat hiuksia, suoristusraudat ja muut lämpölaitteet on hyvä laittaa kesälaitumelle. Jos tukka ei taivu itsestään tarpeeksi, kieputa aavistuksen kosteat hiukset erikokoisille sykeröille yön ajaksi.

Noughtyn vahvistava ja kosteuttava sampoo To The Rescue sopii curly girl -metodiin. 10,90 e.

Biozell Professional Moisturizing Crystal Mist -suihke silottaa luonnokiharoita ja antaa kiharapilvelle kiiltoa. 6,50 e.

Rento ampiaispesä

Voiko tukassa olla liikaa volyymia? Ei ainakaan, jos kysytään 1960-luvulta ja Brigitte Bardot’n inspiroimalta mehiläispesä-kampaukselta. Rento versio nostalgisesta kampauksesta syntyy, kun hiuksista tupeeraa jakauksen puolivälistä alkaen päällisosan ja kiinnittää tupeeratun osion pinneillä takaraivolle. Kun mukaan lisää vielä kissansilmärajaukset, lopputulos on superseksikäs.

Föönauksen alle laitettavalla L’Oréal Professionel Tecni.art Full Volum Extra -muotovaahdolla saa tukasta XL-kokoisen. 17,90 e.

Baby bangs

Trendikäs miniotsis on vilahdellut julkkiksella jos toisella, mutta parhaiten minimittaisen etutukan taitaa näyttelijä Emma Watson. Emman rikottu otsis näyttää upealta sekä pixie-mallin, polkan että pitkän tukan rinnalla. Pätkitty leikkaus kantaa kevyesti koko kesän yli, sillä malli itse asiassa jopa paranee vanhetessaan. Jos etutukka alkaa kurotella kohti silmiä, hiukset voi kääntää hippihenkisesti laineille jakauksen molemmin puolin.

Batisten kuivasampoo raikastaa tukkaa ja pitää otsiksen kuosissa pesukertojen välissä. Limited Edition Tempt -versio hoitaa mökillä tai festareilla myös tuoksun virkaa. 7,90 e.

Cutrinin Muoto Weightless Volumizing Mousse -muotovaahto antaa kevyttä pitoa ja ilmavuutta otsiksen muotoiluun. 17,90 e.

Kiiltävää & kosteaa

Kun keli (ja joskus meno) on jo valmiiksi kostea, ei olosuhteille kannata edes yrittää laittaa vastaan. Wet look -tyyli on juhlava, kestävä ja ennen kaikkea helppo tehdä. Levitä kosteisiin hiuksiin geeliä, kampaa hiukset taaksepäin ja viimeistele kosteannäköinen tyyli kiiltosuihkeella. Wet lookin ei missään nimessä tarvitse olla siloteltu tai hiusten kulkea päätä pitkin: föönaa etuosaan hieman nostetta ja anna kammanvetojen näkyä rennomman fiiliksen luomiseksi.

Budgien All-in-one-monitoimisuihke silottaa, hoitaa, muotoilee ja antaa wet lookille kiiltoa. 14,90 e.

Villi kesäväri

Kesä ja kreisivärit ne yhteen sopii! Nyt jos koska on täydellinen aika heittää hiuksiin juuri se pinkki tai violetti väri, joka työ- tai opiskeluvuoden aikana on vähän vielä mietityttänyt. Räväkät sävyt näyttävät upeilta pientä päivetystä vasten. Villi väri on myös erinomainen tuntomerkki: festareilla kaverit bongaavat sinut helposti väkijoukon keskeltä.

Keunen Color Craving -suoraväri antaa hiuksiin syvän pinkin sävyn ja samalla hoitaa hiuksia tehokkaasti. Sävy Passionate Pink, 24,50 e.

Hiusväri pysyy sähäkkänä pidempään, kun tukkaan muistaa suihkuttaa UV-suojan. Wellan Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray -suihke, 19,90 e.

 

Huivi hulmuten

Kesäfiilisten top kolmoseen pääsee se, kun valoisassa yössä polkee kotiin ja tukka liehuu lämpimässä tuulessa. Maksimoi liehuvuus ja nosta samalla arkinen ponnari tai pikanuttura astetta fiinimmäksi kivalla huivilla. Ponnarin tai nutturan juureen sidottu satiinihuivi tekee asukokonaisuudesta harkitun ja supernaisellisen, vaikka oikeasti huivi olisikin tuurilla löytynyt laukun pohjalta vessakäynnillä.

Bik Bokin huiveilla sitominen hoituu vaikka ilman peiliä. Huivi on kiinnitetty valmiiksi hiuslenkkiin, joten se pysyy varmasti kyydissä kotiin asti. 7,99 e/kpl.

Parasta ysäriä

Oikeasti epäonnisen tukkapäivän pelastaa viime kädessä hattu. Tänä kesänä ysärin pyhän kolminaisuuden muodostavat muhkeiden iskälenkkareiden ja minikokoisten aurinkolasien lisäksi vanha kunnon kalastajanhattu. Kalastajanhattu on oikeasti mitä mainioin keksintö: lieri suojaa kasvoja auringolta, ja kevyt materiaali pitää hiukset raikkaina hatun alla. Katu-
uskottavin kalastajanhattu on joko denim-kankainen tai villillä kuosilla varustettu.

Aikuismaiset asusteet

Helmikoristellut pinnit, kilpikonnakuosiset klipsit sekä haikampa tekevät kesätukasta heti astetta hienostuneemman. Pinnillä saa piiloon päivän aikana hiostuneet etuhiukset, ja haikammalla pikaisesti sidottu nuttura antaa niskan hengittää. Älä suotta hannaile pinnien määrässä: asettele koristeellisia pinnejä hiusten sekaan yhden sijaan yksitoista niin, että ne varmasti jäävät näkyviin.

Glitterin pinnivalikoima on todellinen runsaudensarvi: helmiä, kilpikonnakuvioita ja kimaltelevia kiviä löytyy kaikkia yhdessä ja erikseen. 6,99 e–9,99 e/kpl.

Lue myös:

Helpot vinkit, joilla saat suorat ja sileät hiukset ilman lämpöä

Hypetetty curly girl -metodi – näin se toimii

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat MVPhotos, Imaxtree ja valmistajat