raili hulkkonen

Raili Hulkkonen: ”En lähde edes lenkkipolulle ilman huulipunaa”

Raili Hulkkonen paljastaa Cosmolle kauneusfilosofiansa.

Raili Hulkkonen
Raili Hulkkonen, 73, on päämeikkitaiteilijana Vain elämää ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmissa ja pitää Puuterihuone-salonkia Helsingissä.

Nuoruuden kauneusmokani:

Nykyään paksut kulmakarvat ovat muotia, kun taas minun nuoruudessa kaikki nyppivät kulmansa viivanohuiksi. Se oli hullua, mutta trendikästä. Onneksi nykyään on microblading eli kulmien kestopigmentointi, jossa itsekin olen käynyt.

Nuoruudessani kulmakarvat nypittiin viivanohuiksi. Hullua, mutta trendikästä.

Kauneusfilosofiani:

Kosmetologikoulussa eräs opettajani kommentoi, että olen kummallinen kosmetologi, kun en käytä meikkiä juuri ollenkaan. Siihen aikaan meikit olivat todella paksuja. Itse olen aina suosinut ohutta meikkipohjaa. Oikeanlaisen meikkivoiteen tarkoitus on korostaa ihoa, ei peittää sitä. Jos on luonnostaan hyvä iho, ei kannata käyttää liian paksusti pakkelia.

Meikkipussini kestosuosikki:

Punainen huulipuna on ollut tavaramerkkini jo vuosikymmeniä. En koskaan lähde mihinkään ilman punaa, en edes lenkkipolulle. Vaikken meikkaisi muuten, laitan aina huulet.

Meikkikikkani:

Silmämeikillä ja värikkäillä rajauksilla on kiva ja helppo leikkiä. Täräytin juuri Vain elämää -ohjelman kuvauksiin itselleni keltaiset ja turkoosit rajaukset tumman luomivärin päälle. Niistä tuli tosi makeet.

Salainen aseeni:

Mielestäni kukaan ei voi tulla toimeen ilman hyvää meikinpohjustajaa. Erityisesti silmien pohjustaminen on tärkeää. Meikki pysyy pidempään hyvänä ja näyttää kauniimmalta.

Tämän tekisin toisin:

Aurinkosuojan merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Nuorena olin ihan hullun lailla auringossa, ja sen vuoksi olen sairastanut kahdesti ihosyövän. Nykyään käytän aurinkosuojaa myös harmaalla säällä, sillä pilvipeite voi revetä milloin vain.

”Chisussa on silmää hivelevää vanhanajan glamouria.”

Nuori nainen, jota ihailen:

Vanhanajan Hollywood-tähtien lookit hivelevät silmääni edelleen. Suomalaisista tähdistä yksi suosikeistani on Chisu. Hänessä on vanhanajan glamouria ja minulla on ollut ilo meikata myös häntä Vain elämää -kuvauksissa.

Railin luottotuotteet:

Meikkivoide 40 e, By Raili.

Huulipuna sävyssä Red Door 32 e, Elizabeth Arden.

Nestemäinen silmänrajauskynä 7,90 e, NYX Professional Makeup.

Meikinpohjustusvoide 17,50 e, Max Factor Miracle Prep.

Aurinkosuojavoide kasvoille (SPF 50) 19,80 e, Avène.

Putsari 12,50 e, BTB13 Sensitive Cleansing Cream.

Lue myös:

Sorrutko näihin huulipunamokiin?

Meri Milash: ”Omasta naamasta on hyvä tykätä ilman meikkiäkin”

Laulaja Ilta: ”Olen aina ollut sujut ulkonäköni kanssa”

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat Amanda Aho, Kanerva Mantila ja valmistajat