POD eli perioraalidermatiitti

POD eli perioraalidermatiitti – näillä vinkeillä pääset eroon siitä

Piinaako POD?

POD eli perioraalidermatiitti ilmenee suun ympärillä erilaisina iho-oireina, kuten kutisevina pikku näppylöinä, kuivuutena ja epäpuhtauksina. POD:n aiheuttajasta ei ole varmuutta, mutta syyksi on epäilty esimerkiksi liian voimakkaiden kauneustuotteiden käyttämistä. Suunympärysihottuman ennaltaehkäisyyn ja hoitamiseen pätee sama ohje: ihonhoitorutiinin pelkistäminen. Jos oireet eivät tunnu helpottavan, kannattaa piipahtaa ihotautilääkärin vastaanotolla.

– Suunympärysihottumasta kärsivän kannattaa suosia rauhoittavia tuotteita ja ylipäätään minimoida käytettyjen kosmetiikkatuotteiden määrä, sanoo kosmetologi ja Kauneusmyytinmurtajat– podcastin toinen juontaja Minna Monthan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennaltaehkäise POD:

Käytä aina vain omalle ihotyypillesi sopivia tuotteita. Kosteuta ihoa päivittäin ja suosi probiootteja ja prebiootteja sisältävää kosmetiikkaa vahvistaaksesi ihon luontaista suojakerrosta.

Vältä näitä:

Vältä voimakkaita kuorintoja ja ihoa turhan paljon aktivoivia ainesosia. Älä aloita anti-age-voiteiden käyttämistä liian nuorena tai vaihtele kosmetiikkatuotteita jatkuvasti.

Kokeile tätä:

Esse Plus Probiotic -seerumi pitää sisällään huikean määrän eläviä probiootteja, jotka muun muassa tasapainottavat ihoa ja vahvistavat sen suojamekanismeja. 115,90 e.

Lue myös:

Yhdeksän kauneusvinkkiä, jotka tekevät aamuistasi helpompia

Kutinaa, kirvelyä ja näppylöitä? Cosmo neuvoo, kuinka rauhoitat stressi-ihon

Teksti Maria Lieto
Kuvat Imaxtree ja valmistajat