pintakuiva iho

Pintakuiva iho kiristää ja hilseilee – näin hoidat sitä oikein

Kaikki iho-ongelmat eivät ole ratkaistavissa kotikonstein, mutta helpotus löytyy hiomalla hoitotottumuksia. Nappaa vinkit talteen!

Onko ihosi talvisin kiristelevä ja hilseilevä? Pintakuiva iho on tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle. Usein se johtuu kylmän sään, kuivan sisäilman ja auringonvalon puutteen lisäksi liian voimakkaista puhdistustuotteista.

Pintakuiva iho on otollinen alusta myös epäpuhtauksien kehittymiselle. Pintakuivuus muodostaa kasvoille ikään kuin kilven, joka estää talin normaalin ulospääsyn iholta ja edesauttaa siten tukosten ja finnien syntymistä. Toisaalta pintakuiva iho ei myöskään kykene vastaanottamaan tuotteita, joilla sitä yritetään kosteuttaa.

– Kun iho kuivuu, se yrittää korjata omaa kosteustasapainoaan tuottamalla lisää talia. Silloin epäpuhtauksia voi syntyä runsaastikin huolimatta siitä, että ihon pinta on kuiva, selittää kosmetologi ja Kauneusmyytinmurtajat- podcastin toinen juontaja Minna Monthan.

Ennaltaehkäise pintakuiva iho:

Painele iholle aamuin illoin kosteuttavaa kasvovettä ja lukitse sen jälkeen kosteus iholle kasvovoiteen tai -öljyn avulla. Kuori kasvojen iho kerran viikossa syväpuhdistavalla kuorinnalla, jotta iho pystyy vastaanottamaan kosteuttavat tuotteet.

Vältä näitä tuotteita:

Liian voimakkaat puhdistusgeelit ja -vaahdot pesevät iholta pois sen luontaisen mikrobikannan ja pahentavat ongelmaa.

Kokeile näitä tuotteita:

1. Shiseido Treatment Softener Enriched -hoitovesi imeytyy syvälle ihoon. Taputtele sitä sormilla kasvoille useampi kerros pitääksesi ihon kosteutettuna. 59,90 e.

2. Hyaluronihapon suosio perustuu sen kykyyn sitoa kosteutta. Japanilaisen V10 Plus -sarjan hyaluronihapposeerumi imeytyy syvälle ihoon, koska sen sisältämän hyaluronihapon molekyylikoko on niin pieni. 87 e.

3. Lumene Arktis -öljyseerumi vahvistaa ihon omaa suojakerrosta ja auttaa kosteustasapainon palauttamisessa. 32,90 e.

Lue myös:

Sienet, marjat ja levät ovat ihonhoidon uudet ihmeaineet – joko olet kokeillut näitä?

Testissä kauneuskikat, joita jokaisen kannattaa ainakin kerran kokeilla

Onko ihosi kuiva ja eloton? Kokeile näitä tehokkaita pikavinkkejä

Teksti Maria Lieto
Kuvat Imaxtree ja valmistajat