Petra Wettenranta

Petra Wettenranta paljastaa omat kauneusrutiininsa

Hyvinvointibloggaaja Petra Wettenranta on minimalistinen meikkaaja. Korealainen ihonhoitorutiini on hänen uusin ihastuksensa.

Petra Wettenranta, 32, on hyvinvointivalmentaja ja -bloggaaja, joka opiskelee positiivista psykologiaa. Seuraa Petraa Instagramissa @petrakorpi.

Tuplapuhdistus ja etanaseerumia

”Harrastin taitoluistelua 16-vuotiaaksi ja ensimmäiset kauneusmuistoni liittyvät luisteluvuosiin. Hiukset piti sliipata kireälle nutturalle ja pinnit sattuivat päänahkaan. Elnett-hiuslakan tuoksu muistuttaa yhä noista ajoista. Luistelu oli minulle kuitenkin aina vain harrastus, enkä ottanut siitä ulkonäköpaineita.

Vielä muutama vuosi sitten käytin ainoastaan apteekin saippuaa ja ihmettelin, että kenellä on aikaa monimutkaisiin ihonhoitorutiineihin.

Olen vasta viime vuosina antanut itselleni luvan käyttää aikaa ja rahaa kauneudenhoitoon. Omaan ihoon saa panostaa!

Teen joka ilta korealaisen kaksivaiheisen puhdistuksen, johon sisältyy öljy- ja vesipohjainen putsari. Tuplapuhdistus liuottaa iholta meikin ja ilmansaasteet. Puhdistuksen jälkeen sivelen vanulapulla Son & Parkin Beauty Water -kasvovettä, joka kuorii ja kosteuttaa samalla. Lopuksi lisään Cosrx:n hoitonesteen, joka sisältää 96 prosenttia etanaseerumia. Se kosteuttaa tehokkaasti ja auttaa haalistamaan pieniä arpia ja pigmenttimuutoksia.

Olen vasta viime vuosina antanut itselleni luvan käyttää aikaa ja rahaa kauneudenhoitoon. Omaan ihoon saa panostaa!

Joskus laitan vielä paksun yövoiteen, jos iho tuntuu kuivalta. Ihoni on sellainen, johon pienetkin näppylät jättävät jäljen useiksi kuukausiksi, mutta korealaisen ihonhoitorutiinin myötä ihoni sävy on tasoittunut.”

“Taivutan aina ripset. Muutoin silmäni näyttäisivät väsyneiltä. Silloin kun käytän ripsiväriä, lempparini on Estelle & Thildin Long Lash.“

Pigmentaatioon taipuvainen iho

”Pienenä ärsyynnyimme siskoni Kiiran kanssa, kun äiti jankutti aurinkorasvan käytöstä. Nyt olen siitä kiitollinen. Ihoni on taipuvainen hyperpigmentaatioon, joka näkyy erityisesti kesäisin otsassa ja nenän alla. Olen oppinut elämään maksaläiskien kanssa, mutta aurinkosuojan ympärivuotinen käyttö on tärkeää, etteivät ne tummu entisestään. En ole löytänyt ihmetuotetta, joka hävittäisi jo syntyneet pigmenttimuutokset, mutta etanaseerumista on ollut apua.

Ihoni näyttää hyvinvoivalta, kun siinä on hieman sävyä. Australialaisen luonnonkosmetiikkamerkki Eco By Sonyan itseruskettava kasvovesi saa aikaan luonnollisen värin, eikä siinä ole itseruskettaville tyypillistä pistävää hajua.

Hymy on minulle tärkeä osa itseluottamusta ja naururypyt saavat näkyä. Tein vuosi pari sitten hampaiden oikomishoidon Invisalign-menetelmällä ja olen kokeillut myös kevytvalkaisua. Ylläpidän sen tuloksia Yotuelin natriumlauryylisulfaatittomalla hammastahnalla, joka auttoi myös parantamaan suunympärysihottumani.”

”Putsaan meikit pois aina ennen nukkumaanmenoa, olipa kello mitä tahansa.”

Minimalistinen meikki

”Meikkaan todella kevyesti. Aamuisin korvaan kasvojen vesipesun jääkaappikylmällä kasvosuihkeella. Sen jälkeen levitän Originsin sävyttävää päivävoidetta, joka sisältää aurinkosuojan. Lisäksi taivutan ripset ja harjaan kulmat ylöspäin. Jo se herättää kasvot. Välillä lisään aurinkopuuteria otsaan, poskille ja silmäluomille.

Värjään kulmani markettivärillä. Kestoväri tekee paljon meikittöminä päivinä.

Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja olen onnellinen, etten nyppinyt niitä liikaa nuorena. Värjään kulmani herkälle iholle tarkoitetulla markettivärillä noin parin kuukauden välein. Se tekee paljon täysin meikittöminä päivinä. Kestoväri tuo pienetkin haituvat näkyviin, jolloin kulmat näyttävät paksummilta ja huolitelluilta.

Pyrin pesemään hiuksiani mahdollisimman vähän, koska se kuivattaa tukkaa ja rasittaa päänahkaa. Olen monta kertaa miettinyt ystävieni kanssa, miten pärjäsimme ennen kuivasampoota. Freesauksen lisäksi siitä tulee hyvä rakenne suomalaiseen, ohuehkoon tukkaan. Jos urheillessa tulee pieni hiki, mutta tukka ei ole kunnolla likainen, käytän XZ-merkin omenaviinietikkaa sisältävää hiushuuhdetta sampoon sijaan.”

”Pakkaan käsimatkatavaroihin aina kasvosuihkeen, korealaisia kangasnaamioita, gua sha -kiven, sekä Four Sigmaticin Superfood -seerumin, jota voi myös syödä.”

Hurja vampyyrihoito

”Kauneuskäsitykseni laajentui sen myötä, kun asuin vuoden New Yorkissa. Se on suvaitsevainen kaupunki, jossa näkee kaikenlaista kauneutta. Nykissä kehtaa mennä meikittä minne vain, ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Silti ihmiset ovat valmiita käyttämään paljon rahaa hyvinvointiin ja kauneuteen. Yksi erikoisimmista villityksistä on face gym, jossa hierotaan kasvojen lihaksia. Myös kasvojen akupunktio ja muut neulahoidot ovat in.

New York on suvaitsevainen kaupunki, jossa näkee kaikenlaista kauneutta. Myös oma kauneuskäsitykseni on laajentunut siellä asuessani.

Olen kokeillut Suomessa Kim Kardashianin tunnetuksi tekemää prp-hoitoa, eli vampyyrihoitoa, jossa omaa veriplasmaa pistetään kasvoihin. Se on aika hurja menetelmä, mutta myös tehokas. Vampyyrihoito lisää ihon kimmoisuutta ja auttaa pigmenttimuutoksiin.”

Lue myös:

10 oudointa kauneushoitoa, joihin julkkikset ovat hurahtaneet

4 keinoa välttyä ihon pigmenttimuutoksilta

Viisi yleisintä meikkimokaa ja ohjeet niiden korjaamiseen

Teksti Johanna Piispa
Kuvat Svante Gullichsen