pörröiset hiukset

15 vinkkiä pörröisten hiusten taltuttamiseen

Jos haluat vähentää hiustesi pörröisyyttä, muttet kaipaa liian sliipattua lookia, kehotamme kiinnittämään huomiota näihin asioihin – ihan joka päivä.

Aloitetaan muistutuksella siitä, että pienet, lentelevät hiukset päälaella ovat luonnollisia – ja luonnolliset hiukset näyttävät kauniilta. Hiukset menevät pörröisiksi ja päälaelle ilmestyy yksittäisiä, lenteleviä hiuksia silloin, kun hiukset pääsevät huonoon kuntoon, ovat kuivat tai kemiallisesti käsitellyt. Tällöin hiuksen uloin kerros vaurioituu eikä kosteus pysy hiuksessa enää samalla tavalla, kuin terveessä hiuksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Käytä hellävaraisempaa shampoota

Valitse sulfaatiton shampoo. Sulfaatit shampoossa ovat voimakkaasti hiusta peseviä, joten ne myös vievät kosteutta hiuksista. Sulfaatit ovat tehokkaimpia peseviä ainesosia, mutta ne voidaan korvata muilla ainesosilla.

2. Valitse glyseriiniä sisältävä shampoo

Suosi shampoota, joka sisältää glyseriiniä. Ainesosaluettelon alkupäässä listattuna olevia aineita tuotteessa on suurempi määrä, ja loppupäästä löytyviä pienempi määrä. Tarkkaile siis ainesosaluettelosta erityisesti ainesosaa nimeltä glycerin tai glycerol.

3. Älä unohda hoitoainetta

Hoitoaine on ykkösase pörröisten hiusten taltuttamiseen. Vältä kuitenkin hoitoaineen laittamista hiusten tyveen, se voi latistaa hiuksia ja saada ne näyttämään likaisilta nopeammin. Lisää hoitoaine pyyhekuivattujen hiusten keskiosasta aivan latvaan saakka ja anna vaikuttaa ainakin viisi minuuttia.

4. Vältä päivittäistä shampoopesua

Hiukset eivät tarvitse shampoopesua päivittäin. Jos tuntuu, ettet pysty millään jättämään pesua välistä, valitse pesevä hoitoaine. Se hoitaa hiuksiasi ja pesee ne kevyemmin, kuin normaali shampoo. Voit myös kokeilla huuhdella hiukset pelkästään vedellä ja lisätä hoitoaineen. Paksuille ja karheille hiuksille kannattaa valita hoitavampi ja täyteläinen hoitoaine.

5. Käytä naamiota kerran viikossa

Hoitonaamiot ovat hoitoaineitakin vielä tehokkaampia, ja kosteuttavat ja hoitavat hiusta syvemmältä. Erityisesti kylmään talviaikaan hiukset vaativat kovempaa hoitotehoa ja pehmennystä. Vieläkin enemmän tehoa naamiosta saat, kun lisäät sen kuiviin hiuksiin ja annat vaikuttaa puoli tuntia ennen huuhtelua.

6. Vaihda froteepyyhe hiuksille tarkoitettuun pyyhkeeseen

Hiukset ovat hauraimmillaan kosteina, kokeile siis karhean pyyhkeen sijaan pehmeää hiuksille tarkoitettua pyyhettä. Tavallinen pyyhe ja erityisesti sillä kuivaaminen aiheuttavat hiuksissa pörröisyyttä ja katkeilua.

7. Lisää hiusöljyä

Kun hiuksesi ovat vielä kosteat, lisää pituuksiin ja latvoihin muutama pisara hiusöljyä. Öljy sulkee hiuksen pinnan ja lukitsee kosteuden. Se myös silottaa hiuksia ja estää niiden pörröisyyttä.

8. Tee laineet hiusdonitsilla

Suoristusrautaa hellävaraisempi tapa muotoilla luonnonkiharoita hiuksia on hiusdonitsi. Kun hiuksesi ovat märät, lisää hiuksiin jätettävää hoitoainetta, kiepauta hiukset kahdelle löysälle nutturalle ja kiinnitä hiusdonitsilla. Kuivuessaan niistä tulee joustavammat ja kosteutetummat, kuin raudalla muotoillessa.

9. Käytä kiharavoidetta tai -geeliä

Jos hiuksesi ovat luonnostaan hyvin kiharat, ne ovat usein myös pörröiset. Kihara hius on aina kuivempi ja karheampi, joten se vaatii enemmän kosteutusta. Lisää kiharavoidetta tai -geeliä hiustenpesun jälkeen ja kiepauta hiukset pienissä osioissa sormiesi ympärille, jotta kihara tulee esiin selkeämmin. Jos haluat nopeuttaa kuivumista tai kaipaat volyymiä, käytä hiustenkuivaajan diffuuseria matalalla lämpötilalla.

10. Viimeistele hammasharjalla

Kyllä, luit oikein: hanki hiuksillesi oma hammasharja. Kun hiukset ovat muuten halutussa muodossa, mutta haluat lentelevät irtohiukset päälaelta kuriin, suihkauta lakkaa hammasharjaan ja harjaa kevyin vedoin päälaen hiukset.

11. Valitse oikea laite

On totta, että suoristusrautasi kymmenen vuoden takaa voi aiheuttaa enemmän vaurioita hiuksessa, kuin uudemmat raudat. Kun hiukset ovat vaurioituneet, ne menevät myös helpommin pörröisiksi. Vaihda siis laitteesi uudempaan, ja valitse rauta, josta voit itse säätää lämpötilaa. Käytä aina lämpösuojatuotetta ja laita lämpötilaksi maksimissaan 180 astetta.

12. Lisää jätettävää hoitoainetta ennen hikitreeniä

Hikitreenillä on kummallinen sivuvaikutus, hiusten kuivuminen. Hiki sisältää paljon natriumia, eli suolaa, joka kuivattaa hiuksia ja tekee ne erityisen hauraiksi. Joten laita kutreihisi hoitosuihketta tai voidemaista, hiuksiin jätettävää hoitoainetta ennen hikijumppaa ja hiusten kiinni laittamista. Se suojaa hiuksiasi hikoilun aikana.

13. Viimeistele hiuskoristeella

Jos mitkään viimeistelyaineet eivät tunnu tehoavan ja voimakaspitoiset tuotteet tekevät hiuksiin ikävän kypärämäisen lookin, viimeistele kampaus pinneillä. Niillä taltutat ikävät leijailijat päälaeltasi!

14. Vaihda tyynyliina

Jos edelleenkin käytät puuvillaista tyynyliinaa, nyt se on aika vaihtaa silkkiseen. Silkki on hiuksille huomattavasti hellävaraisempi eikä se aiheuta yön aikana hankausta tai poista hiuksista niiden luonnollista öljyä.

15. Kokeile kampaamotason hoitoa

Kampaamot tarjoavat erilaisia hoitoja, jotka pehmentävät hiuksia ja vahvistavat niitä. Kerro kampaajallesi, millaista lopputulosta tavoittelet ja hän osaa suositella hiuksillesi parasta hoitoa.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Hypetetty curly girl -metodi – näin se toimii

Helpot vinkit, joilla saat suorat ja sileät hiukset ilman lämpöä

Käytäthän hiustenmuotoilutuotteitasi oikein? 6 yleisintä mokaa

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia