Näin pikafreesaat itsesi treenin jälkeen

Sovitko treenit ja treffit samalle illalle? Älä panikoi, olet kuosissa alta aikayksikön.

1. Treenin aiheuttama ylimääräinen lämpö poistuu kehosta, kun hikoilemme. Hikoilu siis viilentää ja itsessään. Kastele kasvot ja kaula jääkylmällä vedellä treenin jälkeen. Viilennä myös kädet ja ranteet. Kehon ääreisosat auttavat lämmönsäätelymekanismia lämmön tasaamisessa.

2. Suihkutettavat kosteusvoiteet ovat kiireisen laiskurin pelastis. Älä laiminlyö kropan rasvausta talvellakaan. Kuivuus edesauttaa karvojen sisäänpäin kasvamista ja ihon veltostumista. Suihkuta kroppa läpi, hiero kevyesti ja anna voiteen imeytyä samalla kun meikkaat.

3. Jos vedit vuosisadan treenin, suihkuta deodoranttia ilmaan kuin parfyymia ja kävele tuoksupilven läpi.

4. Kosteutta sitova ja hienhajua estävä vauvatalkki on mainio lisä salikassiin. Tupruta talkkia kainaloihin tai käytä kuivashampoon tavoin. Jos jalat tuntuvat nihkeiltä, ripottele talkkia myös tennareihin.

5. Kun hiusten pesuun ei ole aikaa, ratkaisu löytyy kuivashampoosta. Se imee hiuksista ylimääräisen rasvan ja kosteuden. Kiireessä voit myös pujottaa päähäsi paksun kangaspannan, joka kätkee hikisen hiusrajasi tyylikkäästi.

6. Treenin jälkeen keho polttaa rasvaa, ja ruumiinlämpö on normalia korkeampi. Jälkihiki on kehon tapa tasapainottaa lämpöä. Jos ihotyyppisi on rasvainen, se saattaa jälkihikoilun seurayksena kiiltää helposti. Mattapinnan antava päivävoide taltuttaa kiillon ja pitää meikin paikallaan.

7. Treenin jälkeen iho punoittaa, koska pintaverenkierto aktivoituu. Ennnen urheilua huolellisesti puhdistettu iho hyötyy hikoilusta, mutta hiki ja meikki eivät sovi yhteen. Mineraalimeikkipuuteri antaa peittävän suojan ja tasoittaa väriä. Puuterinen koostumus reagoi ihon omien rasvojen kanssa ja muodostaa luonnollisen meikkipohjan.

8. Treenatessa ihohuokoset aukeavat, koska ylimääräinen lämpö poistuu myös ihon kautta. Jos kärsit laajenneista ihohuokosista, blurraa ne ja meikkaa ylimääräinen kiilto peittoon.

9. Kiireessä kannattaa keskittyä olennaiseen. Mikään ei ryhdistä olemusta yhtä hyvin kuin skarpit kulmakarvat. Hyvin muotoillut kulmakarvat ovat kauniin kauneuslookin perusta. Sen jälkeen riittää, että harjaat kulmiin värillistä kulmageeliä. Saat samalla sekä värin että karvat ojennukseen.

10. Suloinen huulimeikki on hyvä katseenvangitsija. Sporttimimmin avainsana on raikkaus. Heleät, läpikuultavat huulipunat tai sävyttävät huulivoiteet freesaavat ilmeen luonnollisesti.

 

Teksti Emma vuorinen
Kuvat Imaxtree