Ida Paul
Miss Dior Blooming Bouquet on Idan lemppari: sopivan raikas ja kesäinen tuoksu söpössä pullossa.

Muusikko Ida Paul: ”Kosmetiikkaostoksilla olen pihi”

Muusikko Ida Paul satsaa aamuisin mieluummin uneen kuin meikkiin ja lähtee ulos hammastahnat poskilla. Keikalle hän meikkaa niin, että glitter näkyy takariviinkin.

Ida Paul
Laulaja-lauluntekijä Ida Paul, 22, keikkailee kesän festareilla duona Kalle Lindrothin kanssa.

Puhdistaminen on päivän luksusjuttu

”Aloin vasta äskettäin hoitaa ihoani päivittäin, kun sain lahjaksi setin, jossa oli kaiken maailman voiteet. Olen ihonhoidon suhteen aika huoleton ja low maintenance -tyyppi. Käytän harvoin meikkiä, lähinnä keikoilla ja tapahtumissa, joten en ole aiemmin satsannut puhdistukseenkaan. Nyt kun olen tehnyt ihonhoidosta iltarutiinin, siitä tulee tosi hyvä fiilis. Puhdistan ja kosteutan kasvot ja sitten saa mennä nukkumaan. Päivän pieni luksusjuttu.

Ihonhoidossa Idan uudet suosikit ovat Biothermin Aquasource Cream ja Biosource 24H Hydrating & Softening Toner, sekä Cliniquen All About Eyes ja Moisture Surge.

Teini-iässä en todellakaan välittänyt ihonhoidosta. Hyvä, jos pesin kasvot vedellä. Äitini on luontaistuotetyyppi, ja häneltä opin, että kannattaa valita eettisiä, laadukkaita ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä tuotteita. Välillä on tosin vaikeaa pysyä kärryillä siitä, mitkä tuotteet täyttävät kaikki nämä kriteerit, joten joskus kaupasta tarttuu kiireessä mukaan mikä tahansa sopivan näköinen tuote. Lisäksi opin äidiltäni, ettei joka päivä tarvitse meikkiä. Teininä en meikannut juuri ollenkaan.

Duunin kautta olen alkanut yhä enemmän kiinnostunut näistä jutuista. Kuulen esimerkiksi meikkaajilta tuotteista, joita voisin testata. Kosmetiikkaostoksilla olen kuitenkin pihi ja ostan tuotteita lähinnä alesta. Minun kokemuksellani perushyvän voiteen saa ihan marketista, enkä ikinä maksaisi ripsarista yli 20 euroa.

Kun aamulla ensimmäisenä katson peiliin, olen enimmäkseen tyytyväinen itseeni. Se on varmaan jokin aikuistumiseen liittyvä juttu: nykyään koen oloni paljon itsevarmemmaksi omassa kehossani kuin aiemmin. Ennen stressasin, jos esimerkiksi lihoin muutaman kilon. Olen tajunnut, että kun tekee asioita, joista nauttii ja pitää ympärillään hyviä tyyppejä, miettii vähemmän sitä, miltä näyttää.”

“Haaveilin pitkään Urban Decayn Naked Heat -paletista, mutta en raaskinut ostaa sitä. Vihdoin löysin sen alehyllystä!”

Hiukset saavat toipua

”En ole koskaan värjännyt hiuksiani. Joskus niihin on kampaajalla laitettu sävytettä buustamaan väriä, mutta tykkään omasta ruskeasta tukastani. Sukulaisetkin sanovat, että ethän ikinä värjää.
Kotona en ole koskaan hiukset auki, ja töissä ja muissa menoissa sutaisen usein niskanutturan. Se näyttää siistiltä ja naiselliselta ja on helppo tehdä. Pitkä tukka on kiva, kun sitä voi laittaa niin monella tavalla, mutta haaveilen polkasta. Polkat ovat ihania! Lisäksi ne tuntuvat sopivan kaikille.

Yritän saada hiuksiani vähän parempaan kuntoon. Olen luopunut suoritusraudasta ja tupeeraamisesta, ne eivät selvästi tee hyvää. Eihän yleisö tule keikalle katsomaan, olenko suoristanut tukkani! Pesen tukan parin päivän välein ja yritän enimmäkseen antaa sen toipua, koska usein olen työhön liittyvissä kuvauksissa, joissa hiuksia laitetaan ja käsitellään.

Hiukseni ovat koetuksella myös siksi, että stressatessa haron hiuksiani ja revin käsin takkuja auki. Yritän päästä eroon tuosta tavasta.”

Kikon Perfect Eyes Duolla Ida tuo valoa silmän sisänurkkaan ja kulmien alle.

Uni on meikkiä tärkeämpää

”Huolestuttavan usein lähden kotoa hammastahnat poskilla katsomatta peiliin ollenkaan. En muista, milloin olisin viimeksi meikannut perustyöpäivänä. Uni on minulle tärkeämpää kuin se miltä näytän, enkä jaksa herätä aiemmin meikkaamisen takia.

Tuntuu, että minulla on hyvä balanssi näissä asioissa: tykkään laittautua, mutta ei ole mikään ongelma lähteä ulos ilman meikkiä. Postaan usein myös Insta Storya meikittömänä. Opiskelen Yhdysvalloissa Harvardin yliopistossa, ja siellä aika harva meikkaa päivittäin.

Huulissa Ida suosii nudea ja kiiltoa. Suosikkihuulituotteet ovat Pat McGrath Labs Gold Astral Vinyl Gloss, Sara Happ The Lip Slip, Lime Crime Wet Cherry Lip Gloss, IsaDora Ultra Matt ja INC.redible Matte My Day.

Keikoille tykkään meikata näyttävästi ja saatan heittää sekaan kunnolla glitteriä, että väri näkyy takariviinkin. Usein korostan silmiä ja huuliin laitan nuden sävyä. Keikkameikki syntyy yleensä samalla kaavalla, koska aina on kiire ja pahimmillaan pitää meikata pakussa keikkapaikan pihalla.

Kauneusfilosofiani mukaan tärkeintä on, että on hyvä olla itsensä kanssa. Ilmaisen itseäni meikillä ja hiuksilla siten kuin sattuu huvittamaan. Opiskelen sukupuolentutkimusta, ja se on vahvistanut käsitystäni siitä, että ihmisillä on usein melko rajalliset mahdollisuudet pukeutumisen ja meikkaamisen suhteen. On suurennuslasin alla, miten kukakin saa itseään laittaa.

Minusta on tärkeää tiedostaa, että meikkaaminen ja pukeutuminen ovat monille tärkeitä ilmaisukeinoja, joilla tuodaan esiin omaa identiteettiä. On ärsyttävää, että jotkut vahtivat ja pahoittavat mielensä toisten itseilmaisusta.”

Lue myös:

Laulaja Ilta: ”Olen aina ollut sujut ulkonäköni kanssa”

Meikkitaiteilija Ida Ekman: ”Kaunis meikki lähtee ulkoisesta ja sisäisestä hyvinvoinnista”

Johanna Puhakka: ”Sunnuntaisin pidän kotona kauneusiltoja”

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Amanda Aho