Miten legendaariset kauneussitaatit toimivat nykypäivänä?

Punatut huulet, korkeat korot ja hyvin hoidetut kynnet tekevät naisen. Ainakin jos on kuuluisia sitaatteja uskominen. Naisellisuutta vahvistavien voimalauseiden pänttääminen voi olla voimaannuttavaa – jos uskoo, että korkokengät todella tekevät naisen. Mutta ne voivat myös masentaa ja tuntua auttamattoman vanhanaikaisilta. Testasimme, miten legendaariset sitaatit toimivat 2010-luvulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

”Pour yourself a drink, put on some lipstick, and pull yourself together.” Elizabeth Taylor

Säästän huulipunan yleensä vain erikoistilaisuuksiin. 1990-luvun ruskeat rajaukset ja Myöhempien Aikojen Meikkivoidehuulet ovat jättäneet meikkaavaan sieluuni pysyvät jäljet, ja pelkään huulivärejä hiukan. Huulipunan tehon testaamiseksi maalaan huuleni kirkkaanvärisiksi päivittäin viikon ajan. Huomaan heti, että puna saa minut stressaamaan meikkaamisesta enemmän. Tuntuu, että ihon täytyy olla täysin virheetön, jotta kirkas huulipuna näyttäisi hyvältä. Toisaalta vahva väri antaa minulle itsevarmuutta ja voimaa – ja ihmiset kehuvat punaa joka kerta, kun lähden ulos. Ei kukaan koskaan punattomia huuliani ole kehunut. En ehkä tunne itseäni yhtään sen naisellisemmaksi, mutta oloni on punan kanssa selvästi itsevarmempi. Viikon jatkuvassa punaamisessa on toisaalta haittoja: kun punaan tottuu, ilman sitä tuntuu alastomalta.

”High heels make a woman 25% more dominant 50% more self secure and 100% more sexy.” Marilyn Monroe

Korkokenkien käyttäminen (ollakseen jotenkin parempi nainen) tuntuu erityisen vanhanaikaiselta. Vaikka sääreni kyllä näyttävät koroissa kivemmilta kuin tennareissa, harvassa ovat ne korkokengät, jotka tuntuvat jalassa tennareiden veroisilta tai joissa pääsisi juoksemaan yhtä rivakasti vaikka palaveriin. Oli miten oli, korot kuulemma kaunistavat, joten testaan niitä muutamana päivänä. En kuitenkaan pysy koroilla koskaan kauaa, vaan vaihdan ne parin tunnin päästä kassissa mukanani kantamiini flätteihin. Korot tuntuvat omassa arjessani liian hankalilta. Lopulta jätän korot kokonaan kotiin odottamaan seuraavaa juhlatilaisuutta. On totta, että korkokengistä tulee toisinaan kaunis olo. Mutta minä rakastan myös tennareitani. Niistäkin voi tulla tyylikäs fiilis, eikä tarvitse pelätä mukulakiviä, kompastumista tai nyrjähtäneitä nilkkoja.

”Korkokenkien käyttäminen (ollakseen jotenkin parempi nainen) tuntuu erityisen vanhanaikaiselta.”

”Dress shabbily and they remember the dress, dress impeccably and they remember the woman.” Coco Chanel

Lienee ymmärrettävää, että hyvin istuvassa vaatteessa tuntuu paremmalta kuin tahraisissa pieruverkkareissa. Ainakin kotisohvan ulkopuolella. Kauniisti leikattu asu antaa itsevarmuutta vaikka työhaastatteluun ja pehmeä vaatemateriaali vihjaa treffikumppanille, että minua saa koskettaa. Mutta samalla uskon, että joskus paras vaate on se pehmein, kulunein tai löystynein kaapu. Näyttelijälegendojen, kuten Marilynin ja Sophia Lorenin, mukaan vaatteiden täytyy paljastaa kurvit. Pukeudun harvoin tiukkoihin vaatteisiin, mutta juhlien tullen testaan Coco Chanelin kuuluisaa sitaattia. Fiilis on todella seksikäs, mutten uskaltaisi lähteä minnekään ilman muotoilevia alusvaatteita. Tämä vinkki jääköön siis juhlatilanteisiin.

”I believe in manicures, I believe in overdressing. I believe in primping at leisure and wearing lipstick.” Audrey Hepburn

Olen kynsilakka-addikti. Kynteni ovat aina maalatut, ja rakastan niiden hoitamista. Manikyyrihetki on minulle terapiatunnin ja henkilökohtaisen spa-hoidon yhdistelmä. Luovaksi voi heittäytyä värivalinnalla tai vaikka koristeluilla, jos tykkää. Itse olen kynsilakoissani melko simplistinen ja luotan kolmeen takuuvarmaan väriin: mustaan, kirkkaanpunaiseen ja hentoon vaaleanpunaiseen. Siksi kokeilenkin nyt sitä, että olen hoitamatta kynsiäni niin kauan kuin pystyn. Minusta tuntuu kerta kaikkiaan hirveältä ilman kynsilakkaa! Pystyn kulkemaan ihmisten ilmoilla kolme päivää, kunnes sorrun ja vietän hemmotteluillan yksin käsieni kanssa (kuvittele tähän kaksimielinen vitsi). Kun saan kynteni hoidettua ja lakattua, tuntuu, että olen taas oma itseni.

Kuvat MvPhotos

Teksti Tiia Rantanen