Meikkisiveltimien pesun neljä askelta

Pesemättömät siveltimet keräävät bakteereja, jotka aiheuttavat kasvoille epäpuhtauksia. Lisäksi meikin kerääntyminen siveltimeen kuluttaa sitä nopeammin. Epäpuhtauksia ja pilalle menneitä siveltimiä? Ei kiitos!

Siveltimien pesun tarve riippuu paljon siitä, kuinka usein niitä käyttää. Vähemmän käytettäville riittää pesu kerran kuukaudessa, kovassa käytössä olevia siveltimiä tulisi pestä jopa päivittäin. Kyllä, päivittäin. Seuraavilla vinkeillä huollat siveltimet kuntoon helposti ja vaivattomasti, joten meikkipussi matkaan ja siveltimet kylpyyn!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Pese

Valitse aine, joka ei tuhoa meikkisiveltimiäsi. Monet brändit tarjoavat siveltimille tarkoitettuja puhdistusaineita, mutta hellävarainen shampoo sopii myös. Laita puhdistusainetta kämmenelle, pieneen astiaan tai siveltimien pesuun tarkoitetulle alustalle, pyörittele kosteaa sivellintä kevyesti aineessa ympäriinsä ja huuhtele. Toista tätä niin kauan, kunnes sivellin on täysin puhdas.

Sivellinten vaahtokylpy lavuaarissa kuulostaa helpolta ja täysin toimivalta vaihtoehdolta, mutta älä tee sitä, se vahingoittaa siveltimiäsi! Pelkästään siveltimen varsi ei kärsi tästä kylvystä, vaan lisäksi vesi pääsee kohtaan, josta karvat on liimattu. Liima heikkenee ja karvat alkavat yksitellen irrota. Tiedät varmasti tunteen, kun täydellisestä meikkipohjastasi löytyy siveltimestä irronnut karva, jonka pois ottaminen ei onnistu sotkematta pohjaa. Tätä on siis luvassa, jos upotat siveltimesi veteen kokonaan.

2. Hoida

Kuten hiuksesi, myös meikkisivellin tarvitsee hoitoa, jotta se pysyy pehmeänä. Voit sekoittaa pienen määrän oliiviöljyä siveltimelle tarkoitetun puhdistusaineen joukkoon. Se pehmentää ja silottaa siveltimen karvoja. Muistathan kuitenkin huolellisen huuhtelun, jottei öljy jää siveltimeen ja kerää meikkiä entistä pahemmin.

3. Muotoile

Poista ylimääräinen vesi siveltimestä kevyesti sormilla puristaen ja vedä varovasti kohti siveltimen kärkeä. Kuten puristaisit vettä hiuksista. Sivellin täytyy muotoilla uudelleen ennen kuivumaan laittamista, sillä kastelu, pesu ja ylimääräisen veden puristaminen ovat saaneet harjakset eri asentoon. Levinnyt, harva sivellin ei toimi kuten sen pitäisi ja meikin lopputulos ei ole yhtä tasainen.

4. Kuivaa

Siveltimet kupissa ja homma purkissa – ei sinne päinkään. Siveltimen kuivaamisessa on tärkeintä estää veden valuminen harjasten juuriin, eli liimauskohtaan. Heikentynyt liima tarkoittaa irtoavia karvoja, mikä tarkoittaa menetettyä sivellintä.

Siveltimille on olemassa kuivaukseen tarkoitettuja alustoja, mutta myös pyyhkeellä pärjää. Kääri toinen reuna pyyhkeestä rullalle ja aseta siveltimet pyyhkeelle, varsi rullan päälle. Näin vesi valuu poispäin karvojen kiinnityskohdasta, eikä liimaus kärsi.

Anna siveltimille useampi tunti aikaa kuivua, mieluiten yön yli. Kun sivellin on täysin kuiva, purista kädellä harjasosaa kevyesti ja vedä. Voit myös pyöritellä sivellintä kevyesti kämmentä vasten, näin se palautuu muotoonsa ja on taas kuin uusi sekä valmiina käyttöön!

Lähde: Cosmopolitan

Teksti Ida Suntio Kuva: Fotolia