Kuva: MVPhotos

Luonnollinen rusketus itseruskettavilla? Näillä vinkeillä onnistut (oikeasti)

Hehkuva päivetys syntyy kotona muutamassa tunnissa ja vieläpä ilman terveysriskejä itseruskettavien tuotteiden avulla. Luonnollisen lopputuloksen takaamiseksi listasimme vinkit, joiden avulla saavutat heleän, tasaisesti päivettyneen ihon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Kuori kroppa päästä varpaisiin

Läikikkään lopputuloksen välttämiseksi on tärkeää kuoria vartalo huolellisesti. Öljyä sisältävät tuotteet estävät itseruskettavaa tarttumasta ihoon, joten muistathan tarkistaa, ettei käyttämässäsi kuorinnassa ole öljypohjaisia ainesosia. Karvanpoisto kannattaa tehdä päivää tai kahta ennen.

2. Rasvaa huolella

Rasvaa kroppasi suihkun jälkeen hajusteettomalla ja öljyttömällä voiteella. Keskity etenkin ranteisiin, kyynärpäihin, polviin sekä kantapäihin. Nämä alueet ovat vartalon kuivimpia kohtia ja imevät väriä erityisen herkästi. Kasvoissa voide suositellaan levitettävän parikymmentä minuuttia ennen itseruskettavan lisäämistä.

3.Teippaa jalkapohjasi

Suojaa jalkapohjasi maalarinteipin avulla. Näin estät oranssit läikät jaloissasi.

4. Pois kylpyhuoneesta

Itseruskettava levittyy huonosti kosteassa, joten lisää tuote mieluiten kuivassa ja viileässä tilassa. Varmista, että ihosi on puhdas ja kuiva.

5. Vaihtoehtona vartalomeikit

Jos etsit väliaikaista päivetystä ihollesi, kokeile kropalle tarkoitettuja aurinkopuutereita tai keholle tarkoitettuja, sävyttäviä meikkejä. Ne tuovat nopeasti iholle väriä.

6. Levitä tarkasti

Ensimmäisellä levityskerralla kyynärpäät ja nilkat kannattavat skipata, sillä itseruskettava tarttuu niihin usein läikikkäästi. Palaa kohtiin myöhemmin sutimalla levityskintaassa oleva ylijäänyt voide alueille.

7. Kasvoille muotoa

Varjosta poskipäät kasvoille tarkoitetulla itseruskettavalla. Luot luonnollisen näköisen varjostuksen levittämällä väriä vain ohimoille, poskille ja leukaluulle. Muualle kasvoihin riittää vain kevyt kerros tuotetta.

8. Kropan kurvit esiin

Jos olet varjostuksen tosifani, itseruskettava taipuu myös kropan muotoiluun. Keskitä tällöin väri jalkoihin, käsiin sekä vatsan seudulle.

9. Muista SPF

Huolehdi, että itseruskettavasi suojaa myös auringolta. Näin sinun ei tarvitse kerrostaa montaa tuotetta ihollesi.

10. Nokkela kinnastikku

Itseruskettavien levityksessä törmää väistämättä erääseen ongelmaan: nimittäin siihen, miten kintaalla ylettyy myös selän alueelle. Hiusharjasta ja -lenkistä voi olla apua. Pujota hansikas kahvalliseen hiusharjaan ja kiinnitä se hiuspompulan avulla. Näin saat käteesi lisää pituutta.

11. Häivytä sienellä

Saat tasaisen rusketuksen meikkisienellä, sillä se häivyttää läikkiä ja viiruja. Sienestä on apua etenkin helposti rasvoittuvilla alueilla, kuten sormien väleissä, varpaissa ja polvissa.

12. Kuori kämmenesi itseruskettavan jälkeen

Vaikka käyttäisit levitykseen kinnasta, kädet kannattaa kuoria ylijäämien poistamiseksi. Muistathan, ettet upota käsiäsi veteen, vaan poista kuorinta-aine käsistäsi meikkiliinalla.

13. Kynsinauhat puhtaiksi

Topsipuikot ja meikkiliinat poistavat tehokkaasti ylimääräisen tuotteen sormista, varpaista ja kynsinauhoista.

14. Iho kuivaksi sukkelaan

Jos kiire yllättää, apua löytyy hiustenkuivaimesta. Kylmäpuhalluksella tuote kuivahtaa iholla nopeasti, ja säästät myös rutkasti aikaa.

15. Vauvatalkista apua rasvoittumiseen

Ennen kuin puet vaatteet päälle, taputtele vauvantalkkia kainaloihin, kyynärpäihin ja polviin. Nämä kohdat rasvoittuvat ja hikoilevat herkemmin, ja se saattaa heikentää itseruskettavan tehoa.

16. Vältä turha lakanoiden vaihtaminen

Itseruskettavien ystäville suositellaan sänkyyn tummia lakanoita. Näin petivaatteita ei tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin vaaleita.

17. Säilytä brunasi

Jos haluat purkkipäivetyksesi kestävän, suihkusaippuoissa ja rasvoissa kannattaa valita hellävaraisia ja öljyttömiä tuotteita. Myös kuorivista aineista kannattaa pysyä kaukana.

18. Nopeuta prosessia

Itseruskettava kuoriutuu ajan kanssa. Epätasaisesti hälvenevä väri tulisi poistaa iholta ennen uuden kerroksen lisäämistä.

Lue myös:

Ylex-juontaja Alma Hätönen, 28: ”Ulkonäköä ei tarvitse ottaa vakavasti”

Cosmon testissä: älyttömät kauneusniksit

Teksti Roosa Roivainen