Laulaja-lauluntekijä Vilma Alina jakaa parhaat vinkkinsä kauneudenhoitoon

Laulaja-lauluntekijä Vilma Alina ei tunne oloaan kotoisaksi liian laitettuna. Hän kiertää kaukaa puuterit ja voimakkaat kulmakarvat, mutta pitää huulipunaa päivän pelastajana.
 

Silottelematon look

”Olisi ihana sanoa, ettei julkisuus vaikuta minuun, mutta totta kai se vaikuttaa. Pyrin kuitenkin siihen, että voin edelleen rymytä lähikauppaan minkä näköisenä tahansa. Ennen ulos lähteminen ilman meikkiä oli normijuttu, mutta nykyään mietin enemmän, mitä ihmiset ajattelevat. Varsinkin urani alussa tuntui oudolta, että yhtäkkiä tuntemattomat ihmiset kommentoivat ulkonäköäni. On ahdistava ajatus, että joka päivä pitäisi pitää hienoa julkisivua yllä. Se ei ole oikeaa elämää. En esimerkiksi halua esiintyä Instagram-tililläni jokaisessa kuvassa viimeisen päälle laitettuna.

Tyylini on aina ollut huoleton ja silottelematon. En ole koskaan ollut sellainen, että viettäisin tunteja peilin edessä ennen kuin lähden ulos. Mieluummin nukun myöhään ja teen aamulla pikameikin. Itsevarmuus lähtee korvien välistä. 

 

”En ole koskaan ollut sellainen, että viettäisin tunteja peilin edessä ennen kuin lähden ulos. Mieluummin nukun myöhään ja teen aamulla pikameikin.”

Kulmat meikkaan aina, koska se tekee lookin skarpimmaksi. En käytä juurikaan puuteria, koska sillä syntyy helposti pakkelilook. Joskus tykkään jättää silmät kokonaan meikkaamatta, mutta huulipunaa käytän melkein joka päivä. Huuleni ovat todella vaaleat luonnostaan, ja ilman huulipunaa saatan näyttää kipeältä. Kokeilin kerran laittaa Kicksin vaaleaa huulipunaa poskiini, kun poskipuna oli päässyt loppumaan. Tykkäsin siitä jopa enemmän kuin poskipunasta. 

Keikoille laitan eyeliner-rajaukset ja vaaleaa luomiväriä. Smokey eyet olisivat keikan jälkeen ympäri naamaa, mutta rajauksella saa vähän draamaa ja silmät näkyvät kauemmaksikin kuin eturiviin. Minulle on tärkeää, että voin olla huolettomasti lavalla, ilman että pelkään meikkien leviävän. En käytä irtoripsiä, koska keikkapäivänä on paljon tekemistä muutenkin.” 

Eettisiä valintoja

”Välillä ihoni menee huonoon kuntoon, etenkin talvisin. Annan sen vaikuttaa itseeni liikaa, mikä on tyhmää. Minun pitäisi opetella relaamaan, koska ei kukaan muu huomaa pieniä näppylöitäni. Aurinko tekee hyvää oikukkaalle iholleni. Kesällä en välttämättä tarvitse edes meikkivoidetta. 

ekaihoni kuivuu helposti. Minun on paikko laittaa kunnolla rasvaa, koska muuten iho tuntuu kiristävältä. Myös käsiä rasvaan koko ajan. En kestä sitä fiilistä, kun iho on niin kuiva, ettei sormia pysty suoristamaan kunnolla. 

En voi mennä nukkumaan ennen kuin olen pessyt meikkini pois huolellisesti. Marketista ostettu puhdistusgeeli on toiminut hyvin, joten en ole kokenut tarpeelliseksi ostaa kallista ja fancya putsaria. 

Haluan suosia cruelty-free-brändejä eli tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä. Välillä on kuitenkin vaikea tietää, mitkä tuotteet ovat oikeasti sellaisia. Esimerkiksi Lumene ja IsaDora kertovat nettisivuillaan, etteivät testaa tuotteitaan eläimillä, mutta eivät ole mukana Animalian listalla. Toivoisin, että asiasta löytäisi paremmin tietoa, jotta kuluttajan olisi helpompi tehdä eettisiä valintoja.

Ruokavaliolla voin vaikuttaa omaan olotilaani ja kehooni. Olen ollut kasvissyöjä yli kymmenen vuotta ja nykyään suosin vegaanisia tuotteita. Myös riittävät unet tuovat minulle hyvän olon. Vapaapäivänä saatan nukkua pitkälle päivään.” 

Surffitukka ei asetu

”Hiukseni ovat ulottuneet elämäni aikana monta kertaa vyötärölle saakka. Siksi nykyiset hiukseni ovat mielestäni lyhyet. Olen aina ihaillut artisti Janelle Monáen graafisia mekkoja ja hiuksia, vaikka oma tyylini on aivan erilainen.

 

”Jos haluan jotain piristävää, suoravärit toimivat hyvin. Ne kestävät hiuksissa pari viikkoa. Välillä on kiva laittaa esimerkiksi pinkkiä ja oranssia sekaisin.”

Värjäsin hiuksiani tummiksi pitkään, mutta kyllästyin värjäyskoukussa olemiseen. Tällä hetkellä hiukseni ovat lähellä luonnollista sävyäni. Jos haluan jotain piristävää, suoravärit toimivat hyvin. Ne kestävät hiuksissa vain pari viikkoa. Välillä on kiva laittaa esimerkiksi pinkkiä ja oranssia sekaisin. 

Jos en ole jaksanut pestä hiuksiani pariin päivään, laitan hiukset sprayvahalla tiukasti taakse ponnarille. Yleensä pesen joka toinen päivä hiukset, mutta välillä koitan venyttää pesuväliä kolmeen tai neljäänkin päivään. Olen huomannut, että sampoihin jää koukkuun. Jonkin aikaa olen käyttänyt luonnonmukaista sampoota, joka on toiminut hyvin. 

Hiuslaatuni on sellainen, että se menee helposti solmuun ja pörröön, joten pesun jälkeen laitan aina hoitoainetta. Sen jälkeen usein vain föönaan ja harjaan. Jos jätän tukan auki, en käytä lakkaa tai muita hiustuotteita. Pidän mielelläni hiukset vapaana. Minusta kuitenkin tuntuu, että mitä ikinä yritänkin, lopputulos on enemmän tai vähemmän surffitukka. Keikoilla hiukset saavat liikkua mukanani, koska se vapauttaa. Yleensä pyydän kampaajaakin jättämään juhlakampauksen aika huolettomaksi. Todella laitettu glamour-tyyli ei tunnu niin kotoisalta.”

Kuvat Liisa Valonen