ilta

Laulaja Ilta: ”Olen aina ollut sujut ulkonäköni kanssa”

Laulaja Ilta opetteli meikkaamaan 18-vuotiaana Cheekin keikkalavojen kulisseissa. Artistin itsevarmuus ei kuitenkaan kumpua laittautumisesta, vaan arkisin hän mieluiten urheilee meikittä hiukset rennolla nutturalla.

ilta
Laulaja ja lauluntekijä Ilta, 22, työstää ensimmäistä albumiaan, ja uutta musiikkia on tulossa vielä kevään aikana. Ilta fiittaa Cheekin Sillat-kappaleella.
Iltan luottotuotteisiin kuuluvat L’Oréalin Volume Milloin Lashes Feline -ripsiväri, Lumenen CC-voide, Boho Gipsy -luomiväripaletti sekä NYXin 3-in-1 Brow Pencil ja Wonder Stick.

 

Tuulipuvusta keikkameikkiin

”Kauneussanomani on, ettei kenenkään tarvitse väkisin yrittää näyttää samalta kuin vahvasti meikatut jenkki-julkkikset. Olen aina ollut sujut itseni ja ulkonäköni kanssa. Someseuraajani ovat tottuneet näkemään minut niin meikattuna kuin ilman meikkiäkin. Itsevarmuuteni kumpuaa siitä, ettei minua haittaa kävellä kadulla keltaisissa kumisaappaissa ilman meikkiä. Tuulipuvussa olen ihan sama ihminen kuin laittautuneenakin. Olen saanut kotoa sellaisen mallin, ettei itsestä puhuta rumasti. On tärkeää, miten puhumme itsellemme ja muille, koska sanamme ovat vahvoja. Jos aina peiliin katsoessaan etsii itsestään vain virheitä, siitä tulee todella huono fiilis. Elämässäni on tällä hetkellä aika paljon tilanteita, joissa pitää panostaa ulkonäköön. Siksi haluan olla arkena mahdollisimman luonnollinen.

”Itsevarmuuteni kumpuaa siitä, ettei minua haittaa kävellä kadulla keltaisissa kumisaappaissa ilman meikkiä.”

Olen puoliksi saksalainen ja perinyt isältäni tummat piirteet. En ole ikinä meikannut niin, että laittaisin vain ripsiväriä ja puuteria. Kun meikkaan, teen sen kunnolla. On hauska huomata, kuinka olen kehittynyt meikkaamisessa. Aloin kiertää Cheekin kanssa keikoilla, kun olin 18-vuotias. Meillä ei ollut meikkaajaa, joten lavameikit piti tehdä itse. Ei siinä auttanut muu kuin katsoa meikkitutoriaaleja. Kuvista sitten näki, mikä oli ollut hyvä ratkaisu ja mikä ei. Nykyään keikkameikki syntyy rutiinilla ja jälki on siistiä. Käytän meikissä eniten aikaa ripsiin. Haluan, että niissä on volyymia, joten laitan usein pari kerrosta ripsiväriä tai tekoripset.

Yhdessä vaiheessa minulle tuli allergista punaista ihottumaa luomiin. Hankin oranssin luomivärin ja aloinkin korostaa punaista sävyä. Nyt luomeni voivat hyvin, mutta oranssi väri jäi käyttöön. Se raikastaa ilmeen aina. Tykkään leikkiä luomiväreillä ja rakastan kirkkaanpunaisia huulia. Punaisen huulipunan kanssa hampaatkin näyttävät valkoisilta.”

”Meikkitaiteilija Miia Ollula antoi minulle siveltimiä, kun olin hänen meikattavanaan. Ne ovat sairaan hyviä.” Ilta sipaisee Miia & Ibero -meikkisiveltimellä kasvoilleen puuteria, poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Herkkä iho vaatii unta

”Minulla on atooppista ihottumaa vaihtelevasti eri puolilla kehoa. En esimerkiksi saisi syödä tomaattia, vaikka rakastan sitä. On ihan hullua, kuinka paljon stressi sekä unenpuute vaikuttavat ihon kuntoon. Siksi minulla on vähän pakkomielle saada kahdeksan tuntia unta yössä. Välillä nukun jopa 12 tuntia ja ajattelen, että vältän sillä sairaudet.

Olen riippuvainen liikunnan aiheuttamasta endorfiinista ja minua stressaa, jos olen esimerkiksi pitkään kipeänä, enkä pääse treenaamaan. Olenkin miettinyt, mikä urheilun merkitys minulle on. Urheilenko sen takia, että pysyn sisäisesti hyvässä kunnossa vai ainoastaan ulkonäön vuoksi. Totta kai myös ulkonäkötekijät vaikuttavat. Olen 22-vuotias ja haluan näyttää hyvältä.

Rentoudun olemalla kotona. Asun kahden parhaan kaverini kanssa ihanassa kommuunissa. Tykkään juoda teetä ja vain olla. Ääri-ekstroverttina minun on pitänyt opetella rentoutumaan, kun olen yksin.

Jos keikkoja on paljon ja joudun meikkaamaan jatkuvasti, ihoni alkaa ärtyä ja kuivua. Silloin syväkosteutan kasvojani, koska iho pystyy imeyttämään vain tietyn määrän nestettä kerralla. Taputtelen kasvovettä ihooni, odotan pari minuuttia ja laitan uuden kerroksen. Jossain vaiheessa hoidin vain ihoni pintakerrosta öljyllä, kunnes joku kertoi minulle, että on tärkeä kosteuttaa myös alemmat ihokerrokset. Minulla on erikseen aamu- ja iltaihonhoitorutiini. Olen huomannut, että iho tottuu siihen, että sitä hoidetaan hyvillä aineilla tarpeeksi usein.”

Batiste-kuivasampoo pelastaa päivän kuin päivän. Four Reasonsin suihkutettava hiuspuuteri ja Dry Super Shaper viimeistelevät lookin.

Saksalaisten hiusten menetys

”Lapsuuskuvissani minulla on jo nelivuotiaana pitkät ja paksut hiukset. Olen ainoa sisaruksistani, jolle periytyivät oikeat saksalaiset hiukset, ja ne ovat olleet ylpeyteni. Kolme vuotta sitten, kun musiikkiurani alkoi, halusin jotain erilaista. Joku heitti minulle idean platinablondeista hiuksista, joten päätin värjätä tukkani vaaleaksi. Sitä ennen olin laittanut vain raitoja. Blondauksessa lähti aika paljon hiuksia, ja nyt hiukseni näyttävät tavallisilta suomalaisilta hiuksilta. Hiusten menettäminen oli minulle iso kolaus, mutta en kuitenkaan kadu sitä. Ehkä joku päivä ajan kaljun ja kasvatan kokonaan uuden tukan.

”Saan mielihyvää siitä, kun hiukseni ovat likaiset ja tunnen, kuinka ne hoitavat itse itseään rasvoittumalla.”

Värjättyjen hiusten hoitaminen on erilaista. Hiusta täytyy kosteuttaa todella paljon, ja käytänkin säännöllisesti öljyä. Olen huomannut, että kookosöljyn laittaminen yöksi hiuksiin tekee niille hyvää, mutta sen jälkeen koko huone tuoksuu kookokselta. Pyrin siihen, että pesen hiuksia vain pari kertaa viikossa, mikä on pelailua, sillä urheilen viisi kertaa viikossa. Toisaalta olen usein viikonloppuna keikoilla, ja maanantaista perjantaihin voin olla ihan minkä näköisenä haluan. Saan mielihyvää siitä, kun hiukseni ovat likaiset ja tunnen, kuinka ne hoitavat itse itseään rasvoittumalla.

Peruskampaukseni on nuttura pään päällä. Tapa on lähtöisin lapsuudestani, jolloin minulla oli raskaat hiukset. Kun ne laittoi ylös, hiukset olivat poissa tieltä ja poissa mielestä. Yleensä käytän korvarenkaita, jotka näyttävät kivoilta, kun hiukset ovat ylhäällä.”

Lue myös:

Johanna Puhakka: ”Sunnuntaisin pidän kotona kauneusiltoja”

Testissä kauneuskikat, joita jokaisen kannattaa ainakin kerran kokeilla

Vilma Bergenheim: ”Järkytyin, kun näin itseni peilistä Selviytyjien kuvausten jälkeen”

 

 

 

Teksti ELISA GRÖNHOLM
Kuvat Fabian Björk